Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Aprilie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Evaziune colosalã cu masã lemnoasã

O firmã, ce are ca obiect de activitate exploatarea si prelucrarea lemnului, a intrat în vizorul autoritãtilor, fiind suspectatã cã a produs un prejudiciu imens bugetului de stat, în valoare de circa 1,9 milioane de lei, adicã 19 miliarde de lei vechi. Anchetatorii se abtin sã ofere informatii despre caz, întrucît dosarul se aflã în fazã incipientã, iar cercetãrile se anuntã de duratã. În plus, urmeazã sã fie dispusã o expertizã contabilã ce poate fi contestatã de persoanele vizate. Cert este cã suspiciunile au apãrut în urma unui control ce a vizat activitatea societãtii pe ultimii trei ani, iar anchetatorii au plecat de la sediul firmei cu saci de documente. Din primele date rezultã faptul cã firma ar fi comercializat o cantitate impresionantã de masã lemnoasã, respectiv peste 15.000 de mc, pentru care nu s-ar fi achitat dãrile. De altfel, acesta nu a fost singurul caz de evaziune fiscalã identificat de politisti. Între 7 si 13 aprilie, Politia Neamt a organizat o serie de actiuni preventive, fiind folosite efective de la ordine publicã, rutier, investigatii criminale, investigarea fraudelor si interventie rapidã. La controale au participat si reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare Neamt si Protectia Consumatorului. Au fost controlati 303 firme si unitãti comerciale, ocazie cu care au fost depistate 17 evaziuni fiscale si aplicate 94 de amenzi la Legea 12/1990, privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite. Politistii rutieri si cei de la prdine publicã au verificat 1.700 autovehicule, fiind constatate 108 infractiuni si aplicate 1.381 de contraventii. Valoarea amenzilor a fost de peste 400.000 lei, iar cea a bunurilor confiscate de 2.000.000 de lei. În aceastã sumã este inclus si prejudiciul creat de firma din zona Bicazului.
La sfîrsitul sãptãmînii trecut, un echipaj al Politiei Rurale Tîrgu Neamt a oprit în trafic, la Vînãtori, o autoutilitarã condusã de cãtre Ion T., de 41 de ani, din Oglinzi, comuna Rãucesti, care transporta 6 mc de lemn, esentã rãsinoase. Bãrbatul a prezentat la control un aviz de însotire completat aiurea. În aceste conditii, soferul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat. La rîndul lor, politistii de la fraude au identificat reprezentantii a douã firme romascane, care comercializau sisteme de calcul avînd instalate programe de calculator piratate.

Articol afisat de 2427 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective