Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iatã ce aniverseazã azi cu inima strînsã prefectul

• astãzi se împlineste un an de cînd George Lazãr a fost numit în functia de reprezentant al Guvernului în teritoriu • aniversarea nu e tocmai linistitã, avînd în vedere situatia politicã • „Dacã premierul si Guvernul vor decide cã e necesarã schimbarea mea, eu nu mã pot opune“, a declarat George Lazãr n

ÃŽn urmã cu fix un an, premierul Victor Ponta a semnat ordinul de numire a lui George Lazãr în functia de prefect al judetului Neamt. Acum, dupã douãsprezece luni de mandat, avocatul nu are prea multã liniste sã îsi sãrbãtoreascã statornicia, pentru cã e posibil ca în urmãtoarele douã-trei sãptãmîni sã rãmînã fãrã functie. Deocamdatã se fereste sã facã declaratii despre ce va urma, sustinînd cã decizia nu se ia la Neamt, asa cum s-au pronuntat unii politicieni, ci la Bucuresti, unde hotãrãsc premierul si Guvernul. „Dacã premierul si Guvernul vor decide cã e necesarã schimbarea mea, eu nu mã pot opune. Dar în momentul de fatã, contrar interventiilor unui om politic din judet, functia de prefect si cea de subprefect sînt apolitice si este atributul Guvernului, al primului ministru, al ministrului de Interne, sã decidã dacã se fac schimbãri la Prefectura Neamt, sau nu“, a declarat prefectul Lazãr.

Un an al celor mai tari experiente

George Lazãr a venit la Prefecturã dupã ce trecuse prin administratia publicã romascanã, fiind consilier local si viceprimar penelist. La propulsarea în functia de reprezentant al Guvernului în teritoriu a iesit din politicã, iar la un an de cînd a preluat conducerea Prefecturii Neamt, George Lazãr e de pãrere cã a acumulat un bagaj nebãnuit de experiente. A trecut si prin bune, si prin rele, fiind implicat într-un accident de circulatie pe care nu îl va uita vreodatã, dar are si satisfactii personale, obtinute dupã un an de muncã în administratia judeteanã. „Am cãpãtat ca prefect o experientã net superioarã celei de pînã la venirea în aceastã functie, cînd am activat în administratia publicã din Roman. De departe, este cea mai înaltã functie pe care o poate detine o persoanã într-un judet, si sînt convins cã dacã ai fost prefect si te-ai implicat în treburile Prefecturii, atunci pot spune cã domeniul administratiei publice nu poate sã îti mai ofere nici o surprizã. Le stii pe toate si din functia de prefect poti merge fãrã nici o emotie în administratia centralã, pentru cã nu îti este mai nimic strãin“, a spus George Lazãr. ÃŽn ultimul an, cît a prestat la Prefecturã, printre grijile sale s-au numãrat rezolvarea situatiilor de urgentã apãrute în judet, unde a colaborat cu ISU, mentinerea unei relatii bune cu sefii serviciilor deconcentrate din Neamt si controlul legalitãtii actelor. „Am declansat o procedurã fãrã precedent în judet - identificarea tuturor cazurilor de conflict de interese ori incompatibilitate din consiliile locale si Consiliul Judetean. Este un control pe care nu l-a mai fãcut nici un alt prefect de pînã acum si sînt foarte dornic de o curãtenie totalã, generalã, în administratia nemteanã. Sînt cazuri în care alesii locali sau judeteni care au obtinut un mandat datoritã cetãtenilor, profitã de functie pentru a-si desfãsura unele activitãti familiale încãlcînd legea. Actiunea de verificare este în derulare, dar important este cã a demarat, si pînã la urmã se va finaliza cu scoaterea unor incompatibili în afara administratiei“, a mai spus George Lazãr.

Neamtul, un judet al orgoliilor

Aruncînd o privire peste activitatea din ultimul an, reprezentantul Guvernului în teritoriu regretã cã nu a avut mai mult timp sã ajungã în toate comunele, asa cum si-a propus. „Timpul e scurt si nu ai vreme sã le faci pe toate, oricît ti-ai dori. Functia de prefect e foarte importantã, de multi rîvnitã, si cînd ajungi sã o ocupi, constati cã nu poti face cîte ti-ai planificat. Te trezesti cã nu mai ai timp de familie, de prieteni, de propria persoanã. Tot anul am avut trei zile de concediu de odihnã. Simt o obosealã, dar mai mult psihicã decît fizicã, pentru cã sînt tînãr si rezist efortului. Dar responsabilitãtile sînt foarte mari si judetul Neamt e un judet greu. E un judet al oamenilor puternici, cu orgolii, cu diverse perceptii si cu experienta de pînã acum din Prefecturã am convingerea cã dupã o astfel de functie detinutã în Neamt, se poate merge la Bucuresti fãrã emotii si cu foarte multe lectii învãtate. Cu certitudine cine pleacã de la Neamt în administratia centralã e cãlit maxim“, a mai spus George Lazãr.

Articol afisat de 1802 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective