Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„N-o sã-mi dau demisia, însã o sã accept ceea ce mi se va întîmpla“

„N-o sã-mi dau demisia, însã o sã accept ceea ce mi se va întîmpla“

ÃŽn ceea ce priveste gestul chestorului Valentin Fãtuloiu, secretar de stat în MAI, care a cerut ministrului Igas sã-l demitã pe seful Politiei Neamt, acesta a declarat: „Am demnitatea de ofiter sã-mi asum o asemenea rãspundere. N-o sã-mi dau demisia, însã o sã accept ceea ce mi se va întîmpla. Cred cã eventuala eliberare a mea din functie nu are nici o legãturã cu acest caz si este pur si simplu conjucturalã si face parte dintr-un proiect al domnului Fãtuloiu de restructurare a MAI si implicit a Politiei Române. Domnul Fãtuloiu este adeptul principiului cã o persoanã care ocupã o functie mai mult de 4 ani se rutineazã si nu mai dã rezultate la valoarea initialã. ÃŽl respect prea mult pe domnul Fãtuloiu pentru a contesta aceastã eventualã decizie chiar dacã personal în aceastã situatie am o pãrere diferitã. Asta pentru cã ar fi un semn de încurajare a infractorilor care îsi permit sã comitã fapte, de a induce nesigurantã. Mai mult este o retetã perfectã pentru a schimba seful politiei. Seful IPJ ar trebui sã aibã mai mult o functie de reprezentare, iar în cazul unei situatii gestionate în mod necorespunzãtor, pînã la seful politiei sînt foarte multe persoane, fie ei politisti sau nu, care ar trebui sã-si asume rãspunderea. Nu este cazul în aceastã situatie, pentru cã acest caz a fost bine gestionat, infractorul fiind prins în 24 de ore“.

Lacrimi si suspine

La un moment dat, în timpul conferintei de presã, comisarul sef Vasea Soric a fost la un pas de a izbucni în plîns. Momentul de emotivitate a apãrut atunci cînd ofiterul a spus cã familiei sale i s-au adus acuzatii nefondate. „Nu am nici o legãturã cu familia Mararu. Gheorghe Mararu, Dumnezeu sã-l ierte, locuia împreunã cu familia sa în vecinãtatea mea si atît. Nu pe acelasi teren, ci pe terenuri diferite. Terenul pe care îl am nu e de la familia Mararu si nu are nici o implicare în acest caz. Locul este în vecinãtatea mea. Din punctul meu de vedere, ca vecin, era o familie normalã. Avea doi copii, douã fete superbe, si îmi pare rãu pentru ce li s-a întîmplat. ÃŽn acelasi timp, bine cã am prins infractorul. Eu am cumpãrat terenul de la o persoanã fizicã, 100 de metri pãtrati, dupã care am concesionat de la primãrie în vederea construirii. Am locuit în Liliacului 38 întîmplãtor, adresîndu-mã unei agentii imobiliare din Piatra Neamt. Mi s-au oferit trei variante si am ales acolo. Era o altã persoanã, de la care domnul Mararu a cumpãrat acel imobil. L-am sunat atunci pe domnul Fãtuloiu si i-am zis cã Mararu a cumpãrat casa si a zis cã nu e nici o problemã si m-a întrebat dacã mã pot muta de acolo. I-am rãspuns cã da, bineînteles. Era prevãzut în contract cã eu am chirie si cã în proprietate se va intra la sfîrsitul perioadei de închiriere. Dacã am locuit acolo si am avut informatia cã terenul de lîngã mine era de vînzare, nu era normal sã-l cumpãr?“

De ce este atît de interlop Mararu? Cã dãdea bani cu camãtã?

Dupã ce a depãsit momentul emotiv, seful Politiei Neamt a revenit cu o declaratie interesantã, ce i-a lãsat mascã pe toti cei prezenti: „De ce este atît de interlop Mararu??? De ce, pentru cã dãdea bani la oameni, cã lua camãtã? Cîti nu dau bani? Sînt procurori care dau bani cu camãtã. Si vã dau un exemplu: procurorul militar, fostul sef al Parchetului de la Iasi, Bãdita Alexa, D-zeu sã-l ierte... Si care e problema? De asta e interlop, cã dãdea bani cu camãtã? Eu cred cã se prezintã situatia într-un mod total eronat“. Surprins de reactia jurnalistilor, ofiterul a revenit cu precizãri: „ÃŽn primul rînd eu sînt un om de onoare si nimeni nu a spus lucrul ãsta pînã acum. ÃŽn al doilea rînd nu stiu cît de interlop este Gheorghe Mararu. El era în atentia noastrã pentru cã era implicat în tot felul de lucruri dubioase, dar le-am gestionat. Cît priveste atentatul, am identificat autorul dupã comiterea faptei. Ce sã mai facem? Nu mã transform în apãrãtorul lui Mararu si nu spun cã e un lucru normal cãmãtãria. Dar acest fapt îti dã puterea sã spui cã e interlop din aceastã cauzã?“

„Nu putem monitoriza mii de infractori“

Conducerea Politiei a încercat sã mai explice faptul cã este destul de dificil ca aceastã institutie sã monitorizeze toti infractorii si a arãtat cu degetul si spre anumiti procurori DIICOT care tãrãgãneazã dosarele. „Inspectoratul Judetean de Politie Neamt are în evidente cîteva mii de infractori. Bãnuiesc cã nu vã asteptati sã fie angajati oameni care sã fileze non-stop o mie si ceva de infractori. Iar atunci cînd este vorba de monitorizare si filaj, trebuie amintit cã aceste actiuni mai presupun niste autorizãri. Aceste persoane trebuie sã facã ceva ca sã poatã fi monitorizate. Este adevãrat cã individul care a fost eliberat din penitenciar a beneficiat de o atentie deosebitã din partea noastrã, dar el nu a sãvîrsit nici o infractiune din momentul eliberãrii si pînã în momentul incidentului grav de la Cafe Latino. Stiti foarte bine cã noi ne-am fãcut un obiectiv prioritar din a securiza spatiul public“, a declarat comisarul sef Ioan Andries.
ÃŽn completarea declaratiei, comisarul sef Soric a precizat: „Noi am desfãsurat activitãti în mod constant de urmãrire a unor indivizi care sînt certati cu legea. Nu pot oferi informatii, însã acest fapt care s-a produs nu putea fi prevenit. Este o chestiune strictã cu individul care a comis aceastã faptã. Uitati-vã la toate cazurile în care am reusit sã arestãm tot felul de indivizi, cazuri îngropate la DIICOT. Cazul Mironescu zace în sertarul unui procuror de la DIICOT de ani buni. Dosarul politistului Cezar Filip, atacat în scara blocului de persoane necunoscute se aflã tot în faza de cercetare“.


Articol afisat de 2910 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dispeceru la data 17.11.2010 18:46
demnitate de ofiter!!! hahahaha
ca sa iti dai demisia tocmai demnitate iti trebuie. iti plang de mila dar nu pentru ce o sa patesti ci pentru ceea ce esti.
Ad�ugat de sarin la data 18.11.2010 00:38
nu ti-o da
da cand ai sa-ti iei scuipati pe strada, cum o sa fie, bah, mistar?!.. tu si cretinii aia care te aplaudau frenetic.. uiti pe banii cui ocupi incaperea aia degeaba?.. pe banii mei iti permiti sa faci misto de mine in engleza?!.. controlul la scufitza sa ti-l faci pe bani proprii, aia pentru care boceai, fatalaule!..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective