Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 13 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

În USL se vorbeste de pace, dar e rãzboi

• liderii politici ai formatiunilor care fac parte din USL Neamt o tin fiecare pe a lui: PSD nu cedeazã • nici PNL nu se lasã mai prejos • în plus, presedintele Arsene, vorbind despre relatiile din USL, îl atacã dur pe „colegul“ Ursãrescu, seful liberalilor • UNPR continuã sã arbitreze conflictul •

Disputele, mai mult sau mai putin dure din USL Neamt sînt departe de a se fi stins, numai de armonie neputînd fi vorba. La Biroul Politic al PNL s-a decis ca liderii centrali si cei locali sã gãsescã mecanismele de functionare si revigorare a aliantei. Presedintele PNL Neamt, Dorin Ursãrescu, spune cã formatiunea a fãcut toate eforturile ca USL sã functioneze, trecînd peste orgolii si interese. „Am stabilit la Biroul Permanent National de joi, 9 ianuarie, date find situatiile conflictuale din mai multe judete, cel mai mediatizat fiind cel de la Ilfov, din cauza iesirilor spectaculoase ale doamnei senator Gabriela Firea, care nu întelege cã în politicã lucrurile de acest fel se rezolvã în interiorul aliantelor si nu în presã, sã se gãseascã solutii de rezolvare a conflictelor. La Neamt este o situatie mult mai gravã decît la Ilfov. Noi n-am fãcut o tragedie nationalã, ci încercãm sã rezolvãm problemele în interior. A fost mandatatã conducerea PNL ca împreunã cu toti colegii din PSD sã aducã acte aditionale la protocol în asa fel încît sã întãreascã mecanismele de functionare ale USL. Este nevoie sã se creeze structuri care sã solutioneze orice neîntelegeri la nivel central si local. Dupã întîlnirea de luni,13 ianuarie, se va gãsi o cale de solutionare a diferendelor dintre noi si PSD. Vom fi chemati la Bucuresti, la negocieri. Noi nu cerem altceva decît respectarea prevederilor protocolului central. Dacã vrem ca USL sã functioneze la Neamt, trebuie sã gãsim solutii, trecînd peste orice orgolii si interese“, a declarat Dorin Ursãrescu. Acesta a mai spus cã PNL nu se cramponeazã de postul de vicepresedinte al CJ, desi, de drept, acesta îi apartine.

Ionel Arsene: „Avem o aliantã în care eu cred“

De partea cealaltã, Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt, apreciazã cã USL este o constructie politicã ce functioneazã la Neamt si în care crede. „La noi, USL functioneazã. Avem o aliantã în care eu cred. Cred în viitorul USL pentru cã nu si-a atins scopul pentru care a fost înfiintatã: înlãturarea lui Traian Bãsescu si a acolitilor sãi de la putere. Eu si noi, cei de la PSD, credem cã la Neamt sîntem în termenii protocolului USL. Avem ambele posturi de vicepresedinte la CJ, pentru cã ambii colegi au fost votati cu majoritatea voturilor consilierilor. Nu stiu de ce PNL reclamã postul de vice cînd domnul Ursãrescu, l-a dat jos pe Andrei Ignat cu votul consilierilor liberali si l-au votat pe Dan Manoliu. Aceste declaratii se bat cap în cap atîta vreme cît presedintele Ursãrescu a pus umãrul la alegerea lui Dan Manoliu. Eu cred cã domnul Dorin Ursãrescu ar trebui sã se trezeascã si sã scoatã PNL pe care l-a pus la dispozitia lui Tãrâtã din captivitatea acestuia. Foarte multi colegi liberali ne-au mãrturisit cã sînt nemultumiti de modul în care presedintele Dorin Ursãrescu a pus partidul la dispozitia lui Culitã Tãrâtã, rãspunzînd la comenzile acestuia. Nu am de gînd sã fac acest lucru. Eu vreau pentru PSD sã conserv locurile pe care le avem în administratia publicã. Cred cã nu gresesc cînd afirm cã noi, PSD, ne aflãm în cadrul protocolului USL. ÃŽn conditiile în care se va demonstra incompatibilitatea Emiliei Arcan, noi mai avem alti opt consilieri, oameni care au pus umãrul la bunul mers al administratiei în Neamt. Oricare din acestia pot fi vicepresedinti“, a declarat presedintele PSD Neamt.

„Afirmatiile presedintelui Arsene sînt doar speculatii, acuze gratuite si nefondate“

Presedintele UNPR Roman, Gabriel Farcas, sustine cã soarta USL urmeazã a se transa la nivel central de copresedintii aliantei. „Ne-am dorit întotdeauna ca USL sã functioneze în favoarea cetãtenilor care au votat alianta. Noi, la Neamt, am muncit alãturi de celelalte partide în campania parlamentarã si am scos rezultate foarte bune. Din pãcate, de atunci n-am mai fost buni si s-au fãcut tot felul de manevre pentru a fi scosi din aliantã. Afirmatiile presedintelui Arsene, cum cã USL ar fi la «remorca» presedintelui Culitã Tãrâtã sînt doar speculatii, acuze gratuite si nefondate. Sperãm ca institutiile statului sã-si facã datoria si sã demonstreze cine a avut dreptate. Vor iesi la ivealã lucrurile necurate“, a declarat Gabriel Farcas. Acesta mai spune cã interesele legate de cel mai important proiect din Neamt, Managementul deseurilor, sînt ale PSD si PDL. „Pentru prima datã în Neamt un proiect european merge bine si va fi terminat înainte de termen. Asta înseamnã cã la sfîrsitul proiectului, constructorul va trebui sã predea lucrarea beneficiarului, CJ. Dacã pînã în luna martie, cînd expirã termenul de executie, nu reusim sã scoatem la licitatie darea în administratie a depozitului, CJ va trebui sã-l administreze singur. Vom fi obligati sã plãtim paza si nu vom mai beneficia de perioada de garantie de un an, cînd constructorii trebuie sã remedieze deficiente, dacã vor fi. Asta înseamnã bani publici, din buzunarul nemtenilor si asta numai din cauza ambitiilor colegilor nostri din CJ, care ascultã numai de aceeasi voce de conducãtor de partid si nu se gîndesc la consecintele modului în care au votat“, a explicat presedintele UNPR Roman. Acesta mai spune cã formatiunea sa nu se cramponeazã de functia de vicepresedinte al CJ. „Pe noi nu ne intereseazã niciunul din cele douã posturi. Vom vedea cum vom vota dupã ce vor stabili cine o va înlocui pe Emilia Arcan. Se vede cu ochiul liber cã la Neamt functioneazã majoritatea PSD-PDL- PPDD, care contravine protocolului central. Pozitia noastrã este clarã, aceea ca USL sã functioneze cu respect între partenerii de coalitie. Noi nu sîntem fratii mai mici si handicapati ai aliantei, nici copii din flori, ci parteneri cu drepturi egale“, a mai spus Gabriel Farcas.

Articol afisat de 1635 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective