Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Chetã pentru un vehicul cu senile

• autoritãtile fac apel la oamenii potenti financiar si la cetãteni pentru a dona bani în vederea achizitionãrii unui vehicul cu senile • utilajul costã 16.000 de dolari • presedintele CJ dã 1.000 de dolari, iar prefectul 10% din salariu •

Pentru a nu se mai înregistra episodul din iarna anului trecut, cînd ISU Neamt a cerut ajutorul colegilor din Mures sã-i sprijine cu un vehicul cu senile din dotare pentru a interveni într-un caz de urgentã majorã, autoritãtile nemtene au decis sã se implice. De altfel, experienta ultimelor ierni a demonstrat cã vehiculele echipate cu senile sînt mai mult decît necesare. În aceste conditii, autoritãtile din Neamt vor face demersuri pentru achizitionarea unui astfel de mijloc de transport ce va intra în dotarea ISU Neamt. Reprezentantii Prefecturii, CJ si ISU fac un apel la firmele nemtene, precum si la cetãteni pentru a face donatii care sã permitã cumpãrarea unui senilat, a unui set de dispozitive pentru tractiune construite din otel si prevãzute cu senile din cauciuc pentru dotarea unei ambulante SMURD, dar si a altor accesorii necesare în operatiunile de salvare, care sã fie folosite cînd drumurile sînt blocate de zãpadã sau în situatiile în care oamenii sînt captivi în diverse medii ostile. Presedintele CJ a declarat cã sustine achizitionarea utilajului, cu atît mai mult cu cît va fi în beneficiul nemtenilor, în caz de calamitate, fie iarnã, fie varã. Culitã Tãrâtã va da suma de o mie de dolari, dintr-un total de 15.000 - 16.000 de dolari cît ar costa senilata. Presedintele CJ a mai spus cã le va propune si tuturor consilierilor din legislativ sã dea o sumã, fiecare dupã cît poate si îsi permite. Alt ajutor financiar va veni din partea prefectului, care s-a hotãrît sã dea zece la sutã din leafã. Adicã în jur de o sutã de euro.
Un senilat nou, cu sase locuri, costã 24.000-25.000 de dolari. Utilajul este multifunctional, putînd fi folosit atît pe uscat, cît si pe apã. Colonelul Ioan Niticã, seful ISU Neamt, a declarat cã institutia pe care o conduce urmeazã sã primeascã un senilat, însã acest lucru se va întîmpla în cel mai bun caz la începutul anului viitor. Utilajul va fi achizitionat printr-un program finantat 80% din fonduri europene.
Pînã va ajunge în teritoriu utilajul, autoritãtile nu vor sã fie prinse pe picior gresit si sperã ca pînã la începutul iernii, cu sprijinul oamenilor de afaceri si al cetãtenilor, sã achizitioneze senilatul dorit. Donatiile pot fi virate în contul Asociatiei Salvatorul Nemtean, RO69RZBR0000060008334167, deschis la Raiffeisen Bank Piatra Neamt, CUI 19023056.

Articol afisat de 1263 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective