Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 11 Octombrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ionel Arsene în  jocuri de putere

Ionel Arsene în jocuri de putere

• zvonuri de schimbare din functie a directorului Centrului de Prelucrare a Produselor Pãdurii Tîrgu Neamt circulã tot mai insistent • se spune cã preferatã ar fi o persoanã agreatã de conducerea PSD • Ionel Arsene, seful organizatiei nemtene neagã cã ar avea vreo implicare, afirmînd cã nici el si nici PSD nu se ocupã cu astfel de lucruri •

De cîteva luni, Vasile Nitã, directorul Centrului de Prelucrare a Produselor Pãdurii (CPPP) Tîrgu Neamt, ce apartine de Directia Silvicã, trãieste cu gîndul cã va fi schimbat din functie si înlocuit cu o altã persoanã. Cel putin asa se zvoneste prin diverse medii, iar cel care ar fi preferat la sefie ar fi un apropiat al PSD Neamt. Si pe cale de consecintã de seful formatiunii nemtene, deputatul Ionel Arsene. ÃŽn ultimele zile, zvonurile privind schimbarea sefului de la CPPP s-au întetit, gurile rele afirmînd cã politicul nu este deloc strãin de acest lucru. La mijloc ar fi si alte interese, iar cunoscãtori într-ale afacerilor ce se tes pe seama pãdurilor cunosc foarte bine aceste aspecte. Unii au avansat ideea cã miza întregii afaceri ar fi reprezentatã de o serie de avantaje, inclusiv pecuniare, la mijloc fiind vorba de „multi arginti“, spun unii chiar o sutã de mii de euro. Ce-i drept, leafa de director la CPPP nu este deloc una de neglijat, iar cît priveste controlul asupra debitãrii masei lemnoase exploatate de cãtre Directia Silvicã la CPPP Tîrgu Neamt reprezintã, de asemenea, un punct maxim de interes. Contactat telefonic, Ionel Arsene neagã cu tãrie orice implicare în aceastã poveste, afirmînd cã PSD nu are nici o treabã cu CPPP si nici cu schimbarea directorului. Politicianul spune cã nu-l cunoaste pe actualul director, însã a recunoscut cã îl stie pe cel al cãrui nume este vehiculat ca înlocuitor al acestuia. L-am rugat pe presedintele PSD Neamt sã comenteze zvonurile privind o posibilã implicare a sa sau a partidului pe care îl conduce în toatã acestã poveste. „Dar de unde ati înteles cã PSD vrea sã-l schimbe pe director? N-are treabã PSD cu Centrul de fructe... Dacã vreti sã vã rãspundã cineva cu Centru de fructe, sunati la Directia Silvicã. Nu doresc schimbarea lui Vasile Nitã, nici nu-l cunosc. Cine v-a spus cã doresc sã fie schimbat din functie? Eu nu mã ocup de chestiuni din astea. De ocupat mã ocup de lege în Parlamentul României, de condus partidul la Neamt... ÃŽn rest sînt speculatii“, a declarat Arsene. ÃŽntrebat dacã-l cunoaste pe cel care ar fi în cãrti pentru a prelua scaunul de sef la CPPP, presedintele PSD Neamt a declarat. „Din ce stiu eu este un tînãr inginer silvic si valoros, dar nu e treaba mea. Directia Silvicã nu are treabã cu politicul“.

Minune: deputatul Arsene a vorbit în Parlament

Plecînd de la declaratia presedintelui PSD Neamt, cum cã are treabã în Parlament, am accesat site-ul Camerei Deputatilor sã vedem cît de mult a muncit alesul nemtean. Cu aceastã ocazie am descoperit cã deputatul Arsene a spart gheata si a vorbit pentru a doua oarã în Parlament. Prima datã o fãcuse la depunerea jurãmîntului, anul trecut, în decembrie. A doua oarã s-a întîmplat recent, adicã pe 1 octombrie cînd a fãcut o declaratie politicã. Cît priveste interpelãrile, numãrul acestora a atins cifra 1, minunea înregistrîndu-se pe 8 octombrie. Si totusi, nu acesta este motivul pentru care o parte din membrii PSD încep sã „vorbeascã“ de activitatea sefului lor. Unul dintre acestea îl reprezintã întelegerea tacitã pe care Ionel Arsene o are cu PDL, o întelegere care mentine în continuare controversata echipã de conducere de la Apa Serv SA, companie a Consiliului Judetean Neamt, care are în conducere membri ai Partidului Democrat Liberal. Nici faptul cã au fost promovate în diverse functii, gen secretar de stat la Ministerul Energiei, persoane din Tîrgu Neamt, locul de bastinã al deputatului, nu pare a fi pe placul multor social democrati pietreni. Cuvinte de laudã nu existã nici cînd sînt aduse în discutie presupusa legãturã pe care deputatul ar fi avut-o cu Securitatea, sau problemele pecuniare cu care acesta se confrunta în urmã cu ceva vreme. Spunem se confrunta, pentru cã este posibil ca între timp presedintele PSD Neamt sã-si fi revenit din punct de vedere financiar, mai ales cã de cînd este deputat cîstigã mult mai mult decît în perioada în care era director la firma sa. Ionel Arsene a negat orice legãturã cu Securitatea, desi CNSAS a descoperit cã numele lui apãrea într-un dosar fond de retea care ar cuprinde procese verbale din care rezultã distrugerea de informatii, dar si de dosare personale, întocmite de fostii lucrãtori ai Securitãtii Neamt.
Referitor la problemele financiare ale deputatului este suficient de amintit cã în cursul acestui an executorul judecãtoresc i-a scos la vînzare un teren pentru un credit nerambursat, suma de recuperat fiind de 193.000 de euro.

Articol afisat de 2209 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective