Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi cu sãbii pe strãzile Romanului

Rãzboi cu sãbii pe strãzile Romanului

• un nou scandal cu sãbii a izbucnit miercuri seara • protagonistii: „Clanul Tãnase“, din „Alee“ si „bãietii din Strada Nouã“ • totul, în ciuda multimii de politisti si jandarmi de pe strãzi •

Strãzile din Roman tind, din nou, sã devinã teatru de rãzboi, desi judetul Neamt este „blindat“ de impresionante forte de ordine, totul urmare a escaladãrii violentei între rromii din zona „Strada Nouã“ si cei din zona Aleii Tudor Vladimirescu, între acestia fiind fãcutã din nou vãrsare de sînge, miercuri seara, 17 noiembrie. Respectivii sînt arhicunoscuti pentru „rãzboiul tigãnesc“ declansat acum cîtiva ani care, pînã zilele trecute, a „mocnit“, însã, mai nou, lucrurile tind sã scape de sub control. Fratii Tãnase, cu „state“ vechi în închisori si tiganii din Strada Nouã, de asemenea cu probleme legale, au început iarãsi sã se încaiere pe unde apucã. Neoficial, s-ar pãrea cã totul porneste de la zonele de „influentã“ din oras, fie cã este vorba despre sãli de jocuri (cazinouri) sau spatii comerciale în apropierea cãrora se tranzactioneazã valutã. Miercuri seara, unul dintre membrii „clanului Tãnase“ s-a întîlnit în zona Strãzii Mihai Eminescu, aproape de „Scoala de soferi“, cu unul dintre adversari. Cum scandalul era deja „amorsat“, au urmat loviri reciproce, de care nu au scãpat nici unele dintre femeile care îi însoteau pe „combatanti“, dupã care a iesit la luminã o... sabie. „ÃŽn jurul orei 17.15, Politia Roman a fost sesizatã despre faptul cã, pe strada Mihai Eminescu, între Aurel T., de 40 ani si Muresan R., de 42 ani, ambii din localitate, în urma unor discutii contradictorii, s-a iscat un conflict spontan. ÃŽn timpul scandalului, cel din urmã l-a tãiat cu un obiect tãios pe cel dintîi în zona coapsei stîngi, dupã care a fugit. Aurel T. a primit îngrijirile medicale corespunzãtoare, fiind diagnosticat cu plagã contuzã la coapsa stîngã, tãiatã superficial, fãrã a necesita internarea. ÃŽn cauzã a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire si alte violente si port fãrã drept al unui obiect tãietor întepãtor“, a mentionat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul IPJ Neamt. Trei dintre victimele conflictului au ajuns la Centrul de Primiri Urgente de la Spitalul Roman, în jurul orei 17.45.

Lumea se poartã „cu mãnusi“, de fricã

De teama izbucnirii unui scandal în CPU, cadrele medicale le-au acordat îngrijriile necesare cu multã precautie si vigilentã, pentru ca „sãmînta de scandal“ sã nu fie mutatã din stradã în spital. „Mirela B., de 35 de ani era însãrcinatã în luna a opta, fiind diagnosicatã cu policontuzii, iar Mihaela R., de 45 de ani, a fost diagnosticatã cu traumatism facial si fracturã de piramidã nazalã. Aurel T., de 40 de ani a fost diagnosticat cu plagã tãiatã la coapsa stîngã. „Cele trei persoane au primit îngrijiri medicale, dupã care au pãrãsit spitalul, întrucît medicii s-au asigurat cã sînt în afara oricãrui pericol. Nu au manifestat un comportament agresiv. Au înteles cã, într-un serviciu de urgentã, agitatia nu face decît sã perturbe activitatea medicalã si acesta este un lucru bun“, a declarat doctor Crenguta Enea, din cadrul CPU. Reamintim cã linistea cetãtenilor din oras a fost tulburatã si la finele sãptãmînii trecute, urmare a unui alt conflict care s-a lãsat cu „vãrsare de sînge“. Sîmbãtã seara, 13 noiembrie, rivalii s-au întîlnit în incinta unui cazinou, dupã cîteva „schimburi de amabilitãti“ iesind la luminã (ca de obicei, n.r.) si armele albe, o sabie si o rangã cu lamã la capãt. A fost nevoie si atunci de interventia a numerosi politisti pentru ca lucrurile sã nu degenereze într-o baie de sînge, în tãmbãlãul creat unul dintre principalii protagonisti reusind sã fugã. Aceiasi indivizi i-au tinut în alertã permanentã pe oamenii legii, în urmã cu aproape trei ani, cînd se organizaserã în tabere, cu gînduri rãzboinice. Atunci, a fost nevoie de interventia repetatã a „mascatilor“ pentru ca situatia sã fie mentinutã sub control. Romanul este, astfel, în continuare, un oras relativ nesigur, desi toatã lumea crede cã interlopii sînt numai la Piatra Neamt, de cîteva sãptãmîni înregistrîndu-se fapte de violentã îngrijorãtoare. Poate ca un... fapt „divers“, pînã si liderii romascani ai etniei au ales sã intre în „silentio stampa“, probabil din aceeasi stare de teamã. De cine si de ce, poate ne lãmuresc, pentru linistea comunitãtii, onorabilii oficiali care acum controleazã si coordoneazã actiunile fortelor nemtene de ordine.

Articol afisat de 3519 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de kosty_83 la data 20.11.2010 07:33
ASA ASA....
HAI CA E BINE BAIETI, DAR DC NU VA-TI SI OMORA POATE POATE MAI CRAPATI DIN VOI SI UITE ASA SCAPAM DE CEVA INTERLOPI CA MILITIA DIN PACATE VA TINE SPATELE..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective