Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stefan si PDL Neamt, echipã cîstigãtoare

• cu 364 de voturi pentru si 7 împotrivã, Gheorghe Stefan a fost reales presedintele democrat-liberalilor nemteni • liderii PDL au dat un mesaj de unitate si coagulare cãtre membri • Theodor Baconschi: „Multumesc pentru ocazia de a-i cunoaste pe acesti bravi militanti din PDL Neamt, care au fãcut scoruri excelente si care azi îsi deschid un viitor politic“ • Sulfina Barbu: „ÃŽn 2004, victoria PDL a început în Moldova, consider cã în 2012, tot de aici trebuie sã porneascã revenirea în fortã a PDL“ • Gheorghe Flutur: „Trebuie sã fim identificati cu rezultatele crizei, nu cu criza, e greu, dar vom trece împreunã“ • „Nu vã fie fricã, PDL nu picã“, a spus si Gheorghe Stefan •

ÃŽntr-o atmosferã relaxatã, fãrã artificii, dar cu aranjamente florale superbe, Gheorghe Stefan a fost reales presedintele PDL Neamt, cu 364 de voturi pentru, 7 împotrivã si nici un vot nul. „Prea putine împotrivã, dar mãcar se demonstreazã cã în partidul nostru este democratie“, a spus acesta imediat la aflarea rezultatelor. Odatã cu mandatarea lui Gheorghe Stefan, 371 de membri PDL au votat prim-vicepresedintii - Marius Rogin si Vasile Pruteanu, care au întrunit 360 si 361 de voturi, vicepresedintii - Aurora Bãlan, Ilie Apostoaie, Decebal Arnãutu, Angela Boros, Constantin Catrinoiu, Ionel Ciubotaru, Alexandru Drãgan, Laurentiu Leoreanu, Petru Mîndru, Petricã Prichici. Secretar general a fost ales tot Adrian Cãrãbet, iar adjuncti Laurentiu Dulamã si Romel Bîrjoveanu. „Am considerat cã, în momentul în care avem o echipã performantã, e bine sã nu se schimbe. De aceea am candidat din nou, iar în biroul judetean mergem cu cei mai performanti politic, cu cei alesi uninominal. Asta am fãcut si noi si, pentru cã avem prin statut libertatea de a crea functii suplimentare, am decis ca primarii sã fie supleanti, cu drept de vot consultativ, am creat functia de secretar coordonator si sper ca toate acestea sã ne ajute sã fim mai performanti, mai puternici. Este greu, este crizã, dar PDL va reveni în fortã. Vreau sã vã zic cã au fost organizate alegeri la o primãrie de municipiu, o singurã datã de cînd a început criza, la Rîmnicu Vîlcea si le-a cîstigat PDL. Oamenii înteleg si aleg candidatii. Asa cã... nu vã fie fricã, PDL nu picã“, a spus Gheorghe Stefan colegilor din salã.

„Echipa de la Neamt e de invidiat în multe judete“

Alegerile PDL Neamt l-au avut ca invitat al aceluiasi arc guvernamental pe presedintele UNPR Neamt, Culitã Tãrâtã. „PDL este principalul partid de guvernãmînt si zic cã pentru Neamt este o zi deosebit de importantã, tinînd cont cã azi România se aflã într-o situatie mai dificilã. Dar nu de netrecut. A venit momentul ca absolut toate partidele sã-si dea mîna sã trecem greutãtile cu care se confruntã tara. De la o zi la alta criza economicã, dar mai ales cea moralã, se accentueazã. De aceea mã aflu alãturi de dvs, de absolut toti parlamentarii din Neamt si cred cã am dovedit cã nu ne-am transformat în plimbãtori de geantã pînã la Bucuresti. Am adus proiecte, fonduri, indiferent de partid si avem multumirea cã am fãcut ceva pentru colegiul care ne-a trimis în Parlament. Echipa pe care o aveti la Neamt e de invidiat în multe judete“, a declarat acesta.
Mesaj de felicitare si de model de urmat a venit si din partea organizatiilor PDL din judetele moldave. Dan Marian, liderul de la Vaslui, a declarat cã vine cu plãcere la Piatra Neamt, unde este „o organizatie puternicã a PDL, care a demonstrat cã nu stie ce e aceea înfrîngere“. PDL Vrancea, prin presedintele sãu, considerã cã „trebuie sã învãtãm cu totii de la Gheorghe Stefan; e unul din oamenii care a intrat în politicã pentru oameni, care fac politicã si administratie pentru oameni“. Ana Maria Topoliceanu, director la CNI, i-a urat lui Gheorghe Stefan succes. „Nu pentru cã sînt eu din Piatra, ci pentru cã e cel mai bun. E primarul care vine aproape sãptãmînal la Bucuresti si sustine proiectele. La Compania Nationalã de Investitii se finalizeazã anul acesta sala polivalentã, se mai construieste o salã de sport, bazine de înot la Roman. Toate datoritã lui. Nu cred cã este cineva care-si imagineazã PDL Neamt fãrã Gheorghe Stefan“, a spus ea.

Cîstig pentru 2012

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a transmis gîndurile bune si le-a dorit colegilor de la Neamt sã aleagã sefi care „sã garanteze în 2012 cîstigul si sã sustinem un guvern care sã ducã mai departe programul de guvernare“. Theodor Baconschi, aflat pentru prima datã la Piatra Neamt, s-a declarat încîntat de posibilitatea de a-i întîlni „pe acesti bravi militanti din PDL Neamt, care au fãcut scoruri excelente si care, prin alegerile de azi, îsi vor deschide un viitor politic local“. „Criza a obligat PDL sã adopte o serie de mãsuri care au scãzut pentru moment scorul partidului, dar sînt convins cã vom reusi sã rãmînem uniti. Fac incursiuni în teritoriu si existã acest efort de a mentine spiritul de echipã în PDL. Am descoperit peste tot oameni de foarte bunã calitate, care înteleg politica nu numai prin accesul la resurse. Cu sigurantã PDL va fi prima fortã de centru-dreapta care va scurta suferinta României. Moldova e exemplu formidabil, care a reusit sã se scoatã din dependenta de mostenitorii PCR si a reusit sã genereze si aici clasa de mijloc, oameni care stau pe picioarele lor, care au creat ceva din nimic. Piatra Neamt e o bijuterie din acest punct de vedere, are o elitã localã intelectualã foarte respectabilã“, a spus ministrul de Externe. Sulfina Barbu a dat asigurãri cã PDL „nu va uita cã a devenit cel mai puternic în mare parte datoritã efortului fãcut de membrii din Moldova“. „Mi-amintesc în 2004 Moldova a început victoria PDL. Consider cã în 2012 tot Moldova trebuie sã porneascã revenirea PDL. Stiu cã vã e greu, partidul e la guvernare în cea mai gravã crizã din ultimii 70 de ani. Sã nu-i credeti pe cei care prevãd cãderea PDL, pentru cã stiu sigur cã fiecare cetãtean întelege aceastã aceastã nevoie de schimbare, chiar dacã azi e dureros, e singura solutie. E posibil ca azi sã fie cîtiva supãrati, dar vã garantez cã mîine oamenii vor spune cã PDL a fãcut ce era nevoie pentru tarã“, a declarat Sulfina Barbu, precizînd cã e nevoie totusi de unitate, de disciplinã de partid, de lucru în echipã „asa cum e la Neamt echipa unitã si preocupatã de dezvoltarea judetului“.

„Dacã mai e nevoie de o revolutie, o vom face“

„Frate geamãn Pinalte“, si-a început discursul Gheorghe Flutur, „avem parcurs comun. Revolutia portocalie începutã în 2004 a fost cea care a miscat lucrurile si cred cã dacã mai e nevoie de o revolutie, o putem face. Patru rînduri de alegeri ati fost campioni. Trebuie sã ne ridicãm pãlãria în fata acestei brave organizatii moldave. PDL a cîstigat alegerile în 2008, apoi prezidentialele, am intrat la guvernare si e obligatoriu sã rãmînem la guvernare pînã al sfîrsitul mandatului si sã luptãm pentru unul nou. Acum ne-a prins criza, dar noi trebuie sã fim identificati cu rezultatele crizei nu cu criza. E greu, dar va trebui sã trecem împreunã acest moment. Aveti obligatia sã mergeti acasã si sã le spuneti oamenilor ce se întîmplã. Am mãrit pensiile. Pensia minimã e de 350 de lei si nu se umbã la pensii. Noi am fãcut lucrurile astea bune. La bugetari s-a umblat la salarii, dar pentru 2011 se încearcã o revenire. ÃŽn toate localitãtile se sapã, se lucreazã, se întîmplã ceva. Trebuie sã spunem oamenilor lucrurile astea. Cred cã sîntem prea modesti“, a spus Flutur.

Articol afisat de 3600 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective