Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2014
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Mai 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Cel mai grav mi se pare deturnarea dezbaterilor de la teme europene la scandaluri si atacuri mizerabile la persoanã“

• interviu realizat cu Elena Udrea

Reporter: Suntem la finalul campaniei electorale. Cum vi se pare cã a fost?
Elena Udrea: Pentru un partid aflat la început este mai greu, pentru cã noi trebuie sã construim, în timp ce facem si campanie. Totusi, principala problemã a fost confiscarea alegerilor europarlamentare de cãtre Victor Ponta si PSD, care au început de fapt lupta pentru Presedintia României. Cel mai grav mi se pare deturnarea dezbaterilor de la teme europene la scandaluri continue si atacuri mizerabile la persoanã. Victor Ponta si PSD nu pot spune românilor ce au fãcut în doi ani de cînd sunt la guvernare, asa cã o tin într-un scandal ca sã acopere lipsa de realizãri.
Rep.: De trei luni sunteti membru al Partidului Miscarea Popularã. De ce ati ales sã construiti un partid nou?
E. U.: Este nevoie de un partid care sã promoveze un alt mod de a face politicã. Fãrã cumetrii, fãrã baroni, fãrã preocuparea pentru îmbogãtire din bani publici, dar cu oameni de bunã credintã, care sã fi fãcut ceva în viata lor, care sã vrea si sã poatã sã schimbe în bine România. Dupã 25 de ani de la Revolutie, era momentul sã aparã un astfel de partid, fãrã legãturã cu fostul PCR, fãrã simpatii pentru practicile partidelor care s-au creat în România dupã 1989. Eu cred de 10 ani cã mai avem o sansã sã trãim bine la noi acasã, cã nu vom ajunge sã plecãm toti sã ne cãutãm destinul prin lume. Sunt convinsã cã mai existã suficient de multi oameni buni care sã facã din România o tarã în care sã poti si sã îti fie drag sã trãiesti.
Rep.: Vi se spune „partidul în blugi“. De ce?
E.U.: Pentru cã ne place sã fim noi însine, fãrã complexe si fãrã ipocrizii. Vrem sã arãtãm cã nu haina face pe om si cã, dacã îti pui costum si cravatã, nu înseamnã cã esti mai competent sau mai eficient. Blugii sunt extrem de populari si practici si au atras multi tineri alãturi de PMP. Fãrã sã exagerez, zeci de mii de oameni, multi dintre acestia tineri, au venit în partid în trei luni de zile. Cei mai multi nu au mai fãcut niciodatã politicã. S-a creat o emulatie în jurul nostru care aratã cã oamenii sunt gata sã se implice pentru a schimba tara dacã au încredere unui proiect.

„ÃŽn mod cert, dusmanul nostru politic este PSD“

Rep.: Presedintele Traian Bãsescu a apãrut în fotografii îmbrãcînd tricoul PMP. Cãrui fapt se datoreazã sustinerea pe care o aratã seful statului partidului pe care îl reprezentanti?
E.U.: PMP este singura fortã politicã din România care si-a luat public angajamentul de a continua proiectul de reformã si modernizare a tãrii început de Traian Bãsescu în 2004. Asta înseamnã functionarea independentã a Justitiei, depolitizarea institutiilor publice si o politicã de cadre care sã promoveze specialistii, o economie performantã si cît mai putin dependentã de sustinerea clientelei politice. Niciun alt partid nu îsi asumã aceste obiective.
Rep.: Cine este principalul adversar politic al PMP: PSD sau PDL?
E.U.: Eu nu sunt un om revansard. Tin la fiecare membru PDL în parte, pentru cã stiu ce oameni deosebiti sunt acolo si au fost pînã de curînd ca si familia mea. Singura mea nemultumire tine de directia în care Vasile Blaga si cei din jurul domniei sale îndreaptã partidul, concentrîndu-se pe lupta împotriva presedintelui Bãsescu în detrimentul bãtãliei cu guvernarea Ponta. În mod cert, dusmanul nostru politic este PSD. Un partid construit ca o gascã mafiotã, dominat de baronii locali care dreneazã toate fondurile publice si-i mentin pe români în sãrãcie. PSD este continuarea naturalã a Partidului Comunist Român, fiind o formatiune care nu a reusit sã se reformeze. De altfel, acesta este si principalul repros pe care îl am fatã de Victor Ponta: în loc sã încerce sã schimbe ceva, avînd în vedere cã este apropiat de vîrstã cu mine, el s-a complãcut în promiscuitatea moralã din interiorul propriului sãu partid si a devenit astfel prizonierul si marioneta baronilor locali.
Rep.: De ce ar vota locuitorii judetului Neamt pentru candidatii PMP la europarlamentare?
E.U.: Avem de departe cea mai bunã echipã pentru Parlamentul European. Nu avem numai cei mai tineri candidati, ci si oameni cu o experientã deosebitã în problematici legate de Parlamentului European: Cristian Preda este unul dintre eurodeputatii care au reprezentat cu mare cinste România la Bruxelles si Strasbourg, Teodor Baconschi e unul dintre cei mai buni ministri de Externe pe care tara i-a avut dupã Revolutie, în timp ce Siegfried Muresan este exemplul meritocratiei pe care o sustinem. Un tînãr care cunoaste mai bine ca oricine mecanismele europene, fiind fost consilier al presedintelui Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, dar si al presedintilor PPE Wilfried Martens si Joseph Daul si care nu a avut nevoie de un „spate“ pentru ca noi sã îl sustinem.Toate partidele declarã cã vor sã aducã tinerii valorosi înapoi acasã, dar, în realitate, au locuri doar pentru neveste, frati, copii si prieteni pe lista pentru europarlamentare. La toate celelalte partide functioneazã sistemul PCR: pile, cunostinte si relatii. ÃŽn cazul PMP, candidatii si locurile pe listã au fost votate de toti membrii partidului, creîndu-se astfel sentimentul cã aici deciziile se iau altfel si nu conteazã atît de mult apropierea de lider.
Rep.: Recent, presedintele Bãsescu spunea cã v-ar vota fãrã îndoialã pentru postul de Presedinte. Sunteti pregãtitã sã vã asumati candidatura pentru prezidentiale?
E.U.: Îi multumesc pentru încrederea de care dã dovadã presedintele Bãsescu. E o mare onoare pentru mine, mai ales cã stim cã seful statului nu face cadouri în politicã. Sunt convinsã cã îl va sustine pe cel mai bun dintre candidati. PMP va decide candidatul dupã europarlamentare, pentru cã avem nevoie sã mergem în alegeri cu cel care îl poate învinge pe Victor Ponta, iar europarlamentarele vor fi un test important. De aceea, spre deosebire de celelalte partide de pe zona de centru-dreapta, noi nu am anuntat încã un candidat propriu, asteptînd sã vedem care este liderul care poate atrage simpatia electoratului.
Rep.: Ati spus cã sunteti partidul celor care au lãsat ceva în urma lor. Ce a reusit Elena Udrea sã realizeze în judetul Neamt?
E.U.: În mandatul meu de ministru al Dezvoltãrii Regionale si Turismului, am finantat în Neamt proiecte de peste 170 de milioane de euro. Cu acesti bani s-au reabilitat aproape 140 de kilometri de drumuri judetene si de interes local, s-a introdus apã si canalizare în 7 localitãti, au fost ajutate 46 de IMM-uri sã genereze peste 600 de locuri de muncã, s-au construit aproape 160 de locuinte sociale, s-au reabilitat termic peste 1000 de apartamente si au fost consolidate peste 40 de locuinte incluse în categoria de risc seismic ridicat. La acestea se adaugã investitii în infrastructura turisticã a zonei de aproximativ 50 milioane de euro. Concret, as vorbi aici despre investitiile în telescaun si domeniul schiabil din Piatra Neamt, dar as aminti si un proiect de infrastructurã sportivã care a fost foarte bine primit de cetãteni, bazinul de înot olimpic din Roman. Cred cã toate acestea dovedesc cã n-am fost un ministru care a stat la cafele, ci unul implicat, care a încercat sã îmbunãtãteascã viata locuitorilor judetului Neamt.
Rep.: Aveti un mesaj de final pentru cititorii ziarului nostru?
E.U.: PMP este partidul oamenilor tineri, curajosi si determinati, care vor sã construiascã o tarã în care toti oamenii sã poatã trãi decent, continuînd proiectul de modernizare si reformã a României început de Traian Bãsescu. Noi vrem o Justitie puternicã si independentã, depolitizarea institutiilor statului, locuri de muncã pentru tineri si oportunitãti pentru oamenii de afaceri. În plus, PMP este singura fortã politicã din România care se luptã cu partidul baronilor locali si reprezentantul lor, Victor Ponta. Din toate aceste motive, este extrem de important ca toti românii sã vinã pe 25 mai si sã voteze Partidul Miscarea Popularã. Dacã PSD va lua peste 50%, existã un mare risc sã ocupe toatã tara începînd din noiembrie 2014.

Articol afisat de 1265 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective