Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mersul pe douã roti dãuneazã sãnãtãtii

• trei evenimente rutiere petrecute pe 10 mai i-au avut în prim plan pe conducãtorii de mopeduri sau biciclete

Numerosi nemteni au decedat ori s-au ales cu rãni din cele mai grave în urma unor accidente stupide, petrecute pe fondul consumului de alcool si neatentiei. Un asemenea caz s-a înregistrat joi, 10 mai, în jurul orei 18.50, în apropiere de Bîra, o persoanã fiind rãnitã. Politistii au stabilit cã Benone R., de 39 de ani, din comuna amintitã, se deplasa cu bicicleta pe un sector de drum în pantã si din cauzã cã se afla sub influenta alcoolului a pierdut controlul asupra directiei, s-a dezechilibrat si a cãzut pe sensul opus de mers. Biciclistul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut comotional, plagã temporalo stînga si etilism acut. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd cã avea în aerul expirat o concentratie de 1,02 miligrame per litru, alcool pur. Alti doi nemteni au ajuns în stare gravã la spital tot joi, dupã ce au fost victimele unor accidente de moped. În ambele cazuri, vina a apartinut exclusiv mopedistilor. Primul eveniment s-a înregistrat, în jurul orei 20.25, pe strada Uzinei, din orasul Bicaz. Silviu H., în vîrstã de 36 de ani, din localitate, conducea un astfel de autovehicul pe strada amintitã si în dreptul unei locuinte nu a adaptat viteza la un un carosabil acoperit cu pietris si denivelãri. A pierdut controlul asupra directiei si a intrat în gardul unei case, dupã care s-a rãsturnat pe partea carosabilã. În urma impactului, bicãjeanul, care nu purta cascã de protectie, s-a rãnit grav. El a suferit un traumatism cranio facial, fracturã zigomaticã stînga si traumatism ocular stîng. Trei ore mai tîrziu, la Dumbrava Rosie, s-a produs un alt eveniment nedorit. Corneliu R., de 45 de ani, din Roznov, conducea un moped si din cauza stãrii de ebrietate în care se afla n-a mai tinut directia bunã. A iesit de pe carosabil si a intrat în coliziune cu o reclamã luminoasã de la o statie de carburanti. La spital s-a constatat cã a suferit o fracturã de peroneu drept si contuzie antebrat stîng. Bãrbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, însã i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sînge. Un pusti, în vîrstã de 7 ani, din Piatra Neamt, a ajuns la spital joi dupã amiazã dupã ce a fost victima unui accident petrecut pe strada Gavriil Galinescu. Lãsat nesupravegheat, bãiatul s-a angajat în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost accidentat de autoturismul condus de cãtre Octavian A., de 47 de ani. Victima a suferit un traumatism cranio cerebral acut minor. Un alt accident, cu victimã din rîndul copiilor, a avut loc joi dupã amiazã pe DN 15, în Roznov. Un bãietel, de 5 ani, se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis si a fost surprins de masina condusã de Emanuel D., de 59 de ani, din Bacãu. Victima a suferit o contuzie torace si o contuzie gambã dreapta.
De precizat cã în aceastã sãptãmînã s-a produs o tragedie, în Rãzboieni. Un bãrbat de 44 de ani, care circula pe o bicicletã a cãzut din cauza neatentiei si medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Tot recent, un sãtean din Trifesti s-a stins la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, unde ajunsese în urma unui accident similar, petrecut pe un sector de drum în pantã. Personalul medical care deserveste serviciile de prim ajutor de la Ambulantã, SMURD sau camerele gardã din spitale are, de asemenea, aproape zilnic de furcã din cauza biciclistilor si mopedistilor, unii dintre ei alegîndu-se cu leziuni dintre cele mai grave.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective