Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2013
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Septembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ACTOR ASASINAT

• la 69 de ani, actorul Constantin Ghenescu a fost ucis, cadavrul fiind gãsit în apartamentul din cartierul Precista • un sfert de secol a jucat pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, dupã care s-a mutat la Bucuresti, la Teatrul Bulandra • actorul are o fiicã în strãinãtate • ultimul film în care a jucat este „Si caii sînt verzi pe pereti“, în regia lui Dan Chisu n

Soc în lumea teatrului dupã ce actorul Constantin Ghenescu, de 69 de ani, din Piatra Neamt a fost gãsit mort în propriul apartament. Totul s-a întîmplat în dupã amiaza zilei de joi, 5 septembrie 2013, dupã ce vecinii au sesizat un miros neplãcut de la apartamentul situat la etajul patru al blocului. Cum usa de la apartament era întredeschisã, locatarii au sunat la numãrul unic de urgentã 112. Imediat au sosit la fata locului oamenii legii cãrora nu le-a luat mult sã dea de corpul lui Ghenescu. Cadavrul era deja în stare de putrefactie si prezenta leziuni la nivelul gîtului. Initial au fost avute în vedere douã variante, atît sinuciderea, cu atît mai mult cu cît în ultima vreme actorul a fost auzit în repetate rînduri cã ar intentiona sã-si ia viata, deoarece pentru el nimic nu mai conteazã, dar nu a fost exclusã nici o eventualã crimã. Misterul s-a dezlegat dupã efectuarea necropsiei care a avut loc ieri la Serviciul de Medicinã Legalã. Legistii au stabilit cã decesul survenise cu cîteva zile înainte, cel mai probabil de la începutul sãptãmînii. ÃŽn plus s-a concluzionat cã moartea a fost violentã si s-a datorat multiplelor plãgi întepate la nivelul gîtului. Oamenii legii au încercat sã punã lucrurile cap la cap si cercetãrile efectuate în cauzã au stabilit cã de o bunã perioadã de timp actorul Constantin Ghenescu intrase într-un anturaj dubios si trãia la limita sãrãciei. Din acest motiv situatia lui s-a depreciat rapid si frecvent era vãzut cu persoane care nu-i fãceau cinste pentru conditia lui socialã. Ce s-a întîmplat în spatele usii apartamentului e greu de stabilit, cert este cã Ghenescu era vizitat de destui indivizi fãrã ocupatie si care se preocupau mai mult de alcool. ÃŽn casa victimei era o mizerie de nedescris, usa nu se mai putea închide si tot timpul era semideschisã, iar anchetatorilor le-a luat ceva ca sã stabileascã dacã era rãvãsitã, sau dacã e vorba de o dezordine ordonatã. Chiar dacã nu a fost nimeni care sã le spunã dacã în casã au existat valori, s-a stabilit totusi cã mobilul crimei nu a fost jaful. Totusi sînt avute în vedere si alte variante avînd în vedere cã actorul mai avea si alte preocupãri dubioase. Se pare cã în cauzã existã chiar si un suspect de urma cãruia încearcã sã dea anchetatorii, fiind fãrã dubiu faptul cã victima a decedat violent. Actorul Ghenescu nu avea familie, doar o fiicã care este în strãinãtate, iar pînã ieri dupã amiazã nici o rudã sau cunostintã nu se interesase de formalitãtile necesare în astfel de situatii. „ÃŽl stiu de mult timp pe actorul Constantin Ghenescu, un om extrem de cult, dar care în ultima perioadã de timp o luase pe cãi gresite. ÃŽmi pare rãu sã aud ce i s-a întîmplat, dar era de asteptat cã anturajul în care intrase nu-i va aduce nimic bun. Totusi nu m-am gîndit cã ar putea fi ucis, sînt socat. ÃŽmi pare rãu cã s-a întîmplat asa ceva mai ales cã a fost vorba de un om de mare valoare“, a declarat unul din vecinii lui Ghenescu.

Actorii pietreni, uimiti de sfîrsitul tragic al colegului lor

Dupã 25 de ani în care a fost actor la Teatrul Tineretului, Costicã Ghenescu era cunoscut pietrenilor pentru aparitiile sale pe scenã, iar cu colegii a legat frumoase prietenii. „Sîntem consternati de aceastã veste. Parcã e greu de grezut cã un om asa deosebit a putut sfîrsi atît de tragic. Poate nu am avut timp sã îi spunem cît de minunat a fost, cît de multe am avut de învãtat de la el. Costicã Ghenescu a fost cu adevãrat un om minunat, plin de calitãti, a fost o pildã pentru noi, o pildã de urmat! Am vãzut în el un profesionist desãvîrsit si un profesor care fãcea totul cu dãruire totalã. A lucrat cu foarte multi tineri actori care au avut ce învãta de la el. Dupã un sfert de veac cît a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt s-a mutat la Bucuresti, la Teatrul Bulandra. Acum se vorbeste despre el la trecut, politistii ancheteazã moartea lui, iar noi ne amintim cu emotie cum le fãcea pe toate la superlativ. Sîntem extrem de îndurerati de aceastã pierdere si ne rugãm la Dumnezeu sã îi facã loc acolo alãturi de alti actori care atunci cînd au fost pe pãmînt erau niste oameni speciali i-au bucurat pe semeni, care au stat pe scenã ani în sir si la fiecare spectacol au oferit publicului cîte o fãrîmã din inima lor“, a declarat actorul Liviu Timus, director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt.

Ultimul rol în filmul „Si caii sînt verzi pe pereti“ (2012)

Constantin Ghenescu s-a nãscut pe 14 februarie 1944, la Alba Iulia. Dupã liceu, a absolvit mai întîi Scoala Tehnicã Sanitarã din Bucuresti, lucrînd un an la Spitalul Fundeni, si apoi Actoria la Institutul de Artã Teatralã si Cinematograficã Ion Luca Caragiale (IATC), pe care a absolvit-o în 1969 la clasa prof. Moni Ghelerter. A activat 25 de ani la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, jucînd nenumarate roluri, dupã care s-a mutat la Teatrul Bulandra din Bucuresti. Ultimul sãu rol a fost în 2012 - în filmul „Si caii sînt verzi pe pereti“, în regia lui Dan Chisu. A jucat, de asemenea, în numeroase filme, precum „Cealaltã Irina“ (2009), „Weekend cu mama“ (2009), „Cronica unei morti amînate“ (2008), „Legiunea strãinã“ (2008), „Margo“ (2006), „Marilena de la P7“ (2006), „Entre chiens et loups“ (2002), „Garcea si oltenii“ (2002), „Occident“ (2002), „Train de vie / Trenul vietii“ (1998), „Schimbarea la fatã“ (1995) s.a. Actorul trãia singur la Piatra Neamt. Avea o fiicã, dar aceasta locuieste în strãinãtate si nu au tinut legãtura.

Articol afisat de 746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective