Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prefectul: „Am vãzut moartea cu ochii“

• prefectul judetului a revenit la serviciu dupã accidentul mortal în care a fost implicat • el a povestit clipele de cosmar prin care a trecut în urmã cu douã sãptãmîni • starea pe care a trãit-o a fost greu de redat în cuvinte • „E îngrozitor sã te vezi pe targã, prin spital, la computer tomograf, la tot ce a însemnat dupã accident. Ce sã mai zic... am vãzut moartea cu ochii!“, a declarat prefectul George Lazãr •

Functia, banii, pregãtirea, nimic nu conteazã în fata mortii a spus asta prefectul de Neamt, care ieri a revenit la serviciu dupã ce a fost implicat într-o tragedie care îi putea fi fatalã. Marele lui noroc a fost cã a condus o masinã puternicã, autovehicul care l-a salvat din a deveni o victimã încarceratã. Dar accidentul în care un om si-a pierdut viata nu va putea fi uitat vreodatã si, dupã cum a povestit la douã sãptãmîni de la petrecerea incidentului, a fost cea mai mare cumpãnã din viata lui. Cînd a început sã povesteascã despre tragedie, primul lucru pe care l-a spus este cã regretã cã un om a murit: „Dumnezeu sã-i ierte pe domnul Marian! Sãnãtate familiei sale si multe pãreri de rãu din partea mea pentru pierderea suferitã. Se întîmplã accidente auto tot timpul, dar cînd esti direct implicat, vezi altfel lucrurile... Nici omul acela n-a vrut sã moarã, nici eu n-am vrut sã trec prin asa ceva! ÃŽi multumesc Consiliului Judetean cã în 2013 a reînnoit un protocol din 2012, în baza cãruia eu circulam cu un WV Touareg, pentru cã altfel nu mai puteam vorbi acum cu domneavoastrã! Dacã eram cu o masinã de capacitate mai micã, acum eram mort sau as fi rãmas cu sechele pentru toatã viatã. Este înfiorãtor sã mã gîndesc prin ce cumpãnã am trecut si cã am vãzut moartea cu ochii! Urmeazã sã dau declaratii la Politie, pentru bunul mers al anchetei. Abia am iesit din concediu medical. Initial trebuia sã stau pînã pe 6 februarie, dar dupã ce s-au pronuntat medicii zilele trecute, am aflat cã pot relua activitatea. Trebuie sã pot un guler cervical în timpul deplasãrii cu masina, pentru a evita socurile, si noaptea“, a povestit George Lazãr.

De cum urcã în masinã, omul este expus riscurilor

Prefectul a povestit cîte ceva si din cum au decurs cele cîteva clipe în care a vãzut masina care venea cãtre Touareg-ul pe care îl conducea si despre ceea ce simti într-un moment în care auzi suieratul mortii în urechi. „Veneam spre serviciu si m-am trezit cu acel Logan pe banda pe care circulam eu. Singura mea reactie a fost sã trag dreapta de volan, sperînd sã ajung pe cîmp si sã mã salvez. Cel care venea spre mine s-a rãsucit, nici nu stiu exact ce s-a întîmplat, pentru cã nu am apucat sã vãd. Dar e îngrozitor sã te vezi pe targã, prin spital la Roman, apoi la Iasi, la Bucuresti, la computer tomograf, la tot ce a însemnat dupã accident. Ce sã mai zic... am vãzut moartea cu ochii! Cînd vezi cã vine o masinã direct în tine si e la cinci-sase metri distantã, nu prea mai ai ce sã speri... E încã o dovadã cã de cînd se urcã omul în masinã, este expus riscului. Cã intrã el în ceva, cã îl accidenteazã altul, nici nu mai conteazã, pericolul existã pentru fiecare participant la trafic. Orice conduitã de conducere ai avea, tot nu poti spune cã esti în sigurantã. ÃŽn tragedia în care am fost implicat nu am avut nici cea mai micã vinã“, a mai povestit prefectul. Dupã ce vor trece 30 de zile de la producerea accidentului, George Lazãr va relua controalele într-o clinicã, fiind programat la noi investigatii tomografice.

14 ianuarie 2014

Accidentul în care a fost implicat prefectul Lazãr a avut loc pe 14 ianuarie, în jurul orei 09.18, pe DN 15D, între localitãtile Horia si Dulcesti, la aproximativ 300 de metri de celebra „Curbã a mortii“ de la Felesti. George Lazãr se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, în care se mai aflau seful sãu de cabinet, Doru Cãtãlin Vãleanu si un cãlugãr de la Mãnãstirea Giurgeni, si se îndrepta spre Piatra Neamt. La un moment dat, prefectul a fost surprins de aparitia pe contrasens a unui autoturism Dacia Logan condus de cãtre Vasile Marian, în vîrstã de 64 de ani, unchiul primarului pietrean Gheorghe Stefan. Se pare cã soferul Logan-ului se angajase în depãsirea a douã autoturisme oprite pe marginea carosabilului. Prefectul a încercat sã evite coliziunea, însã manevra nu a avut rezultatul scontat. ÃŽn urma accidentului mortal în care a fost implicat, reprezentantul guvernului în teritoriu este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã.

Articol afisat de 2572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective