Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Daniel Harpa vã invitã la MedievArtFest, la Cetatea Neamt

• „Am apelat la ajutorul domnului Liviu Pancu, care a pus bazele Festivalului Medieval de la Sighisoara si am dori sã facem chiar mai mult decît acolo. Vrem ca si Tîrgu Neamt sã intre în rîndul oraselor medievale din România“, a declarat Daniel Harpa, primarul orasului de sub Cetate • Proiectul MedievArtFest are trei componente: Festivalul de teatru medieval, Festivalul culinar si Tîrgul de echitatie, mestesuguri si arme medievale •

Reporter: Domnule primar Daniel Harpa, vã pregãtiti de organizarea MedievArtFest, prima editie a festivalui medieval dedicat Cetãtii Neamt, avînd ca sursã de inspiratie evenimentul similar de la Sighisoara. Puteti sã ne oferiti cîteva detalii?
Daniel Harpa: Pe lîngã Zilele Cetãtii, care se organizeazã în fiecare an de cãtre Complexul Muzeal, cam dupã acelasi tipar, noi, Primãria Tîrgu Neamt, împreunã cu trei asociatii, ne-am propus sã organizãm un festival medieval. Anul acesta este prima editie, dar proiectul a început de fapt în 2013, prin înfiintarea acelor Strãjeri ai Cetãtii Neamt, organizat prin intermediul Fundatiei Culturale Ion Creangã. Anul acesta am apelat la ajutorul domnului Liviu Pancu, care a pus bazele Festivalului Medieval de la Sighisoara si am dori sã facem chiar mai mult decît se face acolo. Vrem ca si Tîrgu Neamt sã intre în rîndul oraselor medievale din România. Si încet-încet, prin acest festival, si alte manifestãri culturale si de altã naturã pe care le vom face sã promovãm orasul si sã aducem în Tîrgu Neamt cît mai multi turisti.
Rep.: Pentru organizarea festivalului este mobilizatã o întreagã echipã. Cum ati ales-o?
D.H.: Noi nu sîntem specialisti în festivaluri medievale sau în alte manifestãri care se vor mai organiza. De aceea am initiat un proiect de hotãrîre prin care punem la dispozitie o sumã de bani anual pentru aceste manifestãri care se vor organiza pe diferite domenii de activitate. S-a organizat un concurs de proiecte, iar cine a venit cu proiectul cel mai bun a primit finantare de la bugetul local. Proiectul MedievArtFest este finantat de primãrie si are trei componente care se vor realiza prin intermediul Fundatiei Culturale Ion Creangã, APD Club Tîrgu Neamt si Asociatiei Valea Ozanei. Fundatia Ion Creangã se va ocupa de Festivalul de teatru medieval, APD Tîrgu Neamt, de Tîrgul de echitatie, mestesuguri si arme medievale, iar Asociatia de Promovare si Dezvoltare Turisticã Valea Ozanei va avea de realizat festivalul culinar. Domnul Liviu Pancu a fost cooptat ca director al MedievArtFest, fiind specialist în artã medievalã. S-a fãcut o echipã din reprezentantii celor trei asociatii si împreunã cu mine si cu alte persoane din primãrie, am pus lucrurile cap la cap, s-a fãcut proiectul, programul si s-a dat drumul la organizare. S-ar fi putut face si mai mult, dacã existau fondurile necesare, dar este un început si sper ca de la anul sã tot crestem. Îmi doresc ca la aceastã primã editie sã îi avem alãturi de noi pe toti locuitorii orasului si ne-am bucura sã avem si oaspeti. Am primit foarte multe telefoane de la parlamentari, consilieri judeteni, cunostinte din alte pãrti ale tãrii, care m-au întrebat despre program si unde pot fi cazati. Nu am gãsit nici un loc de cazare liber în Tîrgu Neamt si nici în comunele care fac parte din asociatia noastrã, Valea Ozanei. Este plin peste tot. Cred cã s-a promovat cum trebuie acest festival.

Articol afisat de 1332 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective