Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Arestare în fata copiilor de la cresã

• un nemtean din Rãucesti a fost retinut de politisti în incinta Cresei Tîrgu Neamt • Mihai Ungureanu a fost încãtusat în prezenta fetitei de 2 ani si trei luni si a bãietelului de 9 ani • sotia acestuia acuzã politia de exces de zel • si conducerea cresei e nemultumitã de situatie • politistii spun cã „nu-si reproseazã nimic •

Modul în care politistii tîrgnemteni au ales sã punã în executare un mandat de arestare, încãtusînd pãrintele unui copil chiar în incinta cresei din localitate, a stîrnit critici din partea conducerii institutiei, dar si din partea familiei celui bãgat dupã gratii. Este vorba despre Mihai Ungureanu, în vîrstã de 39 de ani, din Rãucesti, pe numele cãruia exista un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani închisoare pentru fals intelectual. Sotia acestuia, Ramona, ne-a contactat pentru a-si exprima nemultumirea fatã de excesul de zel al politistilor. „Sotul meu a primit vineri mandatul si a mers la Postul de Politie din Rãucesti sã întrebe cînd trebuie sã se prezinte. I s-a spus sã meargã marti dimineatã, la ora sase fãrã un sfert. Luni el s-a dus la cresã dupã fetitã, care are doi ani si trei luni. Tot acolo îl astepta si bãietelul nostru, de 9 ani, care iesise de la scoalã. Mihai a intrat, a luat fetita din clasã si a iesit cu ea în brate, pe hol. ÃŽn acel moment au apãrut politistii. N-au tinut cont de prezenta copiilor, au luat fetita si i-au pus-o în brate bãietelului si apoi i-au pus sotului meu cãtusele. Copiii au început sã plîngã, s-au speriat groaznic. Au fost urcati în masina unei rude, cu care sotul mersese la cresã. De atunci, bãiatul a rãmas la rude, a refuzat sã se mai întoarcã acasã, e foarte marcat, va fi nevoie sã merg cu el la un control psihologic. Sînt foarte nemultumitã, nu trebuia sã fie arestat în cresã, în prezenta copiilor. Sotul meu stia despre mandat, nu avea nici o intentie sã se sustragã de la ispãsirea pedepsei“, a fost de pãrere Ramona Ungureanu.
Nici personalului cresei nu i-a picat prea bine cele întîmplate. Asistenta sefã Trudica Pîslaru, sefa institutiei, a criticat actiunea politistilor, considerînd cã puteau pune în pericol siguranta copiilor din unitate. „Nu eram de serviciu cînd s-a petrecut incidentul, altfel îi scoteam afarã pe politisti. Nu este posibil sã arestezi un om în incinta unei institutii pentru prescolari. Putea fi un infractor periculos. Dacã era înarmat? Dacã lua copii ostateci? Ei sînt sub rãspunderea noastrã, cum ne justificam noi în fata pãrintilor dacã se întîmpla ceva? Pe salã mai era o mamã cu un copil care a început sã plîngã, la fel si cei doi copii ai celui arestat. L-am sunat luni seara pe domnul primar si i-am relatat ce s-a întîmplat, fiindcã cresa este în subordinea primãriei“, a precizat Trudica Pîslaru. Primarul nu se întorsese de la Bruxelles si nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. De partea cealaltã, comandantul Politiei Tîrgu Neamt, subcomisarul Vasile Doroftei, considerã cã subordonatii sãi au actional legal. „S-a pus în executare un mandat de executare a unei pedepse. ÃŽn aceeasi zi, Mihai Ungureanu a mai fost gãsit de un politist, dar a plecat în trombã. Ulterior a fost identificat la cãmin si a fost încãtusat. Constitutia ne permite sã actionãm oriunde, chiar si în locuinte private. Nu ne reprosãm nimic“.
Poate doar un pic de tact, domnule comandant. Pînã la urmã scena s-a petrecut în prezenta unor copii, care rãmîn mascã si la televizor cînd vãd cu coada ochiului astfel de scene. Si nu ar trebui uitat cã, uneori, copiii rãnesc mai cumplit decît adultii, comentînd în fata altor copii scene la care au fost martori si în care sînt implicati membri ai familiilor unor colegi. Care vorbe ajung în cele din urmã sã creeze traume unor copilasi care n-au nici o vinã cã pãrintii au „cãlcat pe bec“ la un moment dat.

Articol afisat de 3220 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, D. SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective