Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Afront la comisar - încãtusat si agresat

Afront la comisar - încãtusat si agresat

• un pietrean acuzã doi politisti de agresiune • incidentul a avut loc la sfîrsitul sãptãmînii trecute si a pornit de la niste neîntelegeri legate de locul în care un amic de-al victimei îsi parcase masina • „Au sãrit pe mine, m-au îmbrîncit si m-au tãvãlit pe jos, dupã care m-au încãtusat“, spune Silviu Miron • acesta a mai precizat cã politistii care l-au agresat au venit la fata locului fiind chemati de comisarul Horatiu Vaida •

Un pietrean aduce grave acuzatii unor oameni ai legii, dupã ce a simtit pe propria piele ce înseamnã sã te pui cu polistii. În sprijinul afirmatiilor pe care le face, Silviu Miron a prezentat mai multe fotografii, realizate de cãtre sotia sa în timpul incidentului, dar si un certificat medico legal din care reiese cã leziunile suferite necesitã 4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Conform celor precizate de Miron, totul a pornit de la vecinul sãu, comisarul Horatiu Vaida, care s-a arãtat nemultumit de faptul cã un amic de-al sãu îsi parcase autoturismul în apropierea locului sãu de parcare.
„Sîmbãtã, 20 noiembrie, a venit la mine în vizitã un prieten. Acesta si-a parcat masina, o Skoda albastrã, în spatele blocului pe un loc nemarcat, însã lîngã masina domnului Vaida. La un moment dat, în timp ce stãteam în balcon si discutam cu amicul meu a apãrut domnul Vaida care a strigat la noi întrebîndu-ne dacã stim a cui e masina parcatã lîngã autoturismul lui. Prietenul a spus cã e masina lui, dupã care domnul Vaida, pe un ton amenintãtor, i-a cerut sã o mute de acolo, amenintînd cã în caz contrar va chema reprezentantii societãtii Parking pentru a-i bloca masina. Noi i-am rãspuns cã locul pe care este parcatã masina nu apartine nimãnui si cã nu încurcãm pe nimeni. L-am lãsat pe domnul Vaida vorbind, dupã care la aproximativ 15 minute în zonã si-a fãcut aparitia o patrulã de politie, împreunã cu domnul Vaida si un echipaj de la Parking“, a declarat Silviu Miron. A urmat încãtusarea si conducerea contravenientului la sediul Politiei Municipiului Piatra Neamt.

Va fi si o anchetã internã

„Politistii care au venit s-au uitat spre balconul meu si mi-au fãcut semn cu mînã spunîndu-mi sã cobor. I-am întrebat ce s-a întîmplat, iar ei au insistat sã cobor. M-am conformat, iar cînd am ajuns lîngã ei, un politist mi-a cerut un act de identitate, moment în care eu l-am întrebat din nou care este motivul pentru care am fost chemat jos. I-am explicat cã nu am actele la mine, pentru nu mi le ceruse, însã atunci a explodat. Mi-a spus ceva de genul «Aaa, refuzi sã te legitimezi», dupã care au sãrit pe mine. M-au îmbrîncit, m-au tãvãlit pe jos. Au iesit toti vecinii la ferestre si le-au cerut sã mã lase în pace cã nu am fãcut nimic, însã degeaba. M-au încãtusat si m-au bãgat în masinã dupã care m-au dus la sediul politiei. Aici mi s-a întocmit proces verbal de contraventie, fiind amendat cu 500 de lei pe motiv cã as fi provocat scandal. Mai mult, cei de la Parking au blocat masina, desi locul în care se afla nu era închiriat de nimeni“, a mai spus Silviu Miron. Acesta sustine cã ofiterul Vaida a abuzat de calitatea sa, sunîndu-i pe politisti de pe telefonul mobil si nu apelînd 112. ÃŽn plus, spune Miron, incidentul ar fi fost de competenta Politiei Locale si în nici un caz a politistilor de la Municipiu. „Nu am înteles de ce s-a ajuns pînã aici, pentru cã efectiv autoturismul prietenului meu, asa cum se vede si din poze, nu încurca pe nimeni. Pe acolo trec în cursul sãptãmînii, pînã în ora 10, lucrãtorii care ridicã containerele de gunoi. Acum era sîmbãtã, asa cã nu încurca pe nimeni masina. O sã mã adresez superiorilor acestor politisti si nu vor renunta pînã cînd nu mi se va face dreptate. Domnul Vaida a venit la politie si mi-a propus sã stingem acest incident, însã nu am fost si nici nu o sã fiu de acord. Nu cred cã este normal ca politistii sã aibã un astfel de comportament“, a încheiat Silviu Miron. Pietreanul a mai prezentat un certificat medico-legal din care reiese cã a suferit leziuni ce necesitã 4 zile de îngrijiri medicale. ÃŽn cursul zilei de ieri am solicitat Biroului de presã al IJP Neamt un pucnt de vedere oficial cu privire la cele întîmplate pe strada Burebista, din cartierul Precista. Ni s-a spus cã a fost declansatã o anchetã internã.

Articol afisat de 3701 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective