Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 10 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Cupa Prichindelul se învatã fair-play-ul

• FC Ceahlãul a avut douã formatii de „argint“ la grupele de vîrstã 2004 si 2005 ale Cupei Prichindelul • a mai fost obtinut si un bronz • editia a VIII-a a întrecerii a avut loc duminicã, 8 iunie • trei jucãtori nemteni au primit premii speciale n

Cupa Prichindelul a ajuns sã fie pe deplin pe placul organizatorilor în ceea ce priveste un aspect foarte important în educatia micilor fotbalisti si a marilor lor suporteri, pãrinti, bunici si alti cunoscuti. Editia 2014, a VIII-a, a întrecerii care a avut loc duminicã, 8 iunie, la Piatra Neamt, a fost una lipsitã de incidente. Antrenorii si-au vãzut de jocuri si de echipe. Nu s-a tipat, nu s-a înjurat, iar copii erau la finalul competitiei storsi de puteri, dar zîmbitori. Altã datã mai erau certuri si supãrãri, mai erau si lacrimi, tehnicieni deranjati de deciziile unor fotbalisti de la care ar fi asteptat sã joace precum Marc, Achim sau Golubovic. În tribune nu s-au mai auzit apostrofãri, huiduieli la adresa copiilor sau a arbitrilor. E semn bun, e semn cã existã loc de schimbare a mentalitãtii si cã acesti mici fotblisti de maxim 10 ani se pot bucura de joacã si joc. Si e vorba de 24 de echipe, cîte opt la fiecare categorie de vîrstã. S-a ajuns la asemenea succes prin reguli impuse si respectate. Antrenorii care în trecut s-au dovedit recalcitranti si care se certau pentru orice nimic au fost sanctionati de gazde simplu: n-au mai fost invitati. Unii au învãtat lectia si au devenit mai pasnici. Mãcar la Cupa Prichindelul, de la Piatra Neamt.
Duminicã, la final, cînd toti copiii s-au adunat la festivitatea de premiere terenul de Liga 1 al arenei pietrene s-a umplut de fericire. Fiecare copil a plecat acasã cu cîte o sacosã în care a avut suc, fructe, dulciuri, dar si cu cîte o minge. Pentru acest din urmã cadou s-a vrut un moment special, care a iesit conform planificãrii în proportie de 80%.

De emotii, au furat startul

Mingile erau asezate pe gazon în diferite colturi ale terenului central. Fiecare antrenor a primit în grijã cîte o grãmadã de mingi si s-a dorit ca la îndemnul lui Ioan Mironas, directorul sportiv al FC Ceahlãul, copiii sã plece în sprint spre „lor“. Din dorinta de a nu rata ocazia de a avea o minge în portbagaj la plecarea spre casã, unii pusti au „furat“ startul. Momentul a stîrnit zîmbete în rîndul celor mari. Apoi, pentru cam 20 de minute, copii si, mai ales pãrintii, s-au jucat pe gazonul pe care Ceahlãul a fãcut atîtea lucruri frumoase în fotbal de-a lungul timpului si pe care au cãlcat fotbalisti de renume. „Stai si te joacã pe gazonul pe care a jucat Mutu sau Zanetti“, a fost îndemnul plin de sperantã al unui tatã cãtre copilul sãu. Clasament Grupa 2006: 1. CSM Focsani, 2. Corona Brasov, 3. Gloria Zames, 4. TNT Bacãu, 5. LPS Roman, 6. LPS P.Neamt, 7. ACS Ceahlãul, 8. FC Ceahlãul. Clasament Grupa 2005: 1. Sporting Vaslui, 2. FC Ceahlãul, 3. CSM Focsani, 4. Sporting Suceava, 5. LPS P.Neamt, 6. LPS II P.Neamt, 7. Aerostar Bacãu, 8. ACS Ceahlãul. Clasament Grupa 2004: 1. CSMS Iasi, 2. FC Ceahlãul, 3. LPS P.Neamt, 4. Aerostar Bacãu, 5. TNT Bacãu, 6. Viva Activ Buhusi, 7. ACS Ceahlãul, 8. CSM Focsani. Premii speciale Grupa 2006: premiile Fair-Play - FC Ceahlãul si Florin Dulcescu (Zemes); cel mai bun portar - Stefan Surei (Roman); cel mai tehnic jucãtor: Mario Epure (Focsani); cel mai inspirat antrenor: Petricã Ene (Focsani). Premii speciale Grupa 2005: premiul Fair-Play - ACS Ceahlãul; cel mai bun portar - Cosmin Carp (Vaslui); cel mai tehnic jucãtor: Matei Moraru (FC Ceahlãul); cel mai inspirat antrenor: Sorin Tãtaru (Vaslui). Premii speciale Grupa 2004: premiul Fair-Play - CSM Focsani; cel mai bun portar - Alexandru Pîntîru (Aerostar); cel mai tehnic jucãtor: Alexandru Anton (FC Ceahlãul); cel mai inspirat antrenor: Bebe Manole (Iasi).

Articol afisat de 991 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective