Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

TÃŽTÃ A „EVADAT“, 3 POLITISTI PÃTIMESC

• ancheta în cazul eliberãrii din gresealã a lui Adrian Marin Botez,zis „Tîtã“ se aflã în lucru la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Sectorului 4 • trei politisti sînt vizati, urmînd sã se stabileascã împrejurãrile în care interlopul a pãrãsit arestul • Botez a fost dat în urmãrire internationalã, în informarea Politiei fãcîndu-se mentiunea cã are un comportament violent •

Au trecut cinci zile de la gafa fãrã seamãn a politistilor bucuresteni care l-au „scãpat“ pe pietreanul Adrian Marin Botez, zis „Tîtã“ condamnat la 12 ani închisoare pentru instigare la tentativã de omor calificat. Iar despre locul în care s-ar putea afla interopul nu se stie absolut nimic, surse neoficiale sustinînd cã a pãrãsit deja România. Astfel de zvonuri au existat si în perioada în care nemteanul s-a sustras timp de 3 ani de la executarea unui mandat de arestare preventivã emis în urma implicatiei în tentativa de omor asupra lui Puiu Mironescu. „Au fost tot felul de date care s-au dovedit a fi false. Se spunea cã este prin Brazilia sau Argentina, ba cã se ascunde în Italia si Franta. Pînã la urmã s-a dovedit cã a stat ascuns în Bucuresti si Constanta, fiind ajutat de niste amici“, a declarat un ofiter nemtean. Cît priveste circumstantele în care Tîtã a reusit sã pãrãseascã arestul, acestea vor fi elucidate de procurori. Conducerea Politiei Capitalei a dispus efectuarea de verificãri interne si a fost sesizat Parchetul Judecãtoriei Sectorului 4. Sînt vizati trei politisti care vor fi cercetati pentru a se stabili modul în care si-au îndeplinit atributiilor de serviciu pe linie de retinere si arestare preventivã. Vor fi luate în calcul diverse ipoteze, incluziv varianta ca Botez sã fi fost ajutat sã pãrãseascã arestul. La fel de plauzibil este cã a fost vorba despre o crasã neglijentã. Aceasta ar fi apartinut ofiterului de serviciu din seara de 30 iunie de la Politia Capitalei, care ar fi interpretat eronat minuta instantei. ÃŽn ziua respectivã, la ÃŽnalta Curte de Casatie se judecase recursul lui Tîtã si celorlalti inculpati din „Dosarul Bariera“. Actiunile au fost respinse, iar luni dupã amiazã ÃŽnalta Curte a trimis prin fax minuta la sediul Politiei Capitalei. De aici si pînã la eliberarea lui Tîtã nu a mai fost decît un pas. Adrian Botez urma sã fie transferat într-un penitenciar în vederea ispãsirii pedepsei de 12 ani, dar a ajuns sã fie eliberat aiurea. Nu este lipsit de importantã faptul cã cei de la Politia Capitalei au fãcut incidentul public abia pe 3 iulie. Tot joi a fost postat, pe site-ul Politiei Române, si informatia cã Botez este dat în urmãrire: „ÃŽnãltime 1,75 m, greutate 100 kg, fatã ovalã, nas normal, frunte normalã, buze groase, ochi cãprui, pãr negru drept, urechi normale. Semne particulare: tatuaj bicolor pe bratul drept reprezentînd un cap de tigru; tatuaj bicolor pe bratul stîng reprezentînd o grenadã si un zid spart; cicatrice la degetele de la mîna dreaptã - tendoanele tãiate de la degetul mijlociu si inelar; cicatrice pe frunte în partea dreaptã.
Are un comportament violent“.

Evadãri spectaculoase prin Neamt

ÃŽn ultimii ani, mai multi infractori încãtusati au încercat sã-si recîstige libertatea, dar nu au avut atît de mult noroc precum Botez asã cã au încercat sã evadeze. Si unii au reusit. Ultimul care a avut o astfel de tentativã a fost pietreanul Narcis Lazãr, de 26 de ani. Totul s-a întîmplat la începutul lunii mai 2012, pe cînd era încarcerat pentru tîlhãrie. A contestat mãsura si a ajuns la judecatã la Tribunal. Judecãtorii i-au mentinut starea de detentie, iar la iesirea de la instantã, înainte sã se urce în duba care urma sã-l ducã la arest, a reusit sã-si scoatã mîna din cãtusele cu care era legat de un alt inculpat si a fugit printre blocuri. Tînãrul nu s-a bucurat prea mult de libertate, pentru cã dupã ce a ajuns la rude si le-a povestit marea ispravã, acestea l-au convins cã cel mai bine pentru el este sã se întoarcã dupã gratii. S-a predat, pentru evadare primind o pedeapsã de un an de detentie. Pe 30 septembrie 2011, un alt inculpat deosebit de periculos a vrut „afarã“. Este vorba de Ionut Nicolae Nistor, de 30 de ani, condamnat la detentie pe viatã dupã ce a ucis douã bãtrîne si a fost la un pas de a o omorî si pe a treia. El mai avea ceva „afaceri“ judiciare la Judecãtoria Piatra Neamt. La iesirea din sala de judecatã, spre camera de arest a instantei, a fortat dispozitivul de escortare si a fugit în curtea judecãtoriei, fiind prins în stradã. Pe 19 septembrie 2008, Ciprian Adrian Gîrmacea, atunci în vîrstã de 22 de ani, a încercat si el sã scape de dupã gratii, însã tentativa a esuat. Un alt nemtean a reusit sã evadeze din Penitenciarul Bacãu si s-a bucurat de libertate opt zile înainte de a fi reîncãtusat. Este vorba de Costel Petria, condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare, care fugise pe 12 august 2007 de la Gospodãria Agro Zootehnicã a închisorii amintite.

Evadare cu praf de chili în ochii politistului

Cazurile de evadãri au fãcut deliciul presei internationale, mai ales cã, deseori, acestea sînt episoade tragic-comice. Pe 12 august 2013, Osuji Kelly Prince, un traficant de droguri nigerian în vîrstã de 25 de ani, a scãpat din centrul de detentie Jinjang din Malaezia si a fugit în Thailanda. Detinutul a fost ajutat sã scape din închisoare de un caporal în vîrstã de 52 de ani. Prince fusese arestat pe 1 august, la el gãsinduse 9 kg de metamfetaminã, evaluate la aproximativ 9 milioane de euro. Tot în Malaezia, sapte localnici din Kuala Lumpur au scãpat din custodia politiei dupã ce au atacat un agent cu praf de chili. În timp ce erau transportati cu o dubã la un tribunal local, detinutii s-au luat la bãtaie în vehicul, fapt care l-a determinat pe sofer sã opreascã. Cînd oamenii legii au deschis usa din spate pentru a vedea ce se întîmplã, detinutii au aruncat cu praf de chili în ochii unui politist, provocîndu-i orbirea temporarã. Presa a scris cã unul dintre bãrbati a ascuns pulberea în chiloti. O sursã le-a declarat ziaristilor cã praful ar fi putut fi de la plicurile de condimente aflate în pachete de tãitei instant ce erau oferite detinutilor de cãtre membrii familiei, în timpul vizitelor.

Articol afisat de 1914 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective