Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cred cu tãrie cã judetul Neamt necesitã o atentie deosebitã în viitorul proiect de tarã!“

• interviu cu Mugur Cozmanciuc, presedintele Partidului National Liberal Neamt

Campania electorala pentru primul tur al alegerilor prezidentiale aproape a trecut. Cu toate acestea, la nivel national, partidele nu depun mari eforturi sã ne convingã sã le votãm candidatul, pentru cã întreaga atentie este acaparatã de DNA si justitie, în general. În Neamt însã, pînã în acest punct, ceea ce ne-a atras atentia a fost activitatea din ce în ce mai intensã a PNL Neamt. Conducerea organizatiei PNL Neamt a fost preluatã doar cu cîteva sãptãmîni înainte de startul campaniei prezidentiale de Mugur Cozmanciuc, variantã agreatã de mai marii PNL de la Centru, presedintele Klaus Iohannis si secretarul general, numãrul doi în partid, Marian Petrache. Dupã numeroase dispute în organizatie care au fost relatate în presã de fiecare datã, PNL Neamt pare cã s-a trezit la viatã.

Reporter: Domnule deputat Mugur Cozmanciuc ce credeti cã trebuie sã facã viitorul presedinte al României pentru judetul Neamt?
Mugur Cozmanciuc: Cred cu tãrie cã judetul Neamt necesitã o atentie deosebitã în viitorul proiect de tarã. Însã, mai întîi de toate trebuie sã fim onesti cu electoratul. Viitorul presedinte al României are conform Constitutiei un mandat limitat. Însã rolul acestuia este de a impune o viziune de dezvoltare a tãrii, de a gira un proiect de tarã care sã ducã România dintr-o tarã cu oamenii sãraci din punct de vedere financiar la o tarã unde existã investitii, prin urmare locuri de muncã pentru cetãteni. Cred în necesitatea unui proiect de tarã, unde Moldova sã aibã un loc prioritar în atragerea de investitii si în construirea unei autostrãzi care sã o lege de Ardeal si Europa. Dacã vrem cu adevãrat sã mai salvãm Moldova de sãrãcie, acum ori niciodatã mai avem sansa sã o pozitionãm pe harta nationalã. În acest moment nu existã nici un ministru în guvern din Moldova, iar dacã în cel mai scurt timp nu se fac toate eforturile pentru a depãsi decalajele financiare între noi, Moldova si restul tãrii va fi prea tîrziu.
R.: Care este strategia de campanie pe care o aplicã ACL la Neamt?
M.C. : ÃŽn primul rînd mergem pe o campanie curatã! Pentru cã nemtenii s-au sãturat de scandal si de conflicte. Au venit la noi, la sediu, multi oameni care s-au arãtat supãrati pe modul în care este denigrat candidatul nostru. ÃŽncã de la începutul campaniei am dat drumul la un TelVerde, unde cetãtenii pot sã sune gratuit la 0800800180, sã spunã care sînt adevãratele lor probleme. De cele mai multe ori ceea ce îi doare pe oameni, nu se regãseste în ceea ce îi preocupã pe oamenii politici. Si vã spun cã mare parte din cetãteni ne rãspund cã îi deranjeazã lipsa locurilor de muncã si lipsa unor salarii decente care sã le permitã copiilor lor sã vinã în tarã. ÃŽn plus, am mers pe stradã, în piete, în fabrici împreunã cu colegii mei si oamenii au identificat aceleasi: lipsa investitiilor si drumurilor. De aceea, la mitingul de la Iasi am sustinut cã viitorul presedinte al României este dator cu autostrada care sã lege Moldova de Europa. De asemenea, în aceastã campanie am avut o serie de evenimente: de la lansarea unui club al pensionarilor liberali, la evenimente adresate profesorilor, medicilor, avocatilor, oamenilor de afaceri din judet care exceleazã în fiecare zi în profesiile lor. Ne-am bucurat de faptul cã în aceastã campanie mai multi lideri nationali au rãspuns pozitiv invitatiei de a veni alãturi de noi, si aici mã refer la cei doi fosti premieri ai României, Petre Roman si Mihai Rãzvan Ungureanu, domnul Gheorghe Flutur si bunul meu prieten Varujan Vosganian. Toti au plecat de aici cu mesajul cã Neamtul are nevoie de investitii. Avem nevoie de sustinere la Bucuresti pentru a pune Neamtul la locul potrivit în programul de tarã. ÃŽn concluzie, ACL Neamt a avut o campanie atipicã, dar binevenitã, în contextul în care majoritatea politicienilor sînt obisnuiti sã fie auziti si nu sã asculte problemele celor din jurul lor. Toate aceste vizite si actiuni, la care se adaugã întîlnirile zilnice cu nemtenii ale echipelor de campanie, au animat nu doar campania electoralã, dar si pe nemteni, care au început sã asculte mai cu atentie echipa localã a PNL, precum si oferta prezidentiabilului ACL, Klaus Iohannis. ÃŽn aceste conditii, nu excludem ca la alegerile prezidentiale neamtul Klaus Iohannis sã fie preferat de nemteni, chiar dacã judetul este perceput drept unul “rosu”.

Articol afisat de 1655 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective