Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta se „rupe“ de Casa de Asigurãri

• de anul viitor, serviciile de urgentã vor fi plãtite integral de Ministerul Sãnãtãtii

Sistemul medical de urgentã va cunoaste modificãri esentiale de la începutul anului viitor. Practic, Ambulanta se va rupe de Casele de Asigurãri de Sãnãtate, depinzînd integral doar de minister, care va asigura finantarea acestui serviciu, la fel ca în cazul unitãtilor de primiri urgente. Aceasta a fost hotãrîtea mai marilor Sãnãtãtii, anuntatã în cadrul videoconferintei ce a avut loc marti, 29 octombrie, pe tema finantãrii serviciilor medicale de urgentã.
„Dupã ce au fost discutate problemele fiecãrui judet în parte, s-a precizat cã se va asigura finantarea serviciilor de ambulantã pînã la finele acestui an si, în plus, se vor da si banii necesari pentru acoperirea datoriilor acestor servicii, acolo unde este cazul. Scopul acestor mãsuri este acela ca de la începutul anului viitor Ambulanta sã fie finantatã de minister, si sã depindã de contractele cu casele de asigurãri. Tocmai de aceea se doreste lichidarea datoriilor pentru a fi preluate fãrã nici un fel de debite. Scopul acestor mãsuri este o mai bunã coodonare a serviciilor de urgentã si un mai bun control asupra sumelor necesare“, a declarat medicul Daniela Marcoci, directorul general adjunct al Directiei de Sãnãtate Neamt.
Practic, din 2013 bugetul Ambulantei Neamt va fi asigurat de cãtre minister, iar toate cheltuielile vor fi suportate de asemenea de autoritatea centralã. Ministrul secretar de stat Raed Arafat a mai spus cã de la anul, licitatiile care pînã acum se fãceau în judete vor fi realizate la nivel national. Astfel, carburantul sau asigurãrile auto obligatorii pentru autosanitare vor fi cumpãrate prin licitatii nationale, pentru cã astfel preturile vor fi categoric mai mici si nu vor mai exista diferente de tarife asa cum se mai întîmplã acum de la un judet la altul. O astfel de propunere a fost fãcutã încã de la jumãtatea acestui an de cãtre fostul ministru Cepoi. Ministerul a fãcut în ultimii ani mai multe controale la serviciile de ambulantã si în unele judete au fost constatate nereguli, cele mai dese referindu-se la consumuri foarte mari de combustibil. La fiecare verificare, judetul Neamt a iesit bine, lucrurile functionînd în parametrii normali. În plus, acest serviciu nu are datorii, fiind unul dintre putinele care si-a gestionat bine bugetul alocat.

Articol afisat de 3173 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective