Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

UNPR Neamt, o manifestare pe placul celor invitati la TCE 3 Brazi

• oaspeti au fost cadre militare în rezervã din diferite structuri ale statului - Ministerul Apãrãrii, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Român de informatii, Asociatia Veteranilor de Rãzboi si membrii Asociatiei Cultul Eroilor

Filiala Neamt a organizatiei UNPR a organizat, miercuri, 2 iulie, un eveniment special la Grupul de firme TCE 3 Brazi. Ideea i-a apartinut sefului formatiunii nemtene a partidului, Culitã Tãrâtã, presedinte onorific a Holdingului TCE 3 Brazi. Evenimentul a reunit 60 de participanti din partea Filialei Neamt a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezervã si în Retragere din Ministerul Apãrãrii Nationale, 50 de reprezentanti de la Filiala Neamt a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezervã si în Retragere din Ministerul Administratiei si Internelor, reprezentanti de la Asociatia Judeteanã Cultul Eroilor, de la Asociatia Cadrelor Militare în Rezervã si în Retragere din Serviciul Român de Informatii - 25 participanti si alti 15 de la Asociatia Nationalã a Veteranilor de Rãzboi. Oaspetii au vizitat firma Boviselect - Centrul de crestere a taurinelor de carne de rasã curatã, acolo unde a avut loc prezentarea unor exemplare cum putene sînt în tarã. Boviselect este fondator al Centrului de excelentã româno-german si este membru a Asociatiei Aberdeen Angus. Directorul TCE 3 Brazi, Radu Bãlãu, a prezentat date despre acest prim centru performant de profil cu capital integral românesc. Vizita a continuat la Ferma Zãnesti, unde s-a desfãsurat protocolul de primire a invitatilor. În timpul discutiilor au fost prezentate centrele de profit din cadrul grupului TCE 3 Brazi, iar de la prînz, oaspetii au vizitat solele de rapitã, grîu, orz, floarea soarelui, cartof si sfeclã de zahãr. Au fost prezentate loturi demonstrative înfiintate în colaborare cu firmele DuPont România si Bayer Crop Science. Apoi a avut loc o vizitã la expozitia de taurine - Holstein negru si Bãltata româneascã.
La masa cîmpeneascã, directorul Bãlãu a prezentat istoricul firmei TCE, a vorbit despre necesitatea plantãrii perdelelor de salcîm si a discutat cu invitatii. Economistul Constantin Iacoban, presedintele executiv UNPR Neamt, a prezentat scuzele presedintelui Culitã Tãrâtã pentru cã nu a putut fi de fatã la discutiile de la Zãnesti pentru cã se afla la Bucuresti, la Guvern.

„UNPR este o formatiune creatã în interes national, cu scopul de a înlãtura partidele meschine sau sovine“

„ÃŽntîlnirea noastrã face parte din cadrul unui simpozion pe teme de agriculturã început pe 1 iulie, cu dezbaterile specialistilor. Aici este o întrunire a UNPR, din amabilitatea presedintelui sãu, care este si presedinte onorific al firmei TCE 3 Brazi. Este o bucurie sã vã avem între noi pe dumneavoastrã, care ati ajutat cîteodatã cu arma în mînã, alteori cu fapta, si v-ati fãcut datoria pentru patrie. Aveti ocazia sã observati cum si oamenii din aceastã firmã au muncit si, la rîndul lor, performanta pe care au obtinut-o aici, la ferma TCE, este un alt mod de a arãta cã le pasã de pãmîntul patriei. Partidul nostru, UNPR, este o formatiune creatã în interes national, cu scopul de a înlãtura partidele meschine sau sovine, îndepãrtate de interesul national, care au balansat Guvernarea României. Dumnavoastrã întelegeti foarte bine menirea noastrã, ca oameni care ati luptat pentru interesul national“, a declarat Constantin Iacoban.
Gheorghe Amaicei, presedintele Asociatei ÃŽnvãtãtorilor Neamt, a adãugat: „Multumesc colegilor de la Ministerul Apãrãrii pentru cã m-au invitat în aceastã excursie de o zi, în care am avut ce vedea. Am rãmas extraordinar de impresionat de ceea ce am vãzut aici, la ferma Zãnesti de la TCE 3 Brazi. Aici, pe timpuri, fãceam agriculturã cu copiii si cu Armata. Acum, se vede atît de bine rodul muncii oamenilor de aici! Sînt oameni deosebiti, sînt oameni extraordinari!“. Leonte Roman, presedintele Filialei Neamt a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare în Rezervã si în Retragere din MAI, a tinut sã precizeze: „ÃŽn primul rînd, pot sã spun cã am gãsit aici o mînã de gospodari. Sînt în aceste locuri din 1960 si pot sã fac o comparatie cu datele din agricultura de atunci si de acum. Se spune cã într-o revolutie se distruge vechiul si se aduce noul. ÃŽnsã greseala este cã unii au distrus si cele bune din sistemul vechi. Domnul Culitã Tãrâtã n-a fãcut asta, si grupul sãu de firme a preluat ceea ce a fost bun. Vreti o comparatie? Mergeti de la Piatra Neamt cu trenul si veti vedea pãmînt pîrloagã sau cu recolte slabe. Domnule, este fantastic aici cã n-am vãzut o buruianã! Si ce recolte! Ce oameni legati de pãmînt! Si, vreau sã vã mai spun ceva, legat de acesti salcîmi de pe margine. De perdele de protectie. Astea fuseserã fãcute odatã de Ceausescu, le-au distrus, si uite ce s-a întîmplat: inundatii, înzãpeziri. Domnul Culitã Tãrâtã, l-am auzit vorbind la televizor, a fãcut aceste perdele de protectie si este un lucru foarte bun! Spun pentru toatã lumea, ele sînt necesare în toatã tara!“. Uneperistii s-au bucurat la Zãnesti de o zi în care au aflat si vãzut multe si si-au dat întîlnire si cu alte ocazii.

Articol afisat de 1396 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective