Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Victor Ponta va cîstiga fãrã emotii alegerile prezidentiale“

„Victor Ponta va cîstiga fãrã emotii alegerile prezidentiale“

• interviu realizat cu presedintele UNPR Neamt, Culitã Tãrâtã

Reporter: Campania electoralã pentru alegerile prezidentiale va începe în mai putin de douã sãptãmîni. Sînteti presedintele Consiliului Judetean Neamt, dar si presedintele filialei nemtene a UNPR, una dintre cele mai puternice pe care acest partid le are la nivel national. Ati spus, cu mult timp în urmã, cã nu aveti nici o emotie în ceea ce-l priveste pe viitorul presedinte al României...
Culitã Tãrâtã: Da, asa este! Cînd existau discutii pe tema candidaturii lui Victor Ponta la presedintie am spus clar cã el va fi candidatul si viitorul presedinte al României. Ce spuneam în urmã cã cîteva luni spun si astãzi - Victor Ponta va cîstiga fãrã emotii alegerile prezidentiale. România are nevoie de un presedinte de stînga, iar Victor Ponta este cel mai potrivit pentru a conduce tara. Pentru mine este o certitudine acest lucru. Asa cum este o certitudine cã vom face, la nivel judetean, tot ce ne stã în putintã pentru a-l sprijini pe Victor Ponta. Iar cînd spun cã vom face, mã refer la toti cei care facem parte din cadrul coalitiei de guvernãmînt, PSD, UNPR si PC. Vom trece peste toate animozitãtile locale si vom lucra în echipã, pentru cã toti avem acelasi tel, ca Victor Ponta sã ajungã cel mai important om în stat. UNPR are la Neamt o echipã puternicã si va avea un cuvînt greu de spus în aceastã campanie electoralã. Sã nu uitãm cã UNPR are în Neamt singurul presedinte de consiliu judetean, doi parlamentari, numerosi consilieri judeteni si locali. Sîntem o adevãratã echipã si am demonstrat cã sîntem decisi sã facem tot ce ne stã în putintã pentru a-l spijini pe Victor Ponta sã cîstige alegerile prezidentiale. Ne-am implicat în campania de strîngere de semnãturi pentru candidatura sa, rezultatul fiind unul foarte bun. Urmeazã ca în campania electoralã sã continuãm activitãtile de sustinere si sã facem tot ce trebuie pentru a duce la bun sfîrsit aceastã bãtãlie electoralã.

„Experienta cîstigatã în perioada cît a fost prim-ministru îl va ajuta în functia de presedinte“

Rep.: Aveti mare încredere în Victor Ponta....
C.T.: Da, pentru cã are toate atuurile pentru a cîstiga aceste alegeri. Este un politician de calibru si a demonstrat asta. Sã nu uitãm cã a pornit de jos în partid si a trecut prin toate etapele vietii unei formatiuni politice. S-a maturizat politic foarte repede si a ajuns sã se impunã în cel mai puternic partid din România. A demonstrat cã este un bun negociator si cã nu-i este fricã sã ia decizii si nici sã si le asume. Nu în ultimul rînd, trebuie spus cã stie foarte bine realitãtile si problemele din România, functia de prim-ministru ajutîndu-l foarte mult în acest sens. De altfel, experienta cîstigatã în perioada cît a fost prim-ministru îl va ajuta foarte mult în functia de presedinte. Nu în ultimul rînd, trebuie sã reamintim cã Victor Ponta este sprijinit de aliantã foarte puternicã, care îi va asigura tot sprijinul în campania electoralã.
Rep.: Luati în calcul si faptul cã Victor Ponta nu pare sã aibã contracandidati puternici si cã stã foarte bine în sondajele de opinie?
C.T.: La cum stau lucrurile în momentul de fatã, este clar cã principalul contracandidat ar fi Klaus Iohannis, primarul Sibiului, însã existã tot felul de discutii în ceea ce-l priveste pe candidatul ACL. Sondajele de opine sînt net în favoarea lui Victor Ponta si este foarte putin probabil ca lucrurile sã se schimbe. Poate vor fi surprize în ceea ce priveste turul II, în sensul cã în bãtãlia finalã sã intre Elena Udrea, nu candidatul ACL. Oricum, în zona dreptei este dezordine, iar acest lucru nu face decît sã-i netezeascã lui Victor Ponta drumul spre Palatul Cotroceni.
Rep.: Revenind la premierul Victor Ponta, viitor presedinte al României, din punctul dumneavoastrã de vedere si nu numai, cum vedeti colaborarea cu el atunci cînd va fi în fruntea tãrii?
C.T.: Sînt sigur cã va fi o colaborare foarte bunã, cel putin la fel de bunã ca aceea pe care am avut-o si o am acum cînd este premier. Vreau sã spun cã premierul a fost si este alãturi de administratia nemteanã, iar promisiunile pe care le-a fãcut le-a dus la bun sfîrsit în mare parte. Si asta în conditiile în care, si vedem acest lucru cu totii, traversãm o perioadã destul de dificilã. Sînt convins cã Victor Ponta, în viitoarea calitate de presedinte, va numi un premier credibil, puternic si un bun cunoscãtor al realitãtilor economice. Un presedinte puternic si un premier la fel de puternic vor fi garantia unui viitor bun pentru România. Si sînt convins cã acest lucru se va întîmpla. Am toatã încrederea cã Victor Ponta va face tot ce este bun pentru România, asa cum am garanta cã si viitorul premier va fi un om dedicat cauzei nationale, un om de care vor fi cu totii mîndri.

Articol afisat de 1629 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective