Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
STEFAN ACUZÃ  politizarea asasinatului

STEFAN ACUZÃ politizarea asasinatului

• primarul Gheorghe Stefan spune cã subiectul crimei de duminica trecutã a fost deturnat spre politic, pentru a-l ataca pe el • „PDL si primarul Stefan sînt judecati la televizor, cu patimã, înlocuind pe cel care a apãsat pe trãgaci si pe cei care au permis ca asta sã se întîmple“, a sustinut edilul pietrean • Gheorghe Stefan cere investigarea cauzelor care au dus la moartea lui Gheorghitã Mararu: permisivitatea institutiilor statului, eliberarea unui infractor pentru bunã purtare si neincriminarea cãmãtãriei în Codul penal •

Se face o sãptãmînã de cînd Gheorghitã Mararu a sfîrsit împuscat pe caldarîmul din fata Cafe Latino, doborît de gloantele trase de Cristian Chilat, zis Falãu. De atunci, subiectul a tinut capul de afis în toatã tara, dîndu-i-se conotatii dintre cele mai diverse. Gheorghe Stefan, primarul de Piatra Neamt, a iesit public ieri pentru a acuza politizarea excesivã a ceea ce a numit „un fenomen infractional regretabil“. „Se încearcã transformarea unui fenomen regretabil, o crimã, în acuzatii la adresa PDL si a primãriei, dat fiind cã primarul este de la PDL. Sînt convins cã asta nu s-ar fi întîmplat cu un primar de altã culoare politicã“, a spus el. Edilul pietrean s-a declarat dezamãgit de modul în care presa, îndeosebi cea centralã, „a deturnat acest subiect, nedorit, tragic si grav, spre conotatii politice ireale“. „Altfel spus, o reglare de conturi între grupuri de interese situate la limita legii a fost deturnatã politic, dîndu-i-se fãrã probe conotatii anti-Stefan si anti-PDL. Rãmîn cu gustul amar cã, desi e vorba de un eveniment grav, de nedorit în orasul în care sînt primar, o analizã corectã cu privire la cauzele care au dus la asa ceva a fost înlocuitã cu o abordare politizatã. PDL si primarul Stefan sînt judecati la televizor, cu patimã, înlocuind pe cel care a apãsat pe trãgaci si pe cei care au permis ca asta sã se întîmple. Sînt siderat cînd vãd cã se furnizeazã informatii fãrã o minimã verificare. Cred în continuare cu tãrie în libertatea de informare si în libertatea presei, dar nu cred cã documentarea jurnalisticã adevãratã poate fi înlocuitã cu dezbateri din studio, în care sînt preluate mesaje neverificate si analizate apoi de parcã ar fi informatii veridice“, a mai declarat primarul Stefan.
Acesta a cerut ca organele abilitate sã investigheze cauzele care au dus la evenimentul nefericit de duminica trecutã, punctînd, printre altele permisivitatea excesivã a unor reprezentanti ai statului, eliberarea unui infractor pentru bunã purtare si neincriminarea cãmãtãriei în Codul penal. „Citesc si eu, ca toatã lumea, prin ziare, de interlopi care actioneazã inclusiv cu sprijinul justitiei si vãd cã nu se doreste o analizã corectã a fenomenului, ci se încearcã politizarea subiectului. Institutia primarului nu are atributii si mijloace necesare pentru a se implica în fenomene infractionale de acest gen. Noi nu primim informatii de la serviciile speciale pentru a avea rol de prevenire a astfel de fenomene. Personal, îmi rezerv dreptul de a sesiza CNA si de a mã adresa justitiei, pentru ca adevãrul sã iasã la luminã. Asta e ceea ce doresc: adevãrul. ÃŽn cazul acesta dar si în alte cazuri controversate. Primãria Piatra Neamt si Gheorghe Stefan au fãcut numai ce este legal, iar comportamentul meu si al Partidului Democrat Liberal este sã sprijinim legile în România“, a spus primarul, adãugînd cã Piatra Neamt e destul de sifonat în toatã treaba asta, pentru cã asa s-a dorit.

Loc fruntas la siguranta cetãteanului

Edilul de Piatra Neamt a fãcut referire si la sondajul Eurostat, realizat în martie 2010, privind perceptia asupra calitãtii vietii în 75 de orase europene. Orasul nostru e plasat pe locul 6 în privinta sigurantei cetãtenilor, pe locul 9 la capitolul spatii publice si parcuri, pe locul II în privinta cheltuirii responsabile a resurselor, pe locul 5 ca nivel de zgomot si locul 7 ca poluare redusã. Curãtenia îl plaseazã pe locul 2, dupã Oviedo din Spania, iar în privinta unui loc sãnãtos în care sã trãiesti, Piatra Neamt e pe locul 3. „Piatra Neamt este în mod normal un oras linistit. Si sondajul european aratã cã la noi calitatea vietii este destul de ridicatã. Vrem sã mentinem acest lucru. E dureros, dar n-am crezut cã poate exista atîta patimã si dezinformare, doar pentru cã esti membru PDL. Atitudinea anti-Bãsescu si anti-Boc s-a transferat la nivel local asupra PDL si nu mai conteazã persoana sau ce a fãcut, ci numai ideea ca PDL sã fie denigrat. Am curajul sã spun cã eu rãspund pentru faptele mele. Dacã acuzatiile vor fi probate, am demnitatea sã demisionez în orice moment din aceastã functie. Dar numai dacã se demonstreazã si se probeazã cu fapte concrete, reale. Primarul Stefan a fãcut si greseli. Mi le asum. Dar cînd sînt atacat pe nedrept, mã apãr fãrã rezerve“, a încheiat edilul pietrean.

Articol afisat de 1269 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective