Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Februarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DNA, LA PRIMÃRIE   SI LA FC CEAHLÃUL

DNA, LA PRIMÃRIE SI LA FC CEAHLÃUL

• la sediul FC Ceahlãul, procurorii anticoruptie au sosit în jurul orei
8.30 si au plecat pe la 17.00 • discutiile „oaspetilor“ s-au purtat cu
presedintele Viorel Mãstãcãneanu, seful CA, si cu Iulian Boghian,
directorul de marketing • si la primãrie procurorii au cerut unele documente • DNA aratã cã ar fi vorba de o cauzã penalã care vizeazã suspiciuni privind sãvîrsirea unor infractiuni de coruptie de cãtre persoane cu functii publice si de administratori ai unor firme interpuse cu rol de directionare a sumelor de bani din bugetul public •

Directia Nationalã Anticoruptie a descins ieri în cinci locatii din Piatra Neamt si Bacãu, conform unui comunicat oficial. Douã dintre „tinte au fost sediul FC Ceahlãul, la stadion, si Primãria Piatra Neamt. Doi procurori DNA, unul din structura centralã si unul de la serviciul Bacãu, au ajuns la arena galben-negrilor în jurul orei 8.30, iar cîteva minute mai tîrziu l-au întîlnit pe Iulian Boghian, directorul de marketing. Pînã în ora 9 a ajuns la birou si Viorel Mãstãcãneanu, presedintele CA al clubului. Dupã ce oaspetii neasteptati s-au prezentat, usile de intrare în sediul clubului s-au ferecat. Nimeni n-a mai avut voie sã intre sau sã iasã fãrã acordul oamenilor legii. Nici jucãtorul Daniel Stana n-a intrat si nici alte persoane venite cu treabã. Doar pe la ora prînzului tinerii de la Ceahlãul II au primit permisiunea sã intre la cantinã. Dupã mai bine de trei ore de la întîlnirea cu cei doi reprezentanti ai DNA, Viorel Mãstãcãneanu a iesit din sediu. Zîmbea si era volubil. Primise permisiunea de a merge sã-si rezolve o problemã legatã de firma pe care o conduce. „Avem un control de la DNA. Sînt veniti doi comisari, unul de la Bacãu si unul de la Bucuresti. Obiectul controlului este verificarea contractelor de reclamã si publicitate si a contractelor de asociere, deci practic a banilor intrati în club. S-au pus si întrebãri legate de modul în care s-au cheltuit, dar n-am nici o emotie. Controlul vizeazã perioada 2008 si pînã astãzi. N-am fost anuntati de acest control. I-am gãsit dimineatã aici. Probabil cã sînt controlate si alte cluburi din tarã. Din cîte am citit în presã erau si la clubul din Ploiesti (n.r. - Petrolul). Nu stiu dacã si în ce alte locuri mai sînt controale. Au venit aici, fac copii dupã toate contractele de reclamã si publicitate. Noi le punem la dispozitie, sîntem obligati sã o facem, rãspundem la întrebãrile care se pun. Sîntem acoperiti din toate punctele de vedere. Nu s-au sigilat birouri si nici calculatoare. Am mai avut un astfel de control. Si atunci, ca si acum, bãnuiesc cã are la bazã conflictele politice între diferite personaje. Tot de la DNA a fost si atunci pentru perioada 2005-2007. Am trimis cîteva porbagaje de acte copiate la Bucuresti“, a declarat Viorel Mãstãcãneanu. Pînã dupã amiazã numãrul procurorilor DNA ajunsi la sediul FC Ceahlãul crescuse la sase. Acestia au pãrãsit clubul în jurul orei 17. De precizat este faptul cã primarul Gheorghe Stefan, cel care este si presedinte de onoare al clubului de fotbal, n-a rãspuns la telefon pentru a comenta cele întîmplate.

Descindere si la Primãria Piatra Neamt

Dacã la stadion au ajuns dimineatã, cei de la „anticoruptie“ au apãrut la primãrie cu cîteva zeci de minute înaintea prînzului. Procurorii au ajuns foarte repede la primul etaj al clãdirii, acolo unde îsi au birourile sefii institutiei. Viceprimarul Aurelia Simionicã era prinsã într-o discutie cînd s-a trezit cu ei. Celor din încãpere le-a cerut sã pãrãseascã biroul si a vorbit putin cu cei veniti în control. Nu peste mult timp s-a intrat în biroul primarului Gheorghe Stefan, unde s-a continuat conversatia. Cel care a avut de oferit cele mai multe relatii a fost secretarul Primãriei, juristul Florin Fecic. Procurorii DNA au cerut documente, pe care le-au scanat, iar putin dupã prînz au pãrãsit institutia. Biroul Comunicare din cadrul primãriei a emis un comunicat extrem de evaziv despre cele petrecute: „La solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie, în urma deplasãrii unor reprezentanti ai acesteia la sediul institutiei, au fost puse la dispozitia acestora documentele solicitate. Consultarea documentelor a durat în jur de o orã si nu au fost ridicate documente de cãtre acestia“. Cei doi viceprimari, Aurelia Simionicã si Adrian Grigoras, n-au oferit nici un amãnunt despre cele petrecute. Functionarii erau însã extrem de interesati de subiect. Printre cei care si-au fãcut aparitia la sediul din care se conduce muncipiul Piatra Neamt s-a numãrat si Cãtãlin Goldan, directorul societãtii Perla Invest. Pentru astãzi au fost promise informatii noi de la conducerea institutiei.

Comunicatul DNA

Directia Nationalã Anticoruptie a postat un comunicat pe site-ul propriu la ceva mai bine de douã ore de la descinderea la sediul FC Ceahlãul Piatra Neamt. Conform acestuia, ar fi vorba de o cauzã penalã care vizeazã „suspiciuni privind sãvîrsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de cãtre persoane cu functii publice din cadrul Primãriei Piatra Neamt si de administratori ai unor societãti comerciale interpuse cu rol de directionare a sumelor de bani din bugetul public, în interesul personal al celor implicati“. Este vizatã perioada 2008-2013 cînd, spun anchetatorii, finantãri din fonduri publice pentru contracte de prestãri servicii si finantãri pentru localitãti de pe raza judetului Neamt au fost directionate, prin influenta persoanelor cu functii publice din cadrul primãriei, în interes propriu si în interesul administratorilor societãtilor comerciale care mascau faptul cã adevãratii detinãtori si beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat. Procurorii, cu avizul instantei de judecatã, au efectuat perchezitii domiciliare în cinci locatii atît din Piatra Neamt, cît si din Bacãu. Mai multe persoane, fãrã a se preciza exact cîte, au fost audiate de anchetatori, dar deocamdatã nu au fost puse sub acuzare. De mentionat este faptul cã procurorii anticoruptie au beneficiat în acest caz de sprijin din partea Serviciului Român de Informatii. „Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauzã, precizãm cã, atunci cînd împrejurãrile vor permite, vom fi în mãsurã sã oferim detalii suplimentare“, se mai arãtã în comunicatul DNA.

Articol la care au contribuit S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU, M. MIHALCEA si D. MURARU

Articol afisat de 3264 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective