Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

JAFUL DE LA POSTÃ, GREU CU PAGUBA

• anchetatorii sînt pesimisti în ceea ce priveste recuperarea prejudiciului în dosarul jafului comis asupra masinii Postei Române • din cele peste 2 milioane de lei si cîteva mii de euro, nu se va recupera nici 10%, pentru cã banii au fost cheltuiti • anchetatorii sperã la recuperarea partialã a prejudiciului • ieri, trei suspecti în jaful de la Schitul 12 Apostoli au fost retinuti •

Anchetatorii, care fac investigatii în cel mai spectaculos jaf înregistrat vreodatã în judetul Neamt, se apropie de finalizarea cercetãrilor. Principalele persoane vizate sînt cei patru tineri care se aflã în acest moment în spatele gratiilor, arestati într-o altã cauzã, respectiv tîlhãria comisã împotriva staretului Mãnãstirii Bisericani si o alta sãvîrsitã la Schitul 12 Apostoli, din Suceava. Se pare cã probele strînse pînã în prezent îi încrimineazã pe cei trei frati Petrache si pe amicul lor Robert Enãsel. Se bãnuieste cã la atacul la masina Postei Române au mai participat încã trei persoane. Pînã la finalizarea anchetei si punerea oficialã sub acuzare a celor care au jefuit masina Postei este o chestiune de timp. Nu la fel de optimisti sînt anchetatorii atunci cînd vine vorba de recuperarea prejudiciului. Iar suma nu este deloc micã, la mijloc fiind vorba de un prejudiciu de peste 20 de miliarde de lei vechi. Surse apropiate anchetatorilor spun cã banii au fost împãrtiti egal între cei care au participat la jaf, iar din suma furatã în acest moment nu se mai gãseste nici 10%. Si asta, pentru cã infractorii au cheltuit în mare parte din bani. Unii si-au construit case, asa cum s-a întîmplat în cazul fratilor Petrache si a lui Robert Enãsel. „Locuintele au fost construite în ultimele patru luni si sînt dotate cu tot ce trebuie, de la aparaturã electronicã (LCD-uri, calculatoare etc) si electrocasnicã (aragazuri, cuptoare, centrale), pînã la tot felul de dotãri pe care nu le gãsesti în orice casã“, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, unul dintre anchetatori. Bineînteles cã o casã nouã se asorteazã cu o masinã de calibru, mai toti cumpãrîndu-si în ultimele luni limuzine. Plecînd de la ideea cã fapta a fost comisã de 7 persoane, iar banii au fost împãrtiti în mod egal, rezultã cã fiecare s-a ales de pe urma acestei lovituri cu aproximativ 300.000 de lei, adicã 3 miliarde de lei vechi.
Cum banii s-au cam dus, oamenii legii vor fi nevoiti sã identifice alte metode de recuperare a prejudiciului. În urma pechezitiilor efectuate la locuintele celor trei frati Petrache, politistii au gãsit cîteva mii de euro si peste 25.000 de lei. Ultimele perchezitii au fost efectuate la sfîrsitul sãptãmînii trecute în prezenta celor patru arestati. Cu aceastã ocazie, sub o dusumea, anchetatorii au gãsit peste 20.000 de lei si 2000-3000 de euro. Cei vizati în aceastã anchetã neagã orice legãturã cu jaful de la masina Postei si afirmã cã si-au construit casele si au cumpãrat limuzinele cu bani cîstigati în strãinãtate. Rãmîne de vãzut cît adevãr si cîtã minciunã existã în aceste afirmatii. Masina Postei, care transporta o sumã considerabilã de bani în lei si valutã, a fost atacatã în dimineata de 16 mai. Incidentul a avut loc, în jurul orei 7,35, pe drumul care face legãtura între DN 15D si Bîrgãuani. Cei doi angajati ai Postei plecaserã din Piatra Neamt în jurul orei 07.00 cu destinatia Roman, iar o jumãtate de orã mai tîrziu autoturismul Dacia papuc vira stînga, spre Bîrgãuani, urmînd sã ajungã la oficiul postal. Din declaratiile victimelor rezulta cã la o distantã de aproximativ 1,5 km de DN 15D, un autoturism care le-a blocat calea. Imediat, în spate a apãrut o altã masinã care a fãcut acelasi lucru. Cele patru persoane, avînd fetele acoperite cu cagule, au încãrcat sacii cu bani din masina postei, dupã care au fugit. Nu înainte de a-i încuia pe cei doi functionari în dubã.

Alte trei retineri în cazul jafului de la 12 Apostoli

Continuarea cercetãrilor în cazul grupului infractional ce îi are ca si
nucleu „tare“ pe cei trei frati Petrache si pe Robert Enãsel, a dus la
retinerea altor trei persoane. Politistii au reusit sã probeze
implicarea în cazul tîlhãriei de la Schitul 12 Apostoli, din apropiere
de Vatra Dornei, a altor trei tineri. Este vorba de Romulus Agafitei, de 23 de ani, Florin Feraru, de 24 de ani, si Eduard Mãrgean, de 30 de ani, toti mai avînd fapte penale la activ. Ei au fost retinuti, ieri, urmînd ca astãzi sã fie prezentati procurorului de caz. Acesta va decide dacã va solicita instantei arestarea preventivã. Din probatoriu rezultã cã Agafitei, Feraru si Mãrgean i-au însotit, la sfîrsitul lunii august, pe cei trei frati Petrache si pe Robert Enãsel, la Vatra Dornei. De aici au mers cu douã autoturisme la Schitul 12 Apostoli si, în miez de noapte, au încercat sã-l tîlhãreascã pe staret. Înarmati cu pari, cãlugãrii au reusit sã-i punã pe autori pe fugã.

Articol afisat de 2039 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective