Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesoara Luminita Vîrlan îsi acuzã adversarii politici de lipsã de fair-play

• „Este nedrept sã folosesti niste suflete nevinovate drept momealã electoralã“, a spus candidata în Colegiul 1 Senat, profesoara Luminita Geogeta Vîrlan, referindu-se la faptul cã unii candidati ai USL au intrat în scoli, deghizati în Mos Crãciun si au oferit daruri copiilor • „Mã doare pentru cã în 30 de ani de cînd sînt cadru didactic eu n-am folosit copiii în scop personal, iar acum se întîmplã asa ceva, un candidat inducînd ideea copiilor cã el îi iubeste si eu nu!“, a mai spus candidata ARD pe Colegiul 1 Senat •

Campania electoralã i-a dus pe unii candidati fix în scoli, în clase, si au împãrtit diverse cadouri copiilor. Atitudinea celor de la USL, care au fost prezenti în unitãti scolare de la Cîndesti, Borlesti sau Tazlãu a determinat-o pe candidata ARD pe Colegiul 1 Senat - profesoara Luminita Georgeta Vîrlan - sã reactioneze dur: „Nu e posibil sã le predai unor copii nevinovati o astfel de lectie de viatã! Dacã asa îi învãtãm, asa vor face cînd vor ajunge mari, cînd vor participa si ei la alegeri! Contracandidatul meu pe Colegiul 1 Senat se deghizeazã în Mos Crãciun si intrã în clasã, dar Mos Crãciun nu poartã canadianã rosie! Nu am nimic cu culoarea, dar în acest moment rosu face trimitere la o anumitã formatiune! Cel mai mult mã doare cã sînt mintiti copiii! Mã doare pentru cã în 30 de ani de cînd sînt cadru didactic eu n-am folosit copiii în scop personal, iar acum se întîmplã asa ceva, un candidat inducînd ideea copiilor cã el îi iubeste si eu nu! Cine are dreptul de a-mi confisca mie dreptul de a iubi copiii? De ce sînt determinati sã creadã ei asta, doar pentru cã eu nu m-am dus sã le dau cadouri electorale? Nu pot sã fac asa ceva nici mãcar în disperarea de a obtine niste voturi! Este nedrept sã folosesti suflete nevinovate drept momealã electoralã!“, a spus candidata ARD în Colegiul 1 Senat.

Candidatii USL au avut nevoie de sustinere de la centru

La finele sãptãmînii trecute, în judet a venit secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului, profesorul Stelian Fedorca. El a discutat cu cîtiva dintre directorii nemteni, dar a fãcut si campanie pentru candidatii USL. „Vizita la Piatra Neamt nu a vizat doar o întîlnire cu domnii directori, ci si o ocazie de a-i sustine pe candidatii USL la parlamentare, pentru cã singuri nu au forta necesarã de a-si duce campania electoralã. La Piatra Neamt si nu numai, domnul Fedorca a vorbit despre mentinerea clasei pregãtitoare la învãtãmîntul primar, iar la o zi diferentã contracandidatul meu vorbea despre desfiintarea acestei clase. E o dovadã cã în marea uniune social-liberalã, un partid trage hãis si altul cea. Si ministrul Andronescu vorbea despre pãstrarea clasei pregãtitoare în învãtãmîntul obligatoriu. Avînd în vedere aceste diferente de opinie, îl rog pe contracandidatul meu sã vinã în fata electoratului cu propuneri de proiecte viabile, reale, ca sã nu mai fie ridicol cînd face afirmatii de care nu are habar ce înseamnã si cum le vãd superiorii sãi. Mai sustinea domnul Fedorca si introducerea unei mese calde în scoli. Cît am fost inspector scolar general am fost manager de proiect la proiectul «Scoala - o sursã sigurã pentru educatia ta» si am asigurat mîncare copiilor defavorizati din sapte scoli, una fiind din Piatra Neamt. Din pãcate, este aproape imposibil sã poti asigura conditii pentru o masã caldã în unitãtile de învãtãmînt“, a mai spus profesoara Luminita Georgeta Vîrlan.

Proiecte pentru tot judetul

ÃŽn calitate de consilier pe probleme de învãtãmînt al presedintelui Consiliului Judetean, profesoara Vîrlan are în plan implementarea mai multor proiecte educationale în Neamt: „Am propus cîteva proiecte presedintelui Culitã Tãrâtã si aparatului tehnic din legislativul judetean. Voi urmãri sã realizãm un centru de dezvoltare strategicã a turismului scolar în judetul Neamt. Avem aici, la Neamt, o lume culturalã care trebuie descoperitã. ÃŽl avem pe Creangã, pe Ion Mironescu de la Tazlãu, pe Dumitru Almas, Otilia Cazimir, avem Muzeul Romanescu la Poiana Teiului, Muzeul Etnofolcloric la Mãdei, avem astfel de obiective la Stînca, Pipirig, Filioara si în alte circa douãzeci de localitãti din judet. Toate acest puncte culturale trebuie legate între ele si descoperite efectiv de cãtre elevii nostri“. Unul dintre cele mai frumoase proiecte care se leagã de numele candidatei Luminita Vîrlan are legãturã cu Colegiul «Petru Rares». ÃŽn 2000, cînd era director în Ministerul Educatiei, profesoara Luminita Georgeta Vîrlan a reusit sã obtinã semnãtura ministrului Educatiei de atunci pentru ca Raresul sã devinã colegiu national. „Pe 27 noiembrie 2000, la o zi diferentã de pierderea de cãtre CDR a alegerilor, am reusit sã obtin pentru scoala mea statutul de colegiu national, primul din judet si printre primele din tarã. E scoala care m-a zidit si care am considerat cã meritã acest cadou din partea mea, pentru cã tocmai îsi aniversa «Zilele» în acea perioadã. Ca inspector scolar general am rãsplãtit performanta în educatie, am încurajat, la propunerea sindicatului, debutantii în învãtãmînt printr-o galã, am fãcut un festival international de folclor. Ce or fi fãcut contracandidatii mei, pentru cã nu pot veni în fata electoratului cu nici un proiect care sã vizeze judetul, orasul! Din pãcate, vorbeste domnul care-i contracandidatul meu despre un proiect inovator si nepoluant - un parc fotovoltaic - care sã asigure curent electric, dar acest proiect a fost deja accesat de cãtre Primãria Piatra Neamt! Tot el vorbeste cã institutiile publice vor putea valorifica niste certificate verzi, desi acest lucru este interzis de legislatie. Si proiectul cu hidrocentrala de la Roman si-l asumã, desi el a fost accesat de cãtre primarul Laurentiu Leoreanu“, a mai spus candidata ARD pe Colegiul 1 Senat, situatã pe pozitia 3 pe buletinele de vot. „Sã nu ne constituim în ctitori de proiecte, cînd nu e cazul! Oamenii stiu cel mai bine ce e în stare sã facã fiecare si nu cred cã e bine sã vii în fata electoratului si sã te faci de rîs cu promisiuni desarte!“, a mai sustinut profesoara Luminita Vîrlan.

Articol afisat de 1774 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective