Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Anchetã extinsã în cazul executiei mafiote

Anchetã extinsã în cazul executiei mafiote

Decizia Parchetului de pe lîngã ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie de a prelua ancheta în cazul asasinatului de la Piatra Neamt este în strînsã legãturã cu noile elemente apãrute. Asa cum „Monitorul“ relata în editia de luni, iar conducerea Politiei Neamt confirma a doua zi în cadrul unei conferinte de presã, principalul suspect în atentatul de la magazinul Onym, faptã petrecutã cu o zi înainte de asasinarea lui Gheorghitã Mararu, este acelasi Cristian Chilat, zis Falãu. Oficial, reprezentantii Parchetului General au spus cã preluarea cazului de la anchetatorii nemteni s-ar datora compexitãtii acestui caz, dar si scandalurilor care au zguduit încrederea în institutia Politiei. „Prin ordonantã, procurorii Sectiei de Urmãrire Penalã si Criminalisticã, din cadrul Parchetului de pe lîngã ÃŽnalta Curte de Casatie, au propus procurorului general preluarea dosarului nr. 422/P/2010 privind pe inculpatul Chilat Cristian cercetat în stare de arest sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de omor deosebit de grav. Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum si suspiciunile care au fost lansate în spatiul public cu privire la o eventualã pãrtinire în modul de solutionare a cauzei. Procurorul General a dispus preluarea dosarului în vederea definitivãrii urmãririi penale. Cercetãrile vor fi continuate în colaborare cu ofiteri ai Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Române“, se aratã într-un comunicat al Ministerului Public. Odatã cu dosarul a plecat la Bucuresti si Cristian Chilat. Ce nu spune comunicatul procurorilor în aceastã fazã a anchetei este cã existã elemente care aratã cã, cel putin în cazul incendierii magazinului Onym, Cristian Chilat a fost ajutat de un complice si cã actiunea mafiotã ar fi fost comandatã. ÃŽn aceste conditii, cercetãrile vor fi extinse si în alte judete, unul dintre ele fiind Iasi. Se pare cã din aceastã zonã ar fi venit un sprijin pentru Falãu, însã procurorii vor trebui sã demonstreze acest lucru.

Supozitii

Ipoteza a fost luatã în calcul, întrucît din cercetãrile preliminare a reiesit cã atacul împotriva fratilor Mararu nu este deloc strãin de incendierea magazinului Onym. Magazinul este proprietatea Oanei Vicol si a fost incendiat de douã persoane necunoscute care au fost surprinse de camerele video de supraveghere. Politistii sînt convinsi cã unul dintre indivizi este Cristian Chilat. Din primele verificãri a reiesit cã Oana Vicol nu are vreo legãturã cu Chilat, însã se cunostea destul de bine cu un amic de-al acestuia. Informatiile noastre aratã cã este posibil ca Oana Vicol sã fie o apropiatã a lui Gheorghitã Mararu, cei doi locuind în acelasi bloc. De asemenea, se stie cã pietreanca a locuit în ultimii ani în Iasi, unde a fãcut afaceri pe piata imobiliarã. La Iasi, pietreanca ar fi cunoscut un alt nemtean care se ocupa cu afaceri în zona respectivã. La un moment dat, în cursul anului 2008, cei doi ar fi cumpãrat mai multe terenuri, însã criza imobiliarã a fãcut ca pretul acestora sã scadã la mai putin de o treime din valoarea investitiei. Existã voci care afirmã cã în acel moment, între pietreancã si afaceristul imobiliar au apãrut niste neîntelegeri, cel din urmã dorind sã-si recupereze investitia, fãrã sã tinã cont cã piata imobiliarã cãzuse. Informatiile mai aratã cã, pentru a-si recupera banii, nemteanul ar fi fãcut presiuni si ar fi trecut la amenintãri. Dupã toate acestea, el si-ar fi recuperat banii cu vîrf si îndesat. Inexplicabil, o parte dintre amenintãri s-au concretizat. În primul rînd, autoturismul pietrencei a avut de suferit, fiind gãsit într-o dimineatã cu un geam spart, dupã care a urmat incendierea magazinului, pagubele fiind evaluate la 1.000.000 de lei (un miliard de lei vechi). În aceste conditii, procurorii încearcã sã afle dacã Cristian Chilat a actionat la comandã, iar, dacã a fãcut acest lucru, cine s-a aflat în spatele sãu? Lucrurile par destul de complicate si încîlcite, asa cã ancheta se anuntã dificilã si de duratã.

Soarta lui Soric, în mîinile ministrului Igas

Cît priveste soarta conducerii Politiei Neamt, lucrurile par a se clarifica. Ieri, la sediul IJP Neamt au ajuns opt ofiteri din cadrul Corpului de Control al MAI. Verificãrile vizeazã atît activitatea sefului IJP Neamt si a adjunctilor sãi, cît si a sefilor de servicii. Concluziile controlului vor fi prezentate ministrului Traian Igas care va dispune, dacã va fi nevoie, o serie de mãsuri. În tot acest timp, tensiunea continuã la nivelul MAI si IGPR. Chestorul Valentin Fãtuloiu sustine cã-si va da demisia dacã nu va face acest lucru chestorul Petre Tobã, seful Politiei Române. Fãtuloiu este nemultumit de faptul cã a cerut demisia sefului Politiei Neamt, iar solicitarea nu i-a fost luatã în seamã.

Articol afisat de 3977 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de sarin la data 18.11.2010 08:56
supozitii?!
n-ati plecat inca?!.. stati pe banii publici si umblati cu supozitii?!.. cine-o mai avea nevoie de prestatia voastra, prestatie, auzi..
Ad�ugat de sarin la data 18.11.2010 09:26
demisia iese din discutie?!
pai, daca-ti impusca copkilu-n baraca aia, cum era, mai decoratule?.. if you can read me.. stai acolo pe banii mei si ti se pare aberant sa-ti dai demisia cand in targul in care-ai aterizat se trage ziua-n amiaza mare si te porti de parca vor sa-ti ia jucaria?!.. am mai zis, controlul psihopupu sa ti-l faci din bugetul propriu, ca din banii mei am vazut de ce esti in stare!.. serica ma.ti de retard..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective