Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PROCUROR CU DUSMANI CERTI

PROCUROR CU DUSMANI CERTI

• cuiva i s-a pus pata pe masina Mercedes E-Classe, proprietatea procurorului Ciocan • în decurs de numai douã sãptãmîni, magistratul s-a trezit de douã ori cu toate cauciucurile tãiate • de fiecare datã, distractia a costat 1.000 de euro • procurorul este de pãrere cã politistii nu s-au aplecat suficient de mult asupra cazului •

Magistratul Cosmin Constantin Ciocan, prim procuror al Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Bicaz, a avut parte de zile nu prea plãcute în ultimul timp, autoturismul sãu, un Mercedes, fiind tinta unor acte huliganice. Indivizi, neidentificati încã de politisti, au tãiat în douã rînduri cauciucurile masinii, paguba provocatã în buzunarul magistratului fiind de aproximativ 2.000 de euro. Cele douã fapte s-au înregistrat în Piatra Neamt, asa cã dosarul a fost preluat de politistii de la „Municipiu“. De la primul episod s-a scurs mai bine de o lunã, iar oamenii legii încã nu au reusit sã afle mare lucru despre cel sau cei care i-au pus gînd rãu masinii procurorului. Neoficial, politistii spun cã este vorba de un caz destul de dificil, întrucît autorul a lucrat fãrã sã lase urme. „Cel mai probabil, individul a folosit un cutit, iar totul s-a petrecut foarte repede, fãrã sã-l fi vãzut cineva“, spun politistii. De asemenea, faptul cã cele douã episoade s-au înregistrat în locuri diferite aratã cã, cel mai probabil, procurorul a fost urmãrit de cei care au dorit sã-i facã rãu. Se pare cã pe fir au intrat si „serviciile“, întrucît astfel de fapte comise împotriva unui procuror sînt considerate deosebit de grave, nefiind exclus ca ele sã fie opera unor infractori care au avut de-a face cîndva cu anchetatorul amintit.

Magistratul spune cã nu are dusmani

Ancheta se anuntã dificilã si datoritã faptului cã politistii nu au încã un cerc de suspecti. Procurorul le-a spus celor care fac investigatii cã nu are dusmani si cã nu-si dã seama cine i-ar fi putut pune la cale asa ceva. Contactat de reporterii de la cotidianul Monitorul, seful Parchetului Bicaz a recunoscut cã masina sa a fost tinta unor atacuri si cã de fiecare datã persoane necunoscute i-au tãiat toate cauciucurile. Cele douã episoare de acest fel s-au derulat la interval de douã sãptãmîni unul de celãlalt, dupã acelasi „modus operandi“. Prima datã magistratul avea masina parcatã în zona Precista, în apropierea Liceului Economic. Cînd Cosmin Ciocan a vrut sã plece cãtre casã a constatat cã nu mai avea nici un cauciuc întreg. Se întîmpla în jurul datei de 24 octombrie 2010. Dupã alte douã sãptãmîni, în noaptea de 7/8 noiembrie, povestea s-a repetat. Si de aceastã datã masina se afla tot în Piatra Neamt, însã în cartierul Mãrãtei, în apropierea locuintei procurorului. Acesta sustine cã nu are stiintã cine ar putea face asa ceva, cã nu are dusmani declarati si cã nimeni nu l-a amenintat vreodatã în mod direct, referitor la profesia sa, sau din alte motive.

„Nu mã simt amenintat, dar este neplãcut“

Dincolo de evenimentele mai mult decît neplãcute, procurorul sustine cã nici oamenii legii nu s-au aplecat prea mult asupra cazului si cã, în mod surprinzãtor, din partea acestora a lipsit o minimã reactie pentru depistarea fãptasului. „Au fost douã evenimente de acest fel, care s-au derulat la interval de douã sãptãmîni unul de celãlalt. Am anuntat politistii dar pînã acum nu am primit nici un rãspuns de la ei. Dacã s-ar fi implicat ceva mai mult, imediat dupã faptã, poate s-ar fi aflat mai usor cine este fãptasul avînd în vedere cã cercetarea la fata locului este esentialã în astfel de cazuri. Cu toate acestea am fost surprins sã constat cã nu a existat nici mãcar o reactie minimã din partea lor. Poate dînsii au fost ceva mai ocupati în ultima vreme, cu evenimentele neplãcute din Piatra Neamt, dar mã asteptam la mai multã implicare. Nu am idee cine ar fi putut face asa ceva, nu mã simt amenintat, dar este neplãcut, ca sã nu mai spun costisitor, sã-ti tot gãsesti masina cu cauciucurile varzã. Mai merg la serviciu (Parchetul Bicaz, n.r) cu masina“, a declarat procurorul Cosmin Ciocan. Oricum, avînd în vedere masina în discutie, pentru care un singur cauciuc costã 800 de lei (8 milioane de lei vechi), la care se mai adaugã cheltuielile de la service, plus platforma, de fiecare datã „distractia“ a costat cam 1.000 de euro. Rãmîne de vãzut cine-l pîndeste pe magistrat si care ar fi motivul acestei rãzbunãri. Am solicitat un punct de vedere oficial si din partea Biroului de presã al IJP Neamt, însã pînã la ora închiderii editiei acesta nu a fost remis redactiei.

Articol afisat de 3101 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective