Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vecinii prefectului, declaratii socante

Familia Anghelutã nu doreste în ruptul capului sã renunte la apartamentul ANL obtinut în anul 2004 de la Primãria Tîrgu Neamt, chiar dacã cei doi soti detin alte trei case, plus o a patra-locuintã de serviciu de care se bucurã Vlad Anghelutã. Pozitia prefectului în povestea apartamentului ANL a atras discutii dintre cele mai aprinse, cele mai multe voci fiind critice la adresa reprezentantului guvernului în teritoriu. Multi sînt de pãrere cã familia prefectului ar putea renunta lejer la respectivul apartament si sã lase locul unei alte familii tinere aflate la început de drum în viatã. Iar solicitãri pentru obtinerea unei case de la primãrie existã. ÃŽn decursul timpului, la Primãria Tîrgu Neamt s-au înregistrat 859 de cereri pentru locuinte. Cele trei blocuri ANL, M5, M6 si V1, au în total putin peste 100 de apartamente, iar în acest moment nici unul nu este liber. Cã apartamentele ANL sînt la mare cãutare o demonstreazã si cele 125 de solicitãri pentru cele 25 de locuinte date în folosintã în anul 2009. Asa stînd lucrurile, prefectul declarã cã nu are de gînd sã renunte la casa pe care o detine cu chirie de la primãrie. El declara în urmã cu cîteva zile cã intentioneazã chiar sã cumpere locuinta ANL. Probabil nu a fãcut încã acest pas din cauza pretului, surse din interiorul primãriei declarînd cã un metru pãtrat a fost evaluat la 300 de euro. „Sotia este titularul contractului de închiriere a locuintei din anul 2004. A benefiicat de respectivul spatiu locativ în cadrul unui program pentru tineri, si e optiunea ei dacã va renunta, sau nu, la acea locuintã. Nu stiu dacã va fi cumpãratã sau nu...existã niste reguli dupã care se realizeazã o astfel de tranzactie. Cert este cã a fost verificat contractul de DNA, de Prefecturã si dacã vor mai fi sesizãri, primite la Registratura Institutiei Prefectului, voi verifica si eu. Dar o sesizare presupune un document scris, si cîtã vreme nu existã asa ceva, nu am ce controla“, declara în urmã cu cîteva zile prefectul Anghelutã care a tinut sã mai precizeze cã apartamentul ANL nu a fost niciodatã subînchiriat.

Locatarii blocului M5: apartamentul prefectului este subînchiriat

Ceilalti chiriasi din blocul în care detine un apartament sotia prefectului Anghelutã îl contrazic pe acesta. Unul dintre vecini spune cã apartamentul prefectului ar fi subînchiriat unei familii de tineri din Ocea. Mai mult decît atît, acelasi vecin afirmã cã ar fi cea de-a treia familie care locuieste în apartamentul sotilor Anghelutã. „De cînd are apartamentul, sotia(n.n.Anda Anghelutã) îl subînchiriazã. De anul trecut stã o altã familie. Bãiatul e de la Ocea si au un copil mic. A mai fost cineva, un domn si o doamnã, dar au plecat în altã parte“, a declarat unul dintre vecini. Trebuie precizat cã subînchirierea unei locuinte ANL este interzisã, iar celor prinsi pe picior gresit li se reziliazã contractul fãrã discutii. Ce-i drept, dacã în apartamentul familiei prefectului ar sta alte persoane, acest lucru nu ar însemna neapãrat cã reprezentantul guvernului în Neamt ar fi primit bani în contul chiriei. Este posibil ca prefectul sã fi avut doar pretentia ca cei pe care i-a lãsat sã stea în apartamentul ANL sã achite doar utilitãtile si, posibil, chiria cãtre primãrie. Acest lucru nu ar demonstra sãvîrsirea vreunei ilegalitãti. ÃŽnsã, din punct de vedere moral, situatia ar fi mai mult decît discutabilã. Interesant este cã pe scara respectivã lipseste lista chiriasilor de la avizier, lucru care nu s-ar întîmpla la celelalte scãri. Vecinii afirmã cã lista este ruptã regulat de o persoanã necunoscutã, bãnuiti fiind cei care au datorii la întretinere. Dacã la apartamentul nr. 8, detinut cu chirie de Anda Anghelutã, sînt datorii, este greu de spus din cauza lipsei listei de la avizier. Cert este însã, din spusele celor care gestioneazã aceste situatii, pe scara respectivã sînt restante la utilitãti. ÃŽn acest moment, familia prefectului are trei case de locuit, toate în orasul Tîrgu Neamt. Una e mostenire, alta donatie, iar una a fost construitã. ÃŽn plus, din toamna anului trecutã, Vlad Anghelutã a primit si în Piatra Neamt un apartament de serviciu. Prima casã, cea donatã, are 121 de metri pãtrati, i-a parvenit în 2006 si o detine împreunã cu sotia. Trei ani mai tîrziu, în 2009, si-a construit alãturi de partenera de viatã o locuintã nouã, de 168 de metri pãtrati, pentru ca în 2010, sã devinã singurul mostenitor al unei a treia case, de 76 de metri pãtrati. Familia Anghelutã mai detine trei terenuri în intravilan. Apartamentul ANL nu apare în declaratia de avere, deoarece familia prefectului plãteste chirie pentru el la primãrie, nefiind proprietari.

Articol afisat de 3078 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective