Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ANL-ul prefectului, ipotezã periculoasã

Prefectul Vlad Anghelutã nu doreste sub nici o formã sã infirme cã un lucrãtor al ISU Neamt, angajat în cadrul Detasamentului de Pompieri Tîrgu Neamt, ar fi avut încheiat un contract de închiriere cu sotia sa, Anda Anghelutã. Lucrãtorul ISU este cel despre care vecinii sotilor Anghelutã afirmã cã ar sta în apartamentul ANL, luat cu chirie de consoarta prefectului. La rîndu-i, colonelul Ioan Niticã, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt a adoptat aceeasi pozitie ca a prefectului si a refuzat sã ofere informatii despre un contract de închiriere pe care subalternul sãu l-ar fi avut în cursul anului trecut. Cei doi sefi de institutii si-au justificat pozitia, invocînd respectarea prevederilor legale cu privire la protectia datelor cu caracter personal, dar si faptul cã datele dintr-un contract sînt confidentiale. Noi nu am cerut însã date confidentiale, ci le-am solicitat celor doi sã nege faptul cã ar exista un contract de închiriere între Anda Anghelutã si pompierul tîrgnemtean. Un simplu NU din partea celor doi ar fi fost mai mult decît suficient pentru a elimina toate suspiciunile care planeazã asupra contractului respectiv.

Variantã de lucru pentru anchetatori

Întrucît demersul nostru jurnalistic este în impas, deoarece nu avem acces la documentele ce ar elucida aceastã chestiune, solicitãm autoritãtilor competente sã verifice dacã între lucrãtorul ISU, despre care vecinii prefectului spun cã stã în locuinta ANL a acestuia, si sotia reprezentantului guvernului în teritoriu, a existat sau nu un contract de închiriere. Si asta pentru cã existã suspiciunea cã cineva încearcã sã ascundã ceva în aceastã poveste. Altfel nu ne putem explica de ce colonelul Niticã si prefectul Anghelutã refuzã sã spunã clar cã pompierul cu pricina nu este parte în contractul de închiriere. În acest moment se stie cu certitudine cã sotia prefectului a obtinut de pe urma închirierii unei camere(sau poate douã) situatã într-una din proprietãtile familiei, suma de 2.184 lei. Contractul s-a derulat în cursul anului 2013 si este mentionat în declaratia de avere a prefectului. De asemenea, se stie cã pompierul tîrgnemtean a obtinut de la ISU o sumã de bani cu titlu de compensatie pentru chirie. Colonelul Niticã afirmã cã subofiterul a renuntat la banii de chirie, în urma unui control care a avizat tocmai acest aspect. Seful ISU mai spune cã respectivul contract, pe baza cãruia pompierul a luat bani pentru chirie, este absolut legal. Prefectul sustine cã nu-l cunoaste pe pompier, desi colegii celui din urmã stiau cã acesta locuia în apartamentul ANL.
Asa stînd lucrurile, este clar cã cineva trebuie sã verifice o ipotezã care, dacã se va adeveri, le va crea probleme serioase celor doi sefi de institutii. Concret, autoritãtile ar trebui sã verifice si sã prezinte public dacã pompierul a avut contract de închiriere cu sotia prefectului. Dacã lucrurile au stat asa, trebuie vãzut dacã familia pompierului a locuit într-adevãr la adresa înscrisã în contract, respectiv într-una dintre casele prefectului. Nu de alta, dar vecinii de ANL ai familiei prefectului au afirmat cã familia pompierului a locuit în apartamentul luat cu chirie de la primãrie de cãtre Anda Anghelutã. Dacã aceastã ipotezã s-ar confirma, lucrurile s-ar complica si ar ajunge chiar în zona penalului. Într-o astfel de situatie, am vorbi de fals în declaratii si uz de fals, pentru cã una s-a precizat în contract, alta s-a întîmplat în realitate. Iar la mijloc ar fi vorba de bani din bugetul MAI. Este o ipotezã la care nu s-ar fi ajuns dacã prefectul Anghelutã si colonelul Niticã ar fi negat o posibilã implicare în contractul de închiriere a plutonierului de la ISU.

Articol afisat de 1787 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective