Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Fãrã examene cu Procuratura la usã

• mesajul cãtre scolile nemtene emis de Inspectoratul Scolar este „sã nu se tinã examenele cu Procuratura la usã“

Cele patru examene nationale din aceastã varã, dintre care unul este în desfãsurare, au adus la sedintã conducerile scolilor si ale Inspectoratului Scolar Neamt. Principalul mesaj transmis cãtre sefii scolilor a vizat acuratetea examenelor nationale - Bacalaureatul, evaluarea nationalã, titularizarea si definitivalul. Avînd în vedere experientele din anii anteriori, cînd s-au organizat flagranturi, ori s-au prins în fapt elevi si dascãli comitînd fraude în diverse judete, sefii învãtãmîntului nemtean au considerat potrivit sã punã accent pe seriozitatea desfãsurãrii examenelor. „Au fost discutii punctuale despre organizarea examenlor, metodologie, sarcinile fiecãruia din centre etc. Pentru noi, finalul de an scolar înseamnã de fapt un început, pentru cã debuteazã examenele nationale. Nu vreau sã se tinã examenele cu Procuratura la usã. Le-am cerut implicare si corectitudine“, a declarat profesor Viorel Stan, inspector scolar general al ISJ Neamt. O altã informatie pe care au primit-o directorii este cã nu peste mult timp se va organiza concurs pentru alegerea sefilor de scoli. Pentru a putea intra în concurs, candidatii trebuie neapãrat sã fie membri ai Corpului National al Expertilor în Management Educational, iar unii dintre directorii actuali nu detin acest statut. De trei ani, ministerul nu a mai organizat cocnursuri pentru directori. S-a discutat si despre protocolul, renumit cîndva la organizarea examenelor, dar acum li s-a pus în vedere directorilor cã este interzisã cu desãvîrsire strîngerea de bani de la elevi pentru a li se asigura profesorilor vreo gustãricã. Elevii vor avea pe masã doar o sticlã cu apã si un pahar, asigurate cu bani de la fondul asociatiei de pãrinti din vreme, si nu ceruti în aceastã perioadã.
În finalul sedintei, directorii au fost primit aprecieri si au sarcina de a le transmite si colegilor din cancelarii felicitãri pentru modul în care s-au implicat în organizarea evaluãrilor la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, desi eforurile respective nu se remunereazã. La plecare, directorii de licee în care sînt centre de examen au fost atentionati sã afiseze la vedere riscurile la care se supun dascãlii care încearcã sã fraudeze la evaluãri.

Articol afisat de 1697 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective