Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Neamtul si Moldova trebuie pozitionate pe harta economicã a tãrii. Prin votul nostru ne alegem soarta!”

• interviu cu Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt

Alianta Crestin Liberalã este unul dintre competitorii care a fãcut în aceastã campanie electoralã o serie de evenimente care o pozitioneazã ca fiind una dintre cele mai active formatiuni în judetul Neamt. În interviul de mai jos acordat ziarului nostru, deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt sustine cã cea mai importantã mizã a acestor alegeri este pozitionarea judetului Neamt pe harta economicã a tãrii. Trebuie sã mentionãm faptul ca presedintele filialei PNL Neamt este unul dintre deputatii activi atît la nivel national, fiind vicelider al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputatilor, cît si la nivel international fiind membru al comisiei care rãspunde de Adunarea Parlamentarã a Consiliului Europei.

Reporter: Domnule presedinte Cozmanciuc, care este miza acestor alegeri electorale?
Mugur Cozmanciuc: Miza votului nostru trebuie sã fie semnalul cel mai puternic de schimbare în judetul Neamt. Trebuie sã fie strigãtul cã ne-am sãturat sã nu contãm pe harta nationalã a investitiilor, sã nu contãm în calculele economice ale României. De 25 de ani nenorocirea Moldovei are un nume, si anume ignorarea nivelului de trai scãzut si a nivelului ridicat de biruri. O tarã care vrea sã se dezvolte are nevoie sã fie o tarã credibilã, nu o tarã în care scandalul e cuvîntul de ordine. Avem atîtea resurse naturale si umane calificate si atît de putinã disciplinã si viziune sã facem lucrurile sã meargã pentru români! Este crucial sã avem grijã unii de altii! Avem nevoie de un presedinte care sã se lupte si sã construiascã României, pe plan extern, imaginea unui stat serios, care este un partener credibil pentru Occident, o tarã demnã care sã nu fie desconsideratã de fiecare datã cînd alte state au interese sã îsi vîndã produsele, chiar dacã acestea sînt mai putin bune decît ale noastre. România este un stat cu un potential agricol si alimentar extraordinar, avem nevoie de un presedinte care sã se lupte sã credibilizeze industria alimentarã în afara tãrii si sã reuseascã sã facã din produsele românesti produse dorite de europeni, pe care sã nu le mai achizitioneze la preturi de nimic, iar românii sã munceascã fãrã noimã, fãrã sã aibã nici un profit.
Mã doare cînd întîlnesc oameni care nu au pensie suficientã de la o lunã la alta, care mai suferã si de dorul copiilor plecati peste hotare, deoarece guvernul nu atrage investitorii sã dezvolte patrimoniul cu care este înzestratã tara. Trebuie sã întelegem cã întîi trebuie sã creem locuri de muncã bine plãtite si abia apoi putem vorbi de pensii mãrite.

„Acum ori niciodatã trebuie sã alegem o directie spre normalitate pentru România si pentru judetul Neamt!“

R.: Cum considerati cã ar trebui sã se desfãsoare aceastã campanie pe ultima ei sutã de metri?
M.C.: Vreau sã vã spun un lucru, încã de la început am sustinut cã nu sînt adeptul conflictelor si atacurilor murdare. Vreau o campanie curatã, în care oamenii sã fie lãsati liberi sã aleagã ceea ce îsi doresc. De fiecare datã cînd lucrurile nu au functionat cum trebuie am sesizat organele abilitate. Si drept urmare Biroul Electoral Judetean a interzis sãptãmîna trecutã la Neamt brosurile de campanie anti-Iohannis fãcute de PSD. Si vã spun un lucru, cine cumpãrã voturi - o sã vinã la furat, nu vine sã guverneze tara! Este cu atît mai important sã nu ne lãsãm cumpãrati deoarece, în fond, dãm la schimb destinul copiilor nostri. Acum ori niciodatã trebuie sã alegem o directie spre normalitate pentru România si pentru judetul Neamt! Trebuie sã alegem sã contãm pe harta nationalã a reprezentãrii judetelor si sã avem forta si hotãrîrea de a cere Bucurestiului locul care se cuvine pentru judetul Neamt. De aceea fac un apel clar cãtre reprezentantii tuturor competitorilor în aceastã campanie: haideti sã dãm dovadã de maturitate politicã si sã respectãm statul de drept! Oameni buni, sã nu ne mintim singuri! Pe cei care vin la dumneavoastrã cu pomeni electorale, îi veti mai vedea numai la alegerile urmãtoare, iar dumneavoastrã aveti nevoie de un reprezentant care sã lupte ca problemele judetului Neamt sã îsi gãseascã solutii. Iar solutiile nu sînt nici gãletile, nici alte foloase de campanie. Ceea ce vã spun cu toatã convingerea este sã nu vã vindeti sufletul si puterea de a spera cã în România se poate si altfel!
R.: Domnule presedinte Mugur Cozmanciuc, spuneati cã judetul Neamt are nevoie de sprijin la Bucuresti, cum trebuie procedat ca acest sprijin sã fie real?
M.C.: Haideti sã vã dau un exemplu: judetul Neamt a fost vizitat în aceastã campanie de o serie de lideri ai PNL si PDL de la nivel central, pe care îi respect foarte mult si care au un cuvînt de spus la Bucuresti. Este vorba despre secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, care a venit în Neamt chiar de douã ori, de fostii premieri Mihai Rãzvan Ungureanu sau Petre Roman sau de bunul meu prieten, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Aceste vizite sînt foarte importante, pentru cã judetul Neamt are nevoie de parteneri puternici la Bucuresti, precum cei care ne-au vizitat: Mihai Rãzvan Ungureanu, Varujan Vosganian, Gheorghe Flutur sau Petre Roman. Toti mi-au spus cã este pentru prima datã cînd vin în Neamt si li se cere sprijin pentru sustinerea unor proiecte clare. Acesti oameni au plecat cu cîteva idei clare de aici si anume cã este imperios necesar sã sustinã ideea cã autostrada care leagã Moldova de Ardeal trebuie sã treacã prin Neamt, cã acest judet trebuie sã fie prins într-un program economic de tarã care sã conducã la crearea de locuri de munca si nu în ultimul rînd, cã Neamtul are nevoie de infrastructurã. Prezidentiabilul nostru a dovedit în orasul pe care îl administreazã de 14 ani cã a reusit sã rezolve marea problemã a locurilor de muncã. Sibiul avea un somaj de 12%, în 2000, atunci cînd Klaus Iohannis a devenit primar, pentru a ajunge sã fie aproape inexistent acum. În plus, are o imagine bunã în plan international, ceea ce va aduce investitori din afarã. Sînt sigur cã prezidentiabilul ACL poate avea aceleasi performante si în functia de presedinte al României.

Articol afisat de 1695 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective