Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Masinã zob, 3 morti

• cel mai grav accident rutier din acest an din Neamt a avut loc
duminicã dimineata, la Felesti • trei persoane au murit si o alta a fost
rãnitã, dupã ce masina s-a rupt în trei, de un copac • victimele se
îndreptau spre aeroportul din Bacãu pentru a lua avionul spre
Italia, unde munceau de cîtiva ani buni • în zona respectivã au avut
loc în ultimii ani numeroase nenorociri •

Trei persoane si-au pierdut viata iar o a patra a ajuns pe patul de spital, cu leziuni foarte serioase, în urma celui mai grav accident rutier petrecut anul acesta în judetul Neamt. Nenorocirea a avut loc duminicã, 31 august, în jurul orei 03.25, în apropierea cãtunului Felesti, comuna Trifesti, pe DN 15D, aproape de Roman. Doi soti din Piatra Neamt, fiul lor în vîrstã de 16 ani, si un prieten de familie se deplasau cu un autoturism Ford cînd, cel mai probabil pe fondul vitezei excesive si a oboselii, soferul a pierdut controlul asupra volanului. Autoturismul a iesit de pe carosabil, în derapaj si s-a izbit violent, usor lateral, de un copac. Impactul a fost atît de puternic, încît masina efectiv s-a rupt în mai multe bucãti, persoanele din interior fiind proiectate într-un sant. Soferul si alti doi pasageri au murit pe loc, în timp ce adolescentul abia mai respira cînd au ajuns ambulantierii. Locul arãta ca dupã rãzboi, trupurile victimelor fiind proiectate la cîtiva metri de zona impactului. Au fost mobilizate mai multe echipaje de la Statia de Ambulantã Roman, alãturi de SMURD, dar pentru sofer si celelalte douã victime nu s-a mai putut face nimic. Personalul de la Salvare i-a acordat îngrijiri medicale rãnitului, pe care l-au transportat la spitalul din Roman, iar de aici la o unitate din Iasi. „Din primele cercetãri efectuate, politistii au stabilit cã în timp ce un bãrbat în vîrstã de 38 de ani, din Piatra Neamt, conducea un autoturism pe directia Piatra Neamt - Roman, a pierdut controlul autovehiculului si a intrat în coliziune cu un copac. Autoturismul s-a rupt, iar cele patru persoane din interior au fost proiectate într-un sant. Conducãtorul auto precum si alti doi pasageri au decedat, iar a patra persoanã din autoturism a fost rãnitã grav“, a precizat comisarul Costel Irina.

Felesti, un blestem pentru vitezisti

Pentru politisti greul a început în momentul în care au fost nevoiti sã identifice victimele, mai ales cã cea de-a patra persoanã se afla în stare gravã. Oamenii legii au gãsit documentele de identitate ale celor din autoturism, constatînd cã persoanele aveau domiciliul în Piatra Neamt. Verificãrile aveau sã stabileascã faptul cã sotii Cãlugãreanu, ambii în vîrstã de 38 de ani, munceau de mai mult timp în Italia, însã cînd veneau în vacantã în tarã locuiau la pãrintii lor din Petricani. Cei doi au apelat la un amic, un tînãr de 39 de ani, din Piatra Neamt, pentru a-i duce la aeroportul din Bacãu unde urmau sã ia avionul spre Italia. Informatia a fost confirmatã de fiul celor doi care, la un moment dat, si-a revenit din comã, dar pentru putin timp. Urmeazã ca politistii sã stabileascã de ce la volan se afla Cãlugãreanu, si nu proprietarul masinii. Cert este, spun politistii, cã masina avea vitezã foarte mare. Ofiterii cu experientã sînt de pãrere cã soferul a atipit, iar cînd s-a trezit a bruscat comenzile, din cauza vitezei autoturismul intrînd în derapaj, dupã care a pãrãsit carosabilul si s-a izbit în copac. Zona unde s-a produs accidentul este parcã blestematã. În apropiere de Felesti si inclusiv în vestita curbã care succede o linie dreaptã foarte lungã au avut loc, în ultimii ani, numeroase tragedii, acolo fiind la un pas de moarte si fostul prefect, George Lazãr. Tot la finele sãptãmînii trecute, Politia Roman a fost sesizatã despre un accident petrecut pe strada Sucedava, soldat cu un rãnit. Din primele cercetãri, s-a stabilit cã un bãrbat de 66 ani, din Roman, conducea un autoturism pe strada Petru Rares si, ajuns la intersectia cu strada Sucedava, nu a respectat semnificatia indicatorului Oprire. Acesta a pãtruns pe drumul principal, unde a acrosat un biciclist acesta fiind rãnit usor. În acest caz se efectueazã cercetãri pentru vãtãmare corporalã din culpã.

Articol afisat de 4250 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective