Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un nemtean e erou în Irlanda

• romascanul Radu Hajdu a ajuns pe prima paginã a ziarelor engleze dupã ce a returnat 2.775 de euro gãsiti într-un container • banii fuseserã aruncati din gresealã de o localnicã • nemteanul si-a atras laudelor sefilor, dar si a irlandezilor, gestul sãu fiind mai mult decît apreciat •

Un tînãr de 30 de ani, din Roman, a ajuns erou în Irlanda, acolo unde lucreazã de aproape un an, dupã ce a returnat o sumã importantã de bani pe care i-a gãsit într-un container de gunoi. Gestul lui Radu Hajdu a ajuns rapid la urechile jurnalistilor irlandezi, frumoasa poveste fiind redatã în toatã presa de peste Canalul Mînecii. Gestul romascanului vine pe fondul tot mai multor critici aduse la adresa românilor care trãiesc în strãinãtate. Radu Hajdu a reusit sã mai îndulceascã pãrerea strãinilor care au o pãrere proastã despre conationalii nostri. Tînãrul a returnat o cutie în care se afla o sumã importantã de bani ce fusese aruncatã la gunoi din gresealã. Gestul sãu a fost caracterizat de irlandezi ca o lectie de bun simt. Hajdu lucreazã de cîteva luni bune la un centru de reciclare a gunoiului din Dublin. ÃŽn urmã cu cîteva zile, în timp ce selecta deseurile dintr-un container, romascanul a gãsit o pungã în care se aflau 2.775 de euro. Bãrbatului nu i-a trecut o clipã prin gînd sã pãstreze banii si i-a predat imediat sefului sãu, suma ajungînd apoi la proprietarul de drept. Conform ziaristilor de la publicatia Irish Independent, banii apartineau unei femei al cãrei tatã murise recent. Ea închiriase containerul pentru a face curat în casa tatãlui ei si nu a realizat cã într-o cutie metalicã pe care a aruncat-o se afla „depozitul“ bãtrînului. Seful românului l-a caracterizat pe acesta drept „un tip muncitor si onest”. Contactat de ziaristii irlandezi, romascanul a declarat: „Satisfactia este si mai mare dupã ce am vãzut cine i-a pierdut, pentru cã sigur avea nevoie de ei, fiind la necaz.
Irlandeza care a aruncat din gresealã banii la gunoi a vrut sã-l întîlneascã pe român, multumindu-i acestuia pentru gestul sãu.
Ca multi alti români, Radu Hajdu a plecat din tarã în vara anului trecut. El a ajuns în Irlanda cu ajutorul unei agentii de recrutare a fortei de muncã, iar acum sorteazã deseuri la o firmã de profil. De meserie brutar, nemteanul a fost nevoit sã-si caute de lucru în altã tarã pentru a-si întretine familia. El are douã fete gemene, în vîrstã de 9 ani care trãiesc împreunã cu mama lor în Roman. Hajdu nu este singurul român care a avut parte de aprecieri peste granitã. De-a lungul timpului mai multi conationali s-au remarcat prin fapte de eroism. Un exemplu în acest sens este cel al românului care, în septembrie 2013, a salvat viata unei fetite, în Italia. Ion Purice conducea un autocamion pe autostrada A 4, care face legãtura între Milano si Venetia, cînd a fost martorul unui accident în urma cãruia o fetitã a fost proiectatã pe carosabil din autoturismul condus de cãtre tatãl ei. Românul a oprit camionul transversal pe autostradã pentru a împiedica alte masini sã loveascã fetita.

Articol afisat de 1413 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective