Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Decembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Incubator de afaceri la Piatra-Neamt, doar daca avem unde sa-l facem

Ideea infiintarii unui incubator de afaceri la Piatra Neamt nu este noua. A fost resuscitata odata cu vizita in Piatra-Neamt a domnului George Brezoi, secretar de stat in cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism din cadrul Ministerului Economiei, vizita ce a avut loc acum cateva saptamani. Atunci, deputatul Catalin Dragusanu a solicitat sprijinul secretarului de stat pentru finantarea unui astfel de proiect la Piatra-Neamt, in vederea sustinerii mediului de afaceri din oras si zonele limitrofe.
“Incubator de afaceri înseamnã o clãdire pe care noi o renovãm, o dotãm, o utilãm ºi în care vor fi incubate societãþi comerciale. Acestea, pe lângã faptul cã nu plãtesc chirie 3 ani, primesc consiliere fiscalã, consiliere juridicã ºi chiar consiliere pentru accesarea de fonduri nerambrusabile. Astea toate, în plus faþã de cei 20.000 de lei pe care îi au ca subvenþie din partea administratorului de incubator. Am deschis un astfel de proiect la Giurgiu ºi tot acolo s-a înfiinþat un birou de turism. Un astfel de proiect susþinut, va crea posibilitatea promovãrii afacerilor autohtone ºi în special a produselor turistice din Neamþ.” a afirmat atunci George Brezoi, ministru secretar de stat.
Deputatul conservator Catalin Dragusanu si-a afirmat sustinerea autoritatii locale pentru materializarea unui astfel de proiect. “In ziua vizitei in Piatra-Neamt a domnului ministru secretar de stat am avut intalnire cu reprezentanti ai Consiliului Judetean ai Prefecturii si ai Camerei de Comert Neamt. S-au discutat atunci cateva variante posibile, printre care si varianta construirii unui spatiu nou, pentru care exista deja proiect. Din pacate programul nu poate sustine o valoare atat de mare, cat presupune executia de la zero a unui centru de afaceri. De aceea varianta de a merge pe o cladire existenta pe care sa o modernizam si sa o dotam cu cele necesare este mult mai viabila. Am transmis o informare scrisa catre Primarie si Consiliul Local Piatra-Neamt, in care am descris in detaliu Programul naþional multianual de înfiinþare ºi dezvoltare de incubatoare tehnologice ºi de afaceri. Primaria a comunicat biroului parlamentar faptul ca au solicitat Serviciului Administrare Patrimoniu si Transporturi sa identifice un spatiu proprietate a Municipiului Piatra-Neamt care sa poata fi pus la dispozitie Ministerului Economiei. Eu sper sa se gaseasca o astfel de cladire, dar imi amintesc de raspunsurile negative primite atunci cand am solicitat, un spatiu mic de 40-50 mp pentru infiintarea biroului parlamentar, pe motiv ca municipalitatea nu mai detine spatii in proprietate. Daca nu s-a gasit un spatiu cat de cat pentru un birou, imi imaginez ca le va fi mult mai greu sa gaseasca o cladire de cateva sute de mp, cu incaperi care sa gazduiasca birourile mai multor firme. Dar sunt optimist, poate a mai ramas ceva nevandut in orasul nostru.” afirma deputatul Dragusanu.

Articol afisat de 986 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective