Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iatã ce-au declarat oficialii dupã vot

• „Am introdus buletinul de vot în urnã pentru progresul României si cu speranta de întelegere între oameni“, ne-a declarat Culitã Tãrâtã, presedintele CJ • viceprimarul Aurelia Simionicã sustine cã optiunea si-a dat-o pentru „Unire si o Românie mîndrã“ • Mugur Cozmanciuc, seful PNL, ne-a declarat: „Este nevoie de schimbare si sper ca toti românii sã dea semnul unei schimbãri“, iar Alexandru Drãgan, seful PDL a opinat: „Am speranta cã oamenii au înteles cã numai prin votul lor demn si angajat se va schimba viata în România“ • George Lazãr, secretar coordonator pe Moldovei a PLR: „Am votat, normal, Cãlin Popescu Tãriceanu • senatorul Eugen Tapu este adeptul unei Românii a lucrului bine fãcut“ • primarul Leoreanu nu stie ce-i rezervã viitorul •

Oamenii politici nemteni au fost prezenti la scrutinul de ieri, asa cum au fãcut-o mai mereu cu prilejul altor sufragii electorale trecute. Optimisti, fiecare a votat conform culorii politice si au fost genosi în declaratii. Ce au avut de transmis vã prezentãm în cele ce urmeazã. Si o sã vedem în ani dacã cele prezise se adeveresc sau au fost doar opinii exprimate într-o zi specialã

Presedintele Consiliului Judetean, Culitã Tãrîtã, a votat în jurul orei 9,45 la Roman, împreunã cu sotia, Elvira si fiul, Mihai: „Am introdus buletinul de vot în urnã pentru progresul României si cu speranta de întelegere între oameni. Românii trebuie sã se adune si sã nu mai fie dezbinati. Am votat pentru viitorul tãrii si cu gîndul la tineri pentru cã este normal sã ne gîndim la ei“. Acesta sperã ca Victor Ponta sã obtinã la Neamt peste 50%.

Vlad Anghelutã, prefectul judetului: „E o zi de sãrbãtoare democraticã, în care se alege presedintele tãrii - persoana cea mai importantã pentru România, pentru viitorii cinci sau zece ani. Am votat sã ne reprezinte o persoanã demnã, cinstitã, onestã, cu viziune, o persoanã care sã deschidã granitele României“. Aurelia Simionicã, viceprimar al municipiului Piatra Neamt: „Am votat pentru unire si o Românie mîndrã“.

Dragos Chitic, viceprimar al orasului Piatra Neamt: „Mi-am exprimat votul pentru un presedinte care sã fie al tuturor românilor, care sã fie recunoscut în strãinãtate si respectat în Uniunea Europeanã, un presedinte care poate face ca populatia României sã progreseze si în România bunãstarea sã fie de nivel european“. Emilia Arcan, vicepresedinte al PSD Neamt: „Vreau un presedinte care sã continue lucrurile bune începute de noi din 2012, care sã îi tinã pe români uniti si care sã îsi dea interesul pentru binele poporului sãu.Românii au nevoie de un lider de care sã fie mîndri si care sã nu le însele asteptãrile!“.

Senatorul Eugen Tapu, presedinte PNL Roman: „Am votat pentru schimbare, democratie, consolidarea statului de drept, pentru modernizare, dezvoltare, pentru progresul României, pentru o Românie a lucrului bine fãcut“. Acesta sperã ca la nivel national candidatul ACL, Klaus Iohannis si principalul sãu contra-candidat, Victor Ponta, sã aibã un procent de 30-35%. Eugen Tapu a tinut sã precizeze cã aceastã campanie electoralã a fost una extrem de murdarã, cu atacuri la persoanã.

„Cred cã este o obligatie sã votãm“

Mugur Cozmanciuc, presedinte PNL Neamt: „Am votat pentru o Românie curatã, pentru o Românie normalã, o Românie unitã, pentru ca noi toti sã avem sansa unei dezvoltãri si a unei perspective pentru urmãtorii 10 ani, în jurul unui program si a unui proiect de tarã. Este nevoie de schimbare si sper ca toti românii sã dea semnul unei schimbãri. ÃŽmi doresc ca Neamtul sã fie bine pozitionat si reprezentat pe harta economicã a României. Am votat pentru judetul Neamt“.

George Lazãr, secretar coordonator pe zona Moldovei a PLR: „Am votat, normal, Cãlin Popescu Tãriceanu. Am votat pentru intrarea în normalitate a lucrurilor în România, pentru viziune si o politicã a statului român care sã ne ducã acolo unde ne este locul, pentru dezvoltare, pentru relansare economicã si pentru o prestatie a presedintelui României care sã ne onoreze“.

Alexandru Drãgan, presedinte PDL Neamt: „Am multã sperantã si încredere cã oamenii îsi doresc un viitor mai bun si au înteles cã numai prin votul lor demn si angajat se va schimba viata în România. Semnele cã viata în România va începe sã se schimbe si va fi mai bine de trãit vor fi atunci cînd tineretul se va întoarce de pe meridianele globului sã munceascã acasã, pentru tara lor, astfel încît România sã devinã a saptea putere în Europa“.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a votat la ora 11,00, exprimîndu-si încrederea cã romascanii vor vota pentru continuitate: „Am votat pentru un presedinte mai bun, care sã-i iubeascã pe români, pentru un presedinte care sã iubeascã aceastã tarã si oamenii ei. Am votat pentru un presedinte pe care-l cunosc de multi anie. Pot garanta cã va fi mai bun decît cel actual. Am pus votul în urnã si pentru un presedinte care ne va reprezenta cu demnitate în exterior“.

Viceprimarul Romanului, Lucian Micu a votat, la ora 9.45: „Cred cã este o obligatie sã votãm. Aceste 30 de zile de campanie, din pãcate, nu mi-au arãtat prea multi candidati care sã aibã într-adevãr un proiect pentru România. Am ales pe cel despre care consider cã mã reprezintã cel mai bine, care îsi doreste continuarea reformei statului de drept“.


Primarul Romanului, Dan Laurentiu Leoreanu, a votat ca de fiecare datã alãturi de sotia sa si de unul din fii, Alexandru, ofiter- inginer, venit special acasã pentru scrutin. „Am dorit sã-mi exercit dreptul la vot încã de dimineatã (ora 9 - n.r.) si am votat pentru continuitate, pentru parteneriat, pentru demnitate. ÃŽn lumea politicã, din pãcate, cuvîntul se pãstreazã din ce în ce mai rar. Eu cred cã indiferent ce se întãmplã pe scena politicã demnitatea si onoarea trebuie sã rãmînã pe primul loc. Pentru mine, de aici încolo poate fi un sfîrsit sau un început de drum. Voi vedea ce se va întîmpla, dar este sigur cã voi pãstra pînã la capãt demnitatea si onoarea umanã“, a declarat primarul. Acesta a mai declarat jurnalistilor cã a discutat chiar asearã (n.r. - sîmbãtã) cu Elena Udrea, deputata PMP de Roman, cãreia a tinut sã-i ureze succes: „Mi-a mãrturisut cã-si doreste sã obtinã un procent electoral cît mai bun. Vom vedea cît va obtine, pentru cã stim cu totii ce s-a întîmplat sãptãmîna trecutã în ceea ce-o priveste. N-am crezut cã evenimentele politice pot crea asemenea dislocãri masive de electorat, mai ales între cele douã blocuri politice, care se confruntã: ACL, pe de o parte si PSD, PC, UNPR, de cealaltã parte. Nu stiu ce procent va obtine la Roman de data aceasta PMP, pentru cã nu m-am mai implicat activ. Eu n-am purtat încã nici un fel de discutii cu vreo formatiune politicã si nici nu cred cã voi face acest lucru prea curînd, mai ales cã în urmãtoarele douã sãptãmîni este posibil sã fiu plecat pentru ceva vreme din localitate, cu atît mai mult cu cît nu fac parte activã din acest tumult politic“. Acesta estimeazã cã, la Roman, Victor Ponta va obtine 40%,Klaus Iohannis 25% si Elena Udrea 15-20%. Sotia primarului, profesoara Loredana Leoreanu, a mãrturisit cã a votat cu una din femeile intrate în cursa electoralã: „Am votat cu acel candidat care poate demonstra cã o femeie poate fi în acelasi timp si frumoasã, si desteaptã, si puternicã si... blondã“.

Articol afisat de 1745 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, F. ORDEAN, D. MURARU, A. NISTOR)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective