Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Aprilie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Replici dure între seful CJ si consilierul Dan Constantin

• Culitã Tãrâtã, presedintele CJ a avut o „rundã“ cu pesedistul Constantin • seful legislativului l-a acuzat pe liderul grupului de consilieri PSD cã nu face decît circ si i-a amintit cã e caz unic de incompatibil cu acest stigmat pus în trei rînduri • „Mãcar las-o naibii mai usor cu vorba, mai stai în banca matale! Vorbe, vorbe si atîta stii! Mata tipi de o sutã de ori, vii în CJ si faci circ. Mã mir cã nu ti-i rusine sã mai ridici nasul din pãmînt!“, a fost una din replicile sefului CJ • „S-a spus despre mine cã sînt mincinos. Dan Vasile Constantin nu minte si nu a mintit niciodatã!“, a afirmat Dan Vasile Constantin •

Mare le-a fost rusinea consilierilor judeteni pesedisti, joi, 24 aprilie, la sedinta extraordinarã convocatã pentru aprobarea unor proiecte care aveau de respectat un termen. Treaba ar fi fost bunã si chiar dacã unii dintre alesi sînt în contrapartidã cu presedintele care era initiatorul sedintei, ieri toti aveau gîndul de a aproba cele trei proiecte ca sã rezolve cîteva probleme urgente din Neamt. Ceea ce s-a si întîmplat, dar cum la noi, rare sînt sedintele în care liderul pesedistilor din legislativ nu-si dã în petec, Dan Constantin n-a ratat ocazia de a mai face ceea ce s-ar numi circ. Pentru cã la extraordinara anterioarã n-au venit majoritarii din CJ si s-a vorbit cã absenteismul avea legãturã cu Constantin, care le-a garantat colegilor cã nu se întîmplã nimic dacã nu se vota atunci proiectul pentru care se convocase sedinta, sustinînd cã s-a interesat el de acest lucru la un director de la ADRNE, pesedistul s-a apucat sã facã precizãri. „S-a spus despre mine cã sînt mincinos, cã n-am vorbit cu directorul Apostol de la ADRNE. Eu am vorbit cu alt director, nu cu cel de care a spus secretarul judetului. (...) Dan Vasile Constantin nu minte si nu a mintit niciodatã!“, a spus, printre multe altele, pesedistul. Presedintele Tãrâtã i-a amintit acestuia cã avea asupra lui adresa de la ADRNE prin care se fãcea precizarea cã avizul consilierilor trebuia dat pînã pe 18 aprilie. „Foarte bine cã nu minti! Dar stii cã de fapt substratul absentei la acea sedintã e altul, sã nu ne eschivãm, cã stim toti! Stiu si cã nu vã place secretarul judetului, cã nu vã face jocurile! Dumneata ai chef de circ! Ar trebui sã vii în fata oamenilor si sã spui: «Sînt incompatibili pentru a treia oarã, recunoscut de ANI!» Mã mir cã mai ai tupeul sã mai vii aici! Cei care te-au declarat incompatibil sînt oameni întregi la cap! Mãcar las-o naibii mai usor cu vorba, mai stai în banca matale! Vorbe, vorbe si atîta stii! Mata tipi de o sutã de ori, vii în CJ si faci circ, doar ca sã vadã lumea cine e Dan Vasile Constantin! Mã mir cã nu ti-i rusine sã mai ridici nasul din pãmînt! Eu sînt mîndru de tot ce am realizat! Dumneata? E o rusine pentru Consiliul Judetean si pentru partid ceea ce faci! De-al de Dan Constantin, vin si pleacã multi! Eu am lãsat o usoarã dîrã pe unde am trecut, dar mata? Te-au scos în suturi de peste tot pe unde ai trecut, si ca prefect, si ca presedinte de CJ!“, a spus presedintele Culitã Tãrâtã, adresîndu-i-se liderului de grup al social-democratilor din legislativul nemtean.
În tot acest timp, cei mai multi dintre consilierii judeteni ai acestei formatiuni politice au înghitit în sec si asteptau cu inima strînsã finalul încrîncenãrii. Si altii de la alte partide s-au fãcut mai mici în scaunele lor, pentru cã pînã la urmã, rusinea o trãgeau cu totii.
Dan Constantin nu s-a lãsat cu una, cu douã, si i-a pus în vedere presedintelui cã va fi el luat la verificãri de cãtre institutiile statului: „Stati linistit, vã vine rîndul!“, a strigat consilierul Constantin. „Sã mã verifice si o sutã de institutii, domnule incompetent, pardon, incompatibl! Mie îmi face un mare bine o astfel de verificare si continuati sã trimiteti reclamatii“, a mai spus Tãrâtã. Constantin i-a reprosat sefului legislativului cã nu i s-a rãspuns la douã solicitãri din CJ - rapoartele Curtii de Conturi de la unitãtile subordonate legislativului si corectiile pe care le are de suportat CJ la proiectele implementate. „Fã o cerere scrisã si îti rãspund. E treaba mea sã dau acest rãspunsuri, nu te mai duce pe la oameni, prin birouri, sã-i ameninti pe angajati cã nu îti dau matale rãspunsuri!“, i-a replicat presedintele. La finalul sedintei, secretarul CJ, Dana Soroceanu, a anuntat cã îsi rezervã dreptul de a-l actiona în judecatã pe Dan Constantin, pentru cã a acuzat-o cã ar fi mintit într-un context legat de sedinta anterioarã.

Articol afisat de 1553 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective