Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O persoanã cu handicap, scut uman pentru Falãu

O persoanã cu handicap, scut uman pentru Falãu

Sefii Politiei au venit si cu precizãri privind actiunea care a dus la capturarea lui Cristian Chilat. „Suspectul a fost prins în 24 de ore, dupã investigatii specifice la care a participat SRI si DGIPI, sub coordonarea procurorului de la Parchetul Judetean Neamt. Chilat a fost prins la Bîrgãoani, iar în momentul retinerii nu a opus rezistentã“, a spus Soric. Din surse demne de încredere, am aflat cã Falãu a fost localizat dupã ce a fãcut imprudenta si a dat un „beep“ unui amic de pe telefonul sãu mobil. Odatã localizat de serviciile de informatii, imobilul din Bîrgãoani în care se afla suspectul a fost încercuit de trupele speciale. Casa apartinea unei rude de-a lui Chilat, iar în interior se aflau mai multe persoane, printre care si una cu handicap. Oamenii legii au tras un foc de avertisment în plan vertical si i-au cerut lui Chilat sã iasã din casã. Fiindu-i teamã ca va fi împuscat, Falãu a iesit din imobil, avînd drept scut uman tocmai persoana cu handicap. Dupã ce i s-au dat asigurãri cã nimeni nu va trage, a eliberat-o si s-a predat. Pe drumul spre parchet, Falãu a cerut sã i se acopere fata pe motiv cã nu vrea sã aparã la televizor si nici nu doreste sã dea vreo declaratie.

Criminalul, pe jos pînã la Bîrgãoani

ÃŽn ceea ce priveste eventualii complici ai lui Falãu, anchetatorii au reusit sã elucideze cît de cît acest aspect. Astfel, din verificãri a reiesit faptul cã în cazul asasinatului, Cristian Falãu nu a beneficiat de sprijin. „Falãu a plecat din zonã foarte usor, pentru cã s-a creat o stare de panicã. S-a deplasat în spatele blocurilor si pînã în locul în care s-a ascuns s-a deplasat pe jos“, a declarat Aurelian Vasea Soric. Aceastã variantã este mai mult decît plauzibilã, tinînd cont de faptul cã Falãu obisnuia sã alerge zeci de kilometri în fiecare zi.
Cît priveste arma folositã de Falãu, anchetatorii nu au reusit sã afle mare lucru. ÃŽn primul rînd, Chilat a refuzat sã colaboreze cu procurorul si nu a pomenit nimic despre pistol sau tipul ei. Ultimele cercetãri au arãtat cã este vorba de o armã de calibru 11,43 mm. „Este o armã cu un calibru nu foarte obisnuit pentru România. Nu avem constatarea tehnicã, aceasta fiind în curs de efectuare. Este un calibru mai mare decît s-a spus initial. Acest tip de glont este folosit la peste 20 de tipuri de armament. Astfel, poate fi un Makarov, un Glock, un Colt 45, Uzi sau chiar o armã artizanalã“ a declarat comisarul sef Ioan Andries.

Monitorul a avut dreptate

Informatia furnizatã în exclusivitate de cotidianul „Monitorul“, privind implicarea lui Falãu în incendierea magazinului Onym, a fost confirmatã de conducerea IJP Neamt. Seful Politiei a precizat cã Cristian Chilat este principalul suspect în acest caz si cã aici a beneficiat de sprijinul unui complice. De asemenea, ofiterul a lãsat sã se înteleagã cã este posibil ca actiunea criminalã sã fi fost comandatã de o persoanã încã neidenficatã. Tocmai de aceea ancheta se va extinde si, probabil, acesta este si motivul pentru care Parchetul de pe lîngã ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie a preluat ancheta, decizie luatã ieri dupã amiazã.

Articol afisat de 4443 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective