Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PREFECTUL, RÃNIT,  UNCHIUL PRIMARULUI  STEFAN A DECEDAT

PREFECTUL, RÃNIT, UNCHIUL PRIMARULUI STEFAN A DECEDAT

• prefectul George Lazãr a fost implicat într-un accident mortal pe DN 15D • cercetãrile preliminare au arãtat cã soferul unui Logan a încercat sã depãseascã douã autovehicule care stationau si a intrat pe contrasens • prefectul, care era la volan, nu a mai putut sã evite accidentul • în urma coliziunii, Vasile Marian a decedat, iar oficialul a fost rãnit • victima este unchiul primarului Gheorghe Stefan •

George Lazãr, prefectul judetului Neamt, a fost implicat, ieri dimineatã, într-un cumplit accident de circulatie, soldat cu decesul unei persoane si rãnirea altor douã. Suspectat initial cã a suferit o fracturã de coloanã cervicalã, prefectul a scãpat usor, investigatiile efectuate la o clinicã ieseanã infirmînd diagnosticul preliminar. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 09.18, pe DN 15D, între localitãtile Horia si Dulcesti, la aproximativ 300 de metri de celebra „Curbã a mortii“ de la Felesti. George Lazãr se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, în care se mai aflau seful sãu de cabinet, Doru Cãtãlin Vãleanu si un cãlugãr de la Mãnãstirea Giurgeni, si se îndrepta spre Piatra Neamt. La un moment dat, prefectul a fost surprins de aparitia pe contrasens a unui autoturism Dacia Logan condus de cãtre Vasile Marian (sotia acestuia a fost directorul Directiei de Muncã), de 64 de ani, din Piatra Neamt. Se pare cã cel din urmã se angajase în depãsirea a douã autoturisme oprite pe marginea carosabilului. Prefectul a încercat sã evite coliziunea si a frînat, însã manevra nu a avut rezultatul scontat. ÃŽn urma impactului deosebit de puternic, autoturismul condus de prefect a fost proiectat în afara carosabilului, în directia sa de mers. Dacã Volkswagen-ul a suferit avarii usoare, nu la fel au stat lucrurile în cazul Loganului.

Prefectul, suspectat cã a suferit o fracturã de coloanã

Imediat dupã producerea evenimentului, echipajele de la Ambulantã au plecat spre locul solicitãrii. Au ajuns la locul tragediei douã autosanitare, una dintre ele cu doctor. Cadrele medicale au constatat cã pacientul din autoturismul Dacia Logan, Vasile Marian, era în stop cardiorespirator. Au fost începute manevrele de resuscitare, iar victima a fost transportatã la Spitalul Roman. Pe durata transportului au fost continuate manevrele de resuscitare, ele au fost efectuate si la CPU, dar fãrã rezultat. Dintre cei trei ocupanti ai Volkswagen-ului Touareg, în starea cea mai gravã era prefectul Lazãr. Cadrele medicale au constatat cã acesta a suferit un traumatism cranio cerebral acut închis si era suspect de fracturã a coloanei cervicale. „Ca urmare a investigatiilor radiologice s-a stabilit cã pacientul a suferit o fracturã a coloanei cervicale C5. A avut noroc cã fractura a fost fãrã deplasare, deoarece în caz contrar exista riscul de a suferi o sectionare a mãduvei spinale si astfel exista riscul unei paralizii. Pacientul a fost transferat ulterior la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, unde va fi supus unor investigatii amãnuntite“, a declarat medicul Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulantã. „Pacientul are o fracturã de apofizã transversã, dar din punct de vedere clinic este în parametri foarte buni. Va fi trimis pentru un consult la Iasi, la Neurochirurgie“, ne-a precizat si medicul Dan Arvãtescu, seful Sectiei Chirurgie de la Spitalul Roman. Se pare cã oficialul nemtean nu va avea nevoie de interventie chirurgicalã, dar va necesita doar o perioadã de repaus pentru a permite sudarea vertebrelor coloanei. Celalti doi pasageri din masina prefectului au suferit rãni minore.

Primarul Stefan vrea o anchetã corectã

Vasile Marian, soferul care si-a pierdut viata, este unchiul primarului Gheorghe Stefan, acesta declarîndu-ne cã doreste o anchetã corectã, care sã ducã la stabilirea adevãrului: „Victima este unchiul meu. Sînt în drum spre locul accidentului si din cîte am aflat, prefectul ar fi vinovat de producerea lui. Sper sã nu se musamalizeze ceva“. La Felesti s-a deplasat o echipã de cercetare condusã de comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere Neamt. Cercetãrile preliminare indicã faptul cã cel care a cauzat nedoritul incident este Vasile Marian. Conform declaratiilor oferite de martorii oculari, soferul Daciei Logan ar fi intrat în depãsirea a douã autoturisme, o Skoda si un Matiz. Cel din urmã era oprit pe partea dreaptã, cu rotile din stînga pe acostament. Soferul Skodei ar fi oprit pentru a acorda prioritate autoturismului Volkswagen care venea din sens opus. Cu toate acestea, spun martorii, soferul Loganului s-a angajat în depãsirea celor douã autovehicule, moment în care a intrat în coliziune cu masina condusã de prefect. „Primele cercetãri aratã cã la mijloc este vorba de o depãsire neregulamentarã efectuatã de cãtre conducãtorul autoturismului Dacia Logan“, a declarat seful Politiei Rutiere. ÃŽn acest caz, cu sigurantã va fi efectuatã cel putin o expertizã tehnicã auto. Ieri, tragedia în care a fost implicat prefectul era subiectul fierbinte, dezbãtut în Palatul Administrativ. Un comunicat al Prefecturii emis ieri dupã-amiazã anuntã cã astãzi oficialul va fi externat, dar pînã la revenirea la serviciu, la comandã va fi subprefectul Vlad Anghelutã. George Lazãr a fost pus în functie pe data de 3 martie 2013. Cîteva luni mai tîrziu, cînd a împlinit 33 de ani, a vorbit despre planurile sale de viitor, despre intentii de a participa la alegeri care sã-l propulseze pe functii care sã-l ducã peste granitele judetului.

Articol afisat de 4376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective