Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2014
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Urgia profetitã de   pãrintele Iustin

Urgia profetitã de pãrintele Iustin

• „urgia“ profetitã de duhovnic ar veni peste o lunã • pãrintele Iustin ar fi spus pe patul de moarte: „Mai sînt 12 luni de liniste dupã care vine urgia“ • declaratiile au fost fãcute în fata mai multor cãlugãrite si a fost consemnatã în revista Mãnãstirii Petru Vodã, „Atitudini“ • staretul Iustin Pîrvu era recunoscut de credinciosi drept un clarvãzãtor, ce avea darul profetiei •



Spiritul atoatevãzãtor al pãrintelui Iustin, de la Mãnãstirea Petru Vodã, este pomenit si la aproape un an de cînd s-a stins, credinciosii amintindu-si cã acesta a prevãzut cã ar urma dupã moartea sa 12 luni de liniste, dupã care va veni o „urgie“, fapt care s-ar petrece anul acesta, în iunie. Poate cuvintele acestea nu ar fi stîrnit prea multã îngrijorare dacã duhovnicul nu si-ar fi demonstrat de-a lungul vietii calitãtile sale de clarvãzãtor, fiind nenumãrate relatãrile credinciosilor care atestã cã pãrintele avea darul de a vedea viitorul. ÃŽn acest context, spusele sale sînt luate de unii foarte în serios, cu atît mai mult cu cît conflictele politice din România dar si situatia din Ucraina ce pare a fi de la o zi la alta un adevãrat butoi de pulbere, par sã confirme prezicerile pãrintelui Iustin. Profetiile au fost fãcute de duhovnic anul trecut, la începutul lunii iunie, cu doar cîteva zile înainte de moartea sa. El ar fi vorbit în prezenta mai multor mãicute de la Mãnãstirea Paltin (asezãmînt ridicat în imediata apropiere a mãnãstirii Petru Vodã), unde a fost îngrijit în ultimele clipe. „Testamentul“ a fost consemnat de monahia Fotini, una dintre maicile care l-au îngrijit pe pãrintele Iustin în toatã perioada în care starea sãnãtãtii sale a devenit criticã. Declaratiile au apãrut anul trecut, în revista „Atitudini“, publicatie a Mãnãstirii Petru Vodã.

Ultimul cuvînt, ultima profetie: Mai sînt 12 luni!

„Simteam cu totii cã se pregãteste, demult nu mai voia sã mãnînce nimic, chiar dacã ar fi putut, era hrãnit doar artificial, prin perfuzii. Cu cinci zile înainte de a-si da duhul, a fost ceva mai bine, parcã îsi revenea si prinsese ceva putere. ÃŽn aceastã ultimã perioadã toti ucenicii mai apropiati au luat un ultim cuvînt de învãtãturã de la pãrintele, un ultim sfat. Eu nu reusisem, parcã nu îndrãzneam sã îl întreb nimic. Atîtea cuvinte mi-a spus în ultimii ani, încît nu stiu dacã am vreo întrebare fãrã rãspuns si nu voiam sã îl mai necãjesc pe pãrinte. Mergeam lîngã patul sfintiei sale, îi sãrutam mîna si mã asezam în genunchi sã mã rog în tãcere lîngã sfintia sa. ÃŽn acea zi am simtit cã pãrintele vrea sã îmi spunã totusi un ultim cuvînt. Se pare cã acesta a fost ultimul cuvînt rostit de pãrinte pe patul de suferintã, în prezenta a cinci dintre ucenicii sãi, care pot depune mãrturie pentru acest cuvînt. «E vorba însã cã mai sînt 12 luni… » Aici Pãrintele s-a oprit. Noi am întrebat: «12 luni si scãpãm de cipuri?», «Nu», a rãspuns Pãrintele, «12 luni de libertate si vine urgie». Cineva a întrebat sã explice mai clar, dar pãrintele nu a mai rãspuns. Atunci eu am zis: «ÃŽn acest caz pãrinte, trebuie sã vã însãnãtositi, cã nu are cine sã ne ajute». Pãrintele a rãspuns iar cu umor si zîmbetul cel mai frumos din lume: «Mãi, sã stiti cã nici eu nu stiu ce sã fac. Nu m-am hotãrît dacã sã trãiesc sau sã mã duc. Nici eu nu mai stiu ce vreau». A luat o gurã de mîncare si ne-am retras unul cîte unul, luînd binecuvîntare. Am luat si eu binecuvîntare si pãrintele, în marea lui dragoste, nu m-a lãsat fãrã cuvînt si mi-a dat, strîngîndu-mã de mînã, ultima binecuvîntare: «Maicã, sã nu lasi revista! tine tare, înainte!». Aceastã fãgãduintã am sã încerc sã o tin cît voi putea cu ajutorul celorlalti frati si surori, colegi de redactie“, este relatarea monahiei Fotini în revista „Atitudini“ de anul trecut.
Cu alte cuvinte, pãrintele Iustin a prevestit cã în luna iunie 2014 s-ar petrece o „urgie“ pentru tara noastrã.

„Un sfînt grabnic ajutãtor si tãmãduitor de boli...“

Pãrintele a trecut la cele vesnice pe data de 16 iunie 2014, dupã o suferintã cauzatã de un cancer gastric. A fost condus pe ultimul drum de o mare de credinciosi, cu totii amintindu-si de harul si de credinta sa. „ÃŽmi povestea mai demult cã în tinerete era foarte milos fatã de oamenii bolnavi si cã la hirotonia întru preot a cerut dar de la Dumnezeu sã poatã tãmãdui bolile oamenilor. Nu vrem sã îl declarãm sfînt mai înainte de vreme sau fãrã temei. Dumnezeu cred cã i-a dat acest dar al tãmãduirii si timpul ne va arãta si îi va descoperi sfintenia. Un sfînt grabnic ajutãtor si tãmãduitor de boli...“, mai spunea aceeasi cãlugãritã ce l-a cunoscut pe staretul Iustin Pîrvu. Dacã unii dintre credinciosi sînt convinsi de adevãrul spuselor pãrintelui Iustin, scepticii cred cã staretul s-ar fi referit la introducerea buletinelor si cardurilor de sãnãtate cu cip, care erau anuntate încã de anul trecut cã vor fi distribuite în masã din 2014. Este bine cunoscutã opozitia unor fete bisericesti fatã de cipurile din carduri, acestea fiind considerate ca semne satanice, ce vor aduce doar nenorociri. Printre cei mai aprigi contestatari ai cipurilor si pasapoartelor biometrice s-a aflat chiar pãrintele Iustin Pîrvu, mesajele si scriirile sale pe aceastã temã suscitînd un interes deosebit în tarã. Timpul va dovedi însã dacã profetiile pãrintelui Iustin au fost întemeiate.

Articol afisat de 4846 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective