Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oroare pe sosea din cauza vitezei

• doi oameni au murit într-un cumplit accident petrecut joi searã pe strada G-ral N. Dãscãlescu din Piatra Neamt • dupã ce a spulberat un pieton, bolidul condus de tînãrul Adrian Baciu a lovit un stîlp din beton • stîlpul s-a prãbusit pe masinã, blocîndu-i pe cei doi ocupanti • soferul a decedat la spital, iar amicul sãu se aflã în comã de gradul IV • „Imaginile erau terifiante. Pietonul fusese aruncat la mare distantã, iar corpul era efectiv rupt în bucãti“, a declarat medicul Dorice Albu • soferul avea permisul de conducere anulat si conducea cu vitezã excesivã, specialistii fiind de pãrere cã autoturismul rula cu circa 200 km/h •

Un cumplit accident rutier, înregistrat joi searã, cu cîteva minute înainte de ora 23.00, pe B-dul G-ral N. Dãscãlescu, s-a soldat cu decesul a doi peietreni, în vîrstã de 39, respectiv 25 de ani si rãnirea gravã a altuia, în vîrstã de 26 de ani. Tragedia a mobilizat la fata locului mai multe echipaje de ambulantã, dar si de descarcerare. Cei care au ajuns la fata locului s-au confruntat cu imagini de cosmar: bucãti din corpul uneia dintre victime erau împrãstiate pe o razã de cîtiva zeci de metri, iar autoturismul implicat în eveniment se încolãcise efectiv dupã un stîlp din beton care, în urma impactului, a cãzut pe masinã strivindu-i pe cei doi ocupanti. Dacã pentru salvarea pietonului nu s-a mai putut face nimic, salvatorii au depus toate eforturile pentru salvarea celor doi tineri din autoturism. Andrei Ionut Fota, de 26 de ani, pasagerul de pe scaunul din dreapta fatã, a fost descarcerat relativ repede de pompierii militari, însã eforturile pentru eliberarea lui Adrian Baciu, de 25 de ani, au durat peste douã ore. Din pãcate pentru cel din urmã, medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea sa, decesul survenind la scurt timp dupã ce victima a ajuns la spital. Din primele cercetãri ale politistilor rutieri a reiesit cã accidentul s-a datorat vitezei excesive, unii specialisti fiind de pãrere cã Adrian Baciu conducea cu aproximativ 200 km/h. Tînãrul se afla la volanul unui autoturism SAAB înmatriculat în Franta, iar alãturi de el se afla prietenul Andrei Ionut Fota. Ajuns în apropierea unei treceri de pietoni, soferul a observat tîrziu un bãrbat care se angajase în traversarea regulamentarã a strãzii, si l-a lovit în plin. ÃŽn urma impactului, masina a iesit de pe carosabil prin dreapta si s-a izbit violent de un stîlp care a cãzut pe cupola masinii. „Cauza principalã care a generat producerea acestui grav accident rutier a fost viteza excesivã. Nu putem aprecia cu ce vitezã circula autoturismul, însã cu sigurantã aceasta era destul de mare în conditiile în care în urma impactului trupul pietonului a fost efectiv dezmembrat“, a declarat comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere Neamt.

„Era aproape decapitat“

Scena de la locul accidentului i-a socat pînã si pe doctorii de la Salvare, obisnuiti cu tot felul de orori. Ambulanta a trimis la locul nenorocirii douã echipaje, dintre care unul cu medic. „ÃŽn momentul în care am ajuns acolo, imaginile erau terifiante. Pietonul fusese aruncat la mare distantã, iar corpul era efectiv rupt în bucãti, asa cum nu am mai vãzut. Era aproape decapitat, de la bãrbie în sus nu mai exista practic nimic, capul atîrnînd de niste piele. Cavitatea toracicã era de asemenea sfîsiatã, organele interne fiind aruncate pe asfalt, sau prin sant, acolo zãcînd ficatul si rinichii. Era evident cã pentru aceastã victimã nu s-a mai putut face nimic“, a declarat Dorice Albu, managerul SAJ, medic de gardã în noaptea fatidicã. Despre pietonul ucis nu se cunosc prea multe decît cã locuieste în zona unde a avut loc accidentul si cã nu avea o situatie socialã prea bunã. Cadrele medicale au încercat sã-i ajute pe tinerii prinsi între fiarele contorsionate ale masinii. Pasagerul aflat pe scaunul din dreapta, în vîrstã de 26 de ani, a fost scos primul din masinã si a fost dus de urgentã la UPU. „Avea grave traumatisme craniene si leziuni toracice cu interesare pulmonarã. Avea un hematom subdural, fracturi craniene cu înfundare, traumatisme severe ale toracelui si plãmînilor si era în stare de comã profundã. Dupã ce a fost stabilizat, l-am transferat de urgentã la Spitalul Sfîntul Spiridon Iasi. Pe timpul transferului a fost intubat si ventilat, dar prognosticul rãmîne rezervat în cazul lui“, a declarat doctorita Albu. Cea mai grea misiune a salvatorilor a fost aceea de a-l scoate pe sofer dintre fiarele contorsionate. Acesta avea picioarele zdrobite si erau prinse sub bordul masinii. Pompierii au fost nevoiti mai întîi sã tragã cu o macara stîlpul prãbusit peste vehicul si abia apoi sã taie masina pentru a elibera conducãtorul auto. Pe toatã durata interventiei, care a fost de aproximativ douã ore, tînãrul a fost constient, medicii vorbind mereu cu el. I-au fãcut perfuzii si i-au dat calmante ca sã suporte descarcerarea si sã tinã sub control hemoragia. Dupã ce a fost dus la UPU însã, inima i s-a oprit, cel mai probabil din cauza pierderii masive de sînge. Medicii l-au resuscitat zeci de minute dar, din pãcate, fãrã succes.

Soferul avea permisul anulat si mania vitezei

Adrian Baciu avea permisul de conducere anulat începînd cu data de 1 iulie. Istoria tînãrului este una mai mult decît interesantã. ÃŽn urmã cu mai bine de un an, Baciu a fost depistat de politisti conducînd un autoturism fãrã a detine permis. ÃŽn aceste conditii, i s-a întocmit dosar penal, finalizat cu trimitere în judecatã. ÃŽn perioada în care dosarul se afla pe rolul instantei, Baciu a urmat cursurile unei scoli de soferi si a obtinut permisul de conducere. Numai cã spre ghinionul sãu instanta l-a condamnat penal, iar permisul de conducere i-a fost anulat. Tînãrul nu a tinut cont de acest lucru si a continuat sã conducã, drumul sãu sfîrsindu-se în seara de 31 iulie. Pe contul sãu de pe o retea de socializare, Andrei Baciu se declara un împãtimit al autoturismelor SAAB, fãcînd parte din comunitatea celor care agreazã aceastã marcã. ÃŽn plus, dintr-o postare a sa reiese cã era un împãtimit al vitezei. ÃŽn data de 5 ianuarie, Baciu a postat o fotografie cu bordul autoturismului sãu, în care se vede clar cã acul kilometrajului a depãsit 240 km./h. „ÃŽn sfîrsit am testat-o! De la 5200 RPM s-a blocat acul de la kilometraj...viteza indicatã pe kilometrajul digital de pe computer 297 km/h“, comenta tînãrul. Un amic i-a rãspuns: „Moarte curatã, domnã' Adi!“, dar tînãrul l-a linistit: „Testul a fost fãcut în conditii de sigurantã“. Din pãcate pentru el, amicul sãu si bãrbatul de 39 de ani, aflat în traversarea strãzii, „testul“ de joi searã nu a mai fost fãcut în conditii de sigurantã. Ca o ironie a sortii, Adrian Baciu era absolvent al Liceului cu Program Sportiv, la fel ca tînãrul care si-a pierdut viata în urmã cu cîteva luni într-un grav accident rutier petrecut pe strada Stefan cel Mare din Piatra Neamt. Tot la LPS au învãtat si victimele unui alt accident grav înregistrat în acest an pe raza comunei Bicaz-Chei.

Articol afisat de 4880 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU. M.VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective