Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Parlamentarii îndurã criza cu Duster

Parlamentarii îndurã criza cu Duster

• deputatii vor 333 de Dacia Duster, senatorii doar 137 • achizitiile fac aproape 10 milioane de euro • alesii din Neamt n-ar refuza o masinã nouã, dar spun cã nu este momentul si mai pot merge cu Loganul din dotare •

Parlamentul învinge criza cu masini 4x4. De care nu prea are nevoie, dacã dãm crezare alesilor din Neamt. Deputatii vor 64 de milioane de euro pentru 2011, din care 7,2 milioane se duc pe 333 de Dacia Duster si 7 limuzine. Senatorii vor doar 30 de milioane de euro si vor lua 137 de Duster, cã mai au Audi pentru sefi. Cu mici exceptii, parlamentarii de Neamt confirmã cã, fie folosesc Loganul din dotare si îl reparã, fie folosesc masina personalã, achizitia de Duster nu e imperios necesarã. Sigur, n-ar strica.

Praf în ochi si ruginã pe aripi

„Dacã e nevoie de Duster?“, întreabã Toader Mocanu (PDL). „Pãi sã descriu masina mea: din punctul de vedere al motorului, sã zicem cã 60% e în regulã, motorul e bunicel. Dar usile nu se închid, tabla e toatã ciocãnitã, intrã praful, e clar cã nu s-a avut grijã de ea. Numai în ultima lunã am bãgat 18 milioane în reparatii. Nu tin neapãrat sã o schimb, pot sã duc mandatul la capãt si cu ea si fãrã ea. Cred cã se poate amîna Duster-ul. Actiunile da, trebuie fãcute, avem angajamente internationale, dar cu masinile cred cã putem s-o lãsãm pe mai tîrziu“, zice el. Deputatul Ioan Munteanu e si el multumit de Logan: „Nu-mi dau seama dacã trebuie schimbat, depinde de omul care o conduce cred. Dacã ai cãrat cartofi sau ciment cu ea, atunci aratã rãu. Eu o folosesc mai mult în judet, nu mã risc la drum lung cu ea. Am avut si grija ei, n-am lãsat problemele sã se agraveze, le-am remediat de cînd erau minore. Nici n-am cheltuit mult pe reparatii, am schimbat doar cauciucurile cînd a fost nevoie. Cred cã depinde de pretentiile fiecãruia. Nu vreau Duster. Cea mai bunã masinã, ca pret, costuri, cheltuialã, rãmîne tot Logan. Sigur, are tabla subtire ca foita de tigarã si o mãnîncã rugina, dar asta nu mai e vina mea. Eu zic cã pot sã trec iarna cu ea, dar cred cã în primãvarã o sã mã lase aripile din cauza ruginei“.

Cine vrea lux, sã-si cumpere

Pare a fi îndemnul deputatilor Culitã Tãrâtã (UNPR) si Marius Rogin (PDL), care au lãsat Loganul la cabinet, pe seama angajatilor, si folosesc masinile personale. „L-am folosit mai putin si numai prin judet. Nu am pretentii de masini, nu sînt preocupat de asta. Nu am cum aprecia investitia în masini noi, pentru cã tine de starea masinilor actuale, cît de sigure sînt. E clar cã nu poti pune în pericol viata celui care o conduce. Dar dacã masina corespunde, atunci n-are de ce sã fie luatã alta. Cei care doresc luxul sã si-l ofere singuri“, spune deputatul Rogin. Culitã Tãrâtã zice cam la fel: „Cred cã toti parlamentarii ar trebui sã înteleagã cã e crizã si trebuie buget de austeritate. Nu poti spune cã n-ai bani de pensii si salarii la profesori si sã te duci sã iei masini noi. Parlamentarii se pot duce cu masinile lor, pentru cã 99% din ei îsi permit asta. Eu folosesc masina mea. Tara arde si noi vrem Duster! Nu cred cã e cazul sã cheltuim milioane de euro pentru ceva inutil“.

Iarna nu-i ca vara

Senatorul Ioan Chelaru (PSD) spune cã e nevoie de masini noi, cã e mai ieftin decît sã le repare pe cele vechi. „Dar nu s-a pus problema de Duster sau de altã marcã. Vor fi masini autohtone. Dar numai dacã se aprobã bugetul, ceea ce nu e sigur. Dacã vor fi bani, se vor face achizitii, dacã nu, nu. Se vor lua prin licitatie, cu pretul cel mai mic, e posibil sã le dãm pe cele actuale si sã mai scadã pretul, cã sînt valorificate si ele. Oricum, bugetul pe anul viitor a fost analizat de toate partidele si este periat la maximum“. Deputatul Mihaela Stoica (PDL) zice cã e nevoie de masini noi, dar nu e momentul de shopping: „Duster e necesar, dar cred cã în momentul de fatã nu ne punem problema de necesitate, ci de oportunitate. Se cere achizitia unor masini noi, dar nu e oportunã. Avem alte prioritãti, alte cheltuieli, mai importante“. Senatorul Ovidius Mãrcutianu pledeazã pentru masinã nouã, cu o explicatie simplã: „N-am folosit Loganul pentru cã nu e o masinã sigurã. Autobuzul e mai sigur decît ea“.

Articol afisat de 1486 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective