Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pruteanu si-a trimis echipã de control la Spitalul Neamt

• azi începe verificarea unitãtii sanitare de o echipã cu diverse culori politice

Spitalul Judetean Neamt este începînd de astãzi, 9 mai, obiectul unui amplu control cerut de presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, care ar vrea sã stie exact cum mai stau lucrurile prin unitatea sanitarã pe care o administreazã de vreun an.
Decizia instituirii acestor verificãri a fost luatã în urmã cu mai bine de o sãptãmînã, în cadrul unei sedinte de CJ. Tot atunci s-a stabilit cã, pentru a nu exista discutii cu Opozitia vesnic cîrtitoare, din aceastã echipã de control sã facã parte reprezentanti ai mai multor partide politice care sã urmãreascã diverse aspecte. „Aceste verificãri nu au scopul de a sanctiona, ci doar de a identifica cele mai mari probleme si de a gãsi împreunã solutiile cele mai potrivite pentru a le rezolva. Ne dorim ca de fapt actiunea sã fie consideratã o mînã de ajutor întinsã sefilor unitãtii sanitare, o colaborare în urma cãreia sã gãsim metode de economisire a banilor si de eficientizare a activitãtii“, a declarat Valericã Frãtilã, presedintele comisiei de control numite de Consiliul Judetean. Echipa ce va face verificãri va fi formatã din Constantin Iacoban, din partea PSD, Andrei Ignat de la PNL, Valericã Frãtilã de la PDL dar si din alti reprezentanti ai CJAS Neamt, dar si ai DSP. La viitoarea sedintã a Consiliului Judetean, comisia de control va prezenta concluziile si, de comun acord cu factorii politici, se vor lua deciziile cele mai bune în privinta administrãrii unitãtii sanitare. Cea mai mare problemã a spitalului nemtean este bugetul insuficient si personalul prea numeros, mai ales dupã preluarea a aproape 150 de cadre medicale de la cele douã spitale închise recent. ÃŽn aceste conditii, cea mai mare parte a banilor primiti lunar de unitatea sanitarã de la stat, prin contractul cu Casa de Asigurãri, se duc pe salariile angajatilor si dãrile la stat. Sumele rãmase ar trebui sã acopere cheltuielile cu medicamentele, utilitãtile, plata unei pãrti mãcar din datorii, dar si investitiile noi. Din pãcate, banii rãmasi nu acoperã decît subzistenta. Desi nimeni nu are curajul de a o spune rãspicat, multi discutînd pe la colturi, cea mai radicalã si eficientã solutie ar fi reducerea de personal, în special TESA si tehnic, care ar diminua considerabil cheltuielile. Dar cum urmeazã vreo 3 ani electorali, este clar cã nimeni nu-si va asuma o astfel de faptã total nepopularã, iar dezastrul sanitar va continua în ciuda oricãror eforturi.

Articol afisat de 1827 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Masgda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective