Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
EXECUTIE MAFIOTÃ

EXECUTIE MAFIOTÃ

• fratii Mararu au fost ciuruiti într-o cafenea din centrul orasului • Gheorghitã Mararu, pe corpul cãruia au fost numãrate zece plãgi împuscate, a murit la spital • împuscat în stomac, Bogdan Mararu a supravietuit • principalul suspect este Cristian Chilat, zis si „Falãu“ • un magazin din centrul orasului a fost incendiat sîmbãtã dimineatã • anchetatorii nu exclud o legãturã între cele douã fapte •


Fratii Mararu au fost ciuruiti cu un pistol, duminicã, la amiazã, într-o cafenea din centrul orasului Piatra Neamt. Gheorghitã Mararu a murit la scurt timp, iar fratele sãu, Bogdan, a fost transportat în stare gravã la spital. Principalul suspect, Cristian Chilat, zis si „Falãu“, este cãutat de anchetatori, acestia avînd de rezolvat si un alt atentat produs sîmbãtã dimineatã, atunci cînd un magazin din centrul orasului a fost incendiat. La Piatra Neamt au venit sefii Politiei de la Bucuresti, iar ancheta este în plinã desfãsurare.


Ziua de duminicã, ce se anunta foarte linistitã pentru pietrenii iesiti în centrul orasului, sã se bucure de o duminicã însoritã de noiembrie, avea sã se transforme într-un cosmar. Focuri de armã si tipete. Cam asa ar putea fi caracterizatã scena care a avut loc, în jurul orei 12.20, în fata localului Caffe Latino, situat în fata Bisericii Precista. Doi tineri, plini de sînge au iesit din cafenea si s-au prãbusit pe trotuar. Unul este Gheorghitã Mararu, în vîrstã de 38 de ani. Celãlalt este fratele sãu, Bogdan, în vîrstã de 36 de ani. Ei sînt urmati de un individ care tine în mînã o armã. Dupã ce mai aruncã o privire asupra victimelor sale, criminalul dispare. Urcã într-un BMW negru, cu numere de Constanta, au spus martorii, si o sterge de la fata locului. Bulversati, cetãtenii aflati în zonã, la plimbare, realizeazã grozãvia, iar unul dintre ei sunã la 112. Dispecerul este anuntat cã în centrul orasului, în Precista, se trage în plinã stradã. Mai multe echipaje de politie se îndreaptã rapid în zonã. La locul incidentului au plecat în trombã douã ambulante, ambele echipaje fiind cu medic, dintre care unul fiind chiar directorul medical al Serviciului de Ambulantã Neamt. Cînd au ajuns la locul incidentului, au descoperit cã o victimã, Bogdan Mararu, în vîrstã de 36 de ani, cu o împuscãturã în abdomen, plecase deja cãtre spital cu o masinã particularã. Cea de-a doua victimã, Gheorghitã Cãtãlin Mararu, în vîrstã de 38 de ani, a fost gãsitã de echipajul de la Ambulantã cãzutã în stradã, în apropierea trotuarului si într-o baltã de sînge. Din pozitia în care era cãzutã victima, se pare cã aceasta a fost împuscatã în plinã stradã, iar Gheorghitã Mararu a cãzut sub ploaia de gloante.

Plin de sînge

Medicii de la Salvare au constatat cã victima era în stop cardio-respirator si plinã de sînge. Medicii de la ambulantã au început imediat manevrele de resuscitare prin aplicarea de masaj cardiac, prinderea unor linii venoase etc. Pentru scurt timp, cordul acestuia a repornit, iar masina salvãrii a plecat în trombã cu acesta cãtre Unitatea de Primiri Urgente Neamt. Cadrele medicale au constatat cã victima avea zece plãgi împuscate, dintre care trei în zona inimii. La scurt timp dupã ce Gheorghitã Cãtãlin Mararu a ajuns la UPU, inima acestuia a încetat din nou sã batã motiv pentru care medicii s-au reapucat de manevrele de resuscitare. Masaj cardiac, perfuzii si injectii cu adrenalinã, intubare etc. Nici una dintre aceste metode nu a dat rezultat astfel încît la ora 13.21 cadrele medicale au fost nevoite sã declare decesul victimei. „Din pãcate, toate eforturile cadrelor medicale nu au avut nici un rezultat astfel încît, în final, am fost nevoiti sã declarãm decesul. Din ce am numãrat noi, a fost vorba despre zece plãgi împuscate, dintre care trei în regiunea precordialã, una în zona toracicã dreaptã, alte trei în abdomen, dar si una în mînã. Presupunem cã a fost vorba despre o armã automatã pentru cã altfel nu se explicã ploaia de gloante. Este posibil ca unele sã fie rãni de intrare, iar altele de iesire, nu stim deocamdatã exact, necropsia urmînd a stabili exact despre ce este vorba. Din fericire, celãlalt frate, care avea o singurã împuscãturã în abdomen, este în stare bunã, este stabil din punct de vedere hemodinamic, constient si cooperant. Acesta urmeazã sã fie operat de chirurgi pentru a i se extrage glontul din abdomen“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulantã Neamt si medicul de gardã de la UPU. Bogdan Mararu intrase duminicã în jurul orei 14 în sala de operatie, unde chirurgul Alexandru Juncu urma sã-i extragã glontul din abdomen.

ÃŽmpuscati la cafea

Din cercetãrile anchetatorilor a reiesit faptul cã cei doi frati au mers duminicã, în jurul orei 11, la Caffe Latino, locul în care obisnuiau sã-si bea cafeaua. Martorii spun cã ei erau bine dispusi, iar la masa lor se aflau si alte persoane. De altfel, cafeneaua era plinã la acea orã. La un moment dat, spun anchetatorii, în jurul orei 12.15, în cafenea ar fi intrat Cristian Chilat, cunoscut si sub porecla de „Falãu“. ÃŽntre acesta si fratii Mararu exista de mai mult timp un conflict. Falãu s-ar fi asezat în fata mesei la care se aflau fratii Mararu si ar fi scos un pistol. Primul luat la tintã ar fi fost Gheorghitã Mararu, asupra cãruia ar fi tras mai multe focuri de armã. De mînia agresorului nu a scãpat nici Bogdan Mararu, asupra acestuia fiind tras un singur glont. Speriate, cele douã victime au încercat sã scape si au iesit din cafenea, însã nu au reusit sã facã decît cîtiva pasi, dupã care s-au prãbusit pe trotuar. Zeci de politisti s-au deplasat la fata locului si au demarat cercetãrile. Au fost prelevate probe si ridicate sapte tuburi de cartus. Principalul suspect, identificat în persoana lui Cristian Chilat, a fost dat în urmãrire generalã. Cu un elicopter a ajuns la Piatra Neamt ministrul administratiei si internelor, Traian Igas si chestorul Valentin Fãtuloiu, secretar de stat. „Am constatat cã acesti infractori au avut deseori probleme cu justitia si, de fiecare datã, au fost pusi în libertate, ca o încurajare a disolutiei organelor statului. Poate va trebui sã schimbãm si legislatia. Cetãtenii plãtesc pentru securitatea lor si nu o primesc. Sîntem în evaluarea mai multor conduceri de inspectorate judetene dar si a conducerii inspectoratului general de politie. Si în 2005 am venit la Piatra Neamt pentru cã acest clan cotropise orasul. Atunci l-am destituit pe seful politiei“, a declarat secretarul de stat, chestorul Valentin Fãtuloiu. Comisarul Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a declarat cã la mijloc a fost vorba de un conflict spontan si în nici un caz o reglare de conturi. Cînd a fãcut aceastã afirmatie, comisarul sef Soric a tinut cont de relatia de dusmãnie care exista între „Falãu“ si fratii Mararu.

Magazinul Onym, incendiat la comandã?

Tragedia înregistratã ieri în centrul orasului Piatra Neamt nu este strãinã de incendierea magazinului Onym, din noaptea de vineri spre sîmbãtã, spun surse din rîndul anchetatorilor. Magazinul, proprietatea Oanei Vicol si a mamei sale, Magdalena, a fost incendiat de douã persoane necunoscute care au fost surprinse de camerele video de supraveghere. Incendiul, soldat cu pagube în valoare de un milion de lei, a afectat si cafeneaua Paris, proprietatea aceleiasi Oana Vicol. Pompierii militari au stabilit cã incendiul a fost provocat, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au confirmat aceastã ipotezã. În imagini se vede cum douã persoane, îmbrãcate în negru, iar una cu un fes de culoare albã pe cap, au venit dinspre Petrodava si au stat în zonã aproximativ 10 minute, timp în care au studiat cu atentie strada. Au revenit în fata magazinului, moment în care unul dintre ei a aruncat ceva spre geam, probabil o sticlã cu benzinã. Aceasta a fost plasatã la granita dintre magazin si cafenea, scopul fiind de a le incendia pe amîndouã. Politistii care au studiat imaginile au ajuns la concluzia cã una dintre cele douã persoane ar putea fi Cristian Chilat. Ei încearcã sã afle rãspunsul la întrebarea ce ar fi avut de împãrtit Cristian Chilat cu Oana Vicol? Cei doi probabil cã nici nu se cunosc, însã niste legãturi ar putea exista prin niste prieteni comuni. Surse din rîndul anchetatorilor au afirmat cã este posibil ca Oana Vicol sã fie o apropiatã a lui Gheorghitã Mararu, cei doi locuind în acelasi bloc. Aceleasi surse au afirmat cã Oana Vicol a locuit în ultimii ani în Iasi, unde a fãcut afaceri cu imobiliare. La un moment dat, pietreanca ar fi cunoscut un alt nemtean aciuat înTîrgul Iesilor care se ocupa cu afaceri similare. Cei doi ar fi cumpãrat mai multe terenuri în 2008, însã criza imobiliarã a fãcut ca pretul acestora sã scadã la mai putin de o treime din valoarea investitiei. Se pare cã în acel moment, între Oana Vicol si afaceristul imobiliar au apãrut niste neîntelegeri, cel din urmã dorind sã-si recupereze investitia. Sursele noastre au mai spus cã, pentru a-si recupera investitia, nemteanul ar fi fãcut presiuni si ar fi recurs chiar la amenintãri, iar în cele din urmã si-ar fi recuperat banii. Cu toate acestea Oana Vicol a avut probleme. În urmã cu mai bine de o sãptãmînã, si-a gãsit autoturismul, un Porsche Chayenne, cu unul dintre geamurile laterale spart. A urmat incendierea magazinului.

Legãturi periculoase

Judetul Neamt nu este pentru prima datã scena unor acte de violentã extremã.
În noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2005, un Audi A8, a lui Gheorghe Mararu, asigurat pentru 65.000 de euro a ars în fata blocului unde locuia proprietarul.
Anul 2006 a rãmas în istoria judetului ca fiind unul al atentatelor.
Noaptea de 8/9 februarie 2006: un Porsche Cayenne, proprietatea bunicului lui Gheorghe Mararu ia foc în parcarea Hotelului Central. Masina valora 100.000 de euro.
Puiu Mironescu, de 36 de ani, din Piatra Neamt, a fost împuscat în noaptea de 10 spre 11 februarie 2006, în fata blocului în care locuia. Pietreanul a scãpat cu viatã în urma atentatului, însã autorul faptei nu a fost identificat nici pînã astãzi.
23/24 aprilie 2006 - vila lui Bogdan Mararu, de la iesirea spre orasul Bicaz, este incendiatã. Prejudiciu de 300.000 de lei.
În noaptea de 9 spre 10 mai 2006, un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, ia foc în fata blocului. Autorii sînt filmati cu o camerã video, însã nu au putut fi identificati.
În 2008, Cristian Chilat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru distrugere si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Decizia a fost luatã dupã ce s-a constatat cã Falãu este autorul incendierii Mercedesului E 270, proprietatea lui Bogdan Mararu. Prin aceeasi sentintã a mai primit trei ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.



Alertã maximã

Comisarul Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a declarat, în timpul unei interventii la un post de televiziune central, cã nu intentioneazã sã-si dea demisia si cã autorul atentatului va fi prins. Ofiterul a fost acuzat în dese rînduri cã s-ar afla în raza de influentã a fratilor Mararu, însã verificãrile efectuate nu au confirmat acuzele. Soric a negat de fiecare datã acest lucru, inclusiv acuzatia cã ar fi beneficiat de ajutor financiar pentru a-si construi vila de la Piatra Neamt. Iesean la origine, Soric a preluat sefia Politiei Neamt venind direct din Kosovo, unde a participat la o actiune de mentinere a pãcii.
Asearã, toate efectivele Politiei Neamt erau în stare de alertã maximã. Toate intrãrile si iesirile din oras erau întesate de oamenii legii. La actiunile de cãutare a asasinului participã si 20 de jandarmi nemteni. De asemenea, cu ajutorul unui elicopter al IGPR se efectuau activitãti de supraveghere aerianã. Pînã la închiderea editiei, Cristian Chilat nu fusese prins. Existã informatii care aratã cã principalul suspect ar intentiona sã pãrãseascã tara.

Articol afisat de 12889 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Mahu la data 14.11.2010 20:55

Mararu a fost agresat in Cafe Latino acum un an,17 nov 09, de unii de-a lui Tâtã.

A fost agresat impreuna cu Caminschi de Tâtã,Constantinescu,Zambreanu si Rusu.(Scandalul a fost un episod dintr-o neîntelegere mai veche dintre Rusu si Caminschi).
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective