Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Black Friday, cozi ca pe vremea lui Ceascã

• desi criza ne-a atins pe toti, în „Vinerea Neagrã“ au fost cozi imense la magazinele care au anuntat reduceri • cei mai multi au pîndit ieftesugurile si au cumpãrat tintit fix ce si-au dorit • cele mai mari reduceri au fost la camere foto, tablete sau telefoane •

Black Friday 2013 a adus prin magazine cozile de altãdatã si în plinã crizã financiarã oamenii au stat la rînd pentru a-si achizitiona produsul dorit. ÃŽn Piatra Neamt evenimentul a fost mai bine organizat decît anul trecut, functionînd aproape perfect atît din partea comerciantilor, care au avut la raft ce doreau cumpãrãtorii, cît si din partea clientilor, care au mers pe strategia „punct ochit, punct lovit“. Cei mai multi nemteni nu au fãcut acest lucru la întîmplare, si-au ales din timp produsul dorit si au iesit din casã sã-l poatã achizitiona la un pret mai mic. La scurt timp de la deschidere, la Flanco coada la casa de marcat era de cîteva zeci de persoane, iar în jumãtate de orã la rînd erau vreo 80 de oameni. Cele mai consistente reduceri au fost la camerele foto, tablete sau telefoane, unde produsele puteau fi achizitionate si cu 700 de lei mai putin decît cu o zi înainte. Dealtfel, mai toti cei care erau la rînd îsi luaserã produse mici, în timp ce electrocasnicele mari, gen frigidere sau masini de spãlat au fost lãsate în planul secund. Oricum, la acestea nici nu prea erau reduceri, ori acolo unde existau, erau în procent mic. Cam aceeasi atmosferã era si la Domo, unde cei pasionati de cumpãrãturi la pret redus erau la coadã, la case de marcat, încã de devreme. Si aici produsele mici aveau cele mai consistente reduceri, dar existau si altele, gen laptop, unde reducerea era modicã, între 5 si cel mult 10 lei.

Altex...la pomul lãudat

Magazinul Altex, din centrul municipiului a fost luat cu asalt dis de dimineatã, la prima orã. Vineri, magazinul a fost deschis de la ora 7 si cu putin timp înainte erau deja în fata magazinului cîteva zeci de persoane. Dupã deschiderea usilor clientii au dat nãvalã printre rafturi în cãutarea marilor reduceri. Cei mai multi care au venit fãrã un scop anume, fiind doar în cãutarea marelui chilipir, au fost profund dezamãgiti. „Am dat un ocol prin tot magazinul si am constatat cã reduceri semnificative sînt la foarte putine produse. De exemplu la produsele de coafat erau reduceri cam de 50% la cîte o placã de pãr din 20 expuse, iar la epilatoare din vreo 30-40 doar unul sau douã aveau reduceri. Mã interesa si o ladã frigorificã pentru pãrinti, dar doar una era redusã cu vreo 20% din zeci de modele. Am fost dezamãgitã si mi se pare cã aceastã vinere neagrã este o mare pãcãlealã“, a declarat o pietreancã. Dacã unii au venit întîmplãtor, dispusi sã cumpere orice li s-ar fi pãrut convenabil, altii au studiat din vreme ofertele si au venit cu temele fãcute. „Mi-am dorit de mult un aparat foto performant si am studiat oferta de la Altex din vreme. Astfel, am vãzut cã aparatul pe care mi-l doream era cu 50% mai ieftin, motiv pentru care am si venit. Am cumpãrat un produs foarte bun la jumãtate de pret si sînt foarte multumit“, a declarat un tînãr. Dacã dimineatã erau zeci de oameni la coadã si cumpãrãtorii trebuiau sã astepte vreme îndelungatã, în jurul orei 11 lucrurile se linistiserã. Prin magazin erau zeci de persoane, dar la casele de marcat abia de mai erau cîtiva amatori.

Reducerile online - afacere garantatã

Din ce în ce mai multe cumpãrãturi se fac online, iar cumpãrãtorii împãtimiti, si mai ales vînãtorii de reduceri nu au acum nici un motiv sã iasã din casã, ci îsi cumpãrã tot ceea ce doresc direct din fata calculatorului. Startul reducerilor de Black Friday s-a dat pe internet în noaptea de joi spre vineri, la miezul noptii. Cei care au vrut sã facã shopping au avut uneori surpriza de a nu putea achizitiona ceea ce doreau pentru cã site-urile se blocau. Comparativ cu anul trecut însã lucrurile au stat mult mai bine, iar cumpãrãturile au mers ca unse. Asa se face cã vineri dimineatã la prima orã, pe www.emag.ro stocurile erau epuizate la produsele cele mai accesate. S-au vîndut ca pîinea caldã telefoanele de ultimã generatie, aparate foto, laptopuri, dar si...autoturisme. De exemplu, doritorii au cumpãrat de la prima orã Dacia Logan pe care au plãtit în loc de 7.300 de euro, doar 5.200, ori s-au vîndut bine autoturisme Hyundai care aveau pretul redus de la 9.000 la 7.500 de euro. Culmea reducerilor au fost autoturismele Mercedes, epuizate de dimineatã. Cunoscãtorii stiu de ce, pentru cã un model clasa E avea acum un pret de 39.999 de euro, cu 12.500 mai mic decît anterior zilei de Black Friday, sumã deloc de neglijat chiar si pentru un amator de masini de lux. Cei care au ratat startul marilor reduceri, mai au ocazia de a prinde ceva chilipiruri si zilele urmãtoare, marii comercianti din domeniu anuntînd reduceri în continuare.

Articol afisat de 1686 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective