Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nu mai e gîlceavã în USL. E rãzboi!

La Iasi a avut loc, sîmbãtã, 25 ianuarie, o reuniune regionalã a liderilor PNL, care s-au întîlnit cu presedintele Crin Antonescu, cu secretarul general, Eduard Helvig, o parte din vicepresedintii partidului si aproape toti ministrii liberali din Guvernul Ponta. Au fost analizate problemele structurilor de partid locale si centrale. „La reuniune au participat presedintii de organizatii si parlamentarii nostri, discutîndu-se si aspecte legate de activitatea formatiunii în teritoriu. Una dintre problemele pe care eu am ridicat-o a fost cea referitoare la relatia cu liderii PSD Neamt, aducînd în discutie mai ales legãtura nepotrivitã între PSD si PDL, care este de notorietate. ÃŽn Neamt PSD-ul «joacã» cu PDL, în ciuda protocolului existent la nivel national. S-a decis ca sãptãmîna viitoare, la Bucuresti, sã fie o întîlnire a sefilor din USL Neamt, la care sã participe si presedintele PSD, Ionel Arsene. La Neamt, pe de o parte PNL, PC si UNPR se manifestã ca pãrti ale USL, iar de partea cealaltã, din nefericire, PSD actioneazã alãturi de PDL cu toate disfunctionalitãtile care rezultã de aici, spre paguba cetãtenilor din judet. Presedintele Crin Antonescu, încã de acum un an, de cînd a luat la cunostintã ce se întîmplã în Neamt, spunea cã nu poate fi de acord cu faptul cã presedintele PSD, Ionel Arsene, calcã în picioare protocolul central, preferînd sã facã aliantã cu Gheorghe Stefan, în ciuda a tot ceea ce s-a promis nemtenilor în timpul campaniei electorale: cã vom scãpa de Traian Bãsescu, de PDL si de toatã mizeria reprezentatã de guvernul portocaliu. Din pãcate, domnul Arsene, de un an de zile mentine în functii toti PDL-istii, începînd cu ApaServ si terminînd cu ultimul director de scoalã, ca troc politic pe care l-a fãcut pentru nu stiu ce interese“, a precizat presedintele Dorinel Ursãrescu. ÃŽntrebat ce se va întîmpla la sedinta Consiliului Judetean de luni, 27 ianuarie, unde va trebui votat bugetul, seful liberalilor a spus cã PNL va milita pentru distributia echitabilã a banilor. „Proiectul de buget publicat pe site-ul CJ este unul echilibrat, care nu tine cont de apartenenta politicã a primarilor, ci de criterii obiective. De partea cealaltã a baricadei politice se manifestã aceeasi atitudine de «haiducie» a PDL, la care s-a raliat în mod inexplicabil si presedintele PSD, Ionel Arsene. Ceea ce stiu este faptul cã foarte multi dintre cei care activeazã în PSD nu sînt de acord cu ceea ce se întîmplã la Neamt. Dar, ne place, nu ne place, Ionel Arsene este lider al PSD Neamt si ia decizii asa cum le vedem“, a mai spus Dorin Ursãrescu.

„Nu acesta-i bugetul si nu pe acesta-l vom vota!“

Presedintele PSD a reiterat ideea cã la Neamt USL functioneazã, iar social-democratii se aflã în termenii protocolului national. „Sînt putin surprins de declaratia presedintelui Ursãrescu si observ cã începe sã-si ia o oarecare independentã, ceea ce înseamnã cã i-a dat voie Culitã Tãrâtã sã vorbeascã si asta e un progres“, a spus ironic deputatul Arsene. Apoi a reluat ideea dependentei PNL de presedintele CJ. „Am mai spus cã este regretabil cã Dorin Ursãrescu a pus PNL la dispozitia sefului CJ si cã n-a stiut sã protejeze interesele partidului sãu. Am spus-o si repet cã liberalii au pierdut postul de vicepresedinte al CJ pentru cã Dorin Ursãrescu l-a «vîndut» pe Andrei Igant si n-a tinut cont de interesele liberalilor, asa cum o face si astãzi cu interesele primarilor sãi. Nu stiu si nu mã intereseazã care sînt motivele atitudinii presedintelui PNL. Cînd Dorin Ursãrescu va redeveni presedintele PNL atunci vom putea avea o discutie serioasã. Eu urmãresc si apãr interesele PSD Neamt, care se aflã în cadrul protocolului USL si chiar cred în acestã constructie“, a declarat seful PSD Neamt. Cît despre votul consilierilor social-democrati la buget, acesta a tinut sã precizeze faptul cã nu poate fi acceptat faptul cã abia sîmbãtã presedintele CJ i-a invitat pe consilieri la analiza proiectului de buget. „Am fost invitati sîmbãtã la CJ si ni s-a prezentat o propunere de buget, în conditiile în care luni se voteazã. Nu asa se fac consultãrile dacã vrei ca bugetul sã fie aprobat. Aceste discutii ar fi trebuit purtate cu cel putin o sãptãmînã-douã înainte, pentru a putea veni fiecare cu propuneri concrete pentru localitãtile unde avem primari. Sã analizãm prioritãtile, necesarul de cofinantare a proiectelor. Nici într-un caz asa: «Ãƒsta-i bugetul si ãsta-l votati!». Categoric nu ãsta-i bugetul si nu ãsta-l votãm!. Vom analiza nevoia localitãtilor de fonduri, cum trebuie prioritizate acestea si vom veni cu propuneri concrete de repartizare a banilor în plenul CJ“, a conchis presedintele Arsene.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective