Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ajutoare incomplete de la UE

Sapte mii de pietreni au asteptat sã primeascã ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene si, fatalitate, cînd le-au primit nu sînt complete. Primãria pietreanã a început de la 1 noiembrie distribuirea pachetelor alimentare comunitare, iar în prima zi au fost fericiti aproape 140 de oameni. Ieri s-au format noi cozi la punctele de împãrtire, dar de data aceasta beneficiarii au fost mai pusi pe artag. Asa au ajuns sã se ciondãneascã cu salariatele primãriei puse sã împartã pungile cu fãinã si zahãr, sã le acuze cã „uitã“ sã dea toate pungile cu mãlai si pungile cu paste si cã au stopat la sursã laptele praf. „Fãina o dau împachetatã cîte zece pungi si încã patru separat. E usor de numãrat. Dar celelalte pachete le pun într-un sac negru, de plastic, si nu ai cum sã verifici chiar pe loc, mai ales cã vine coada peste tine. M-am dat deoparte si am verificat în prezenta politistului comunitar, iar din pachet lipsea zahãrul si aveam douã pungi de mãlai în plus. Am atras atentia doamnei de acolo, a venit si-a luat trei pungi cu mãlai si mi-a adus una de zahãr. Asa cã am un kilogram de mãlai în minus. Iar laptele praf nu era pus si, cînd am întrebat de el, au început sã mã ia în rîs, sã arunc o vacã în sus ca sã dea lapte praf si dintr-astea. Politistul mi-a spus cã alimentele sînt de la UE si laptele praf vine de la Craiova si n-o fi ajuns“, a reclamat o pietreancã. Reprezentantii primãriei neagã cã s-ar sustrage din pachetele destinate celor sãrmani. Sustin cã e posibil sã aparã inadvertente pentru cã e vorba de foarte multi oameni si de foarte multe pungi pe care toti le vor în acelasi timp dacã se poate. „E regretabil cã s-a petrecut astfel, e posibil ca tensiunea sã fie prea mare. Dar în privinta laptelui praf oamenii au dreptate. Nu a fost pus în pachete, în nici un pachet, pentru simplul fapt cã nici noi nu l-am primit de la Consiliul Judetean. Vom încerca sã aflãm cînd va fi acesta disponibil si cînd îl primim îl distribuim. Pînã atunci, împãrtirea pachetelor merge înainte, conform programului stabilit“, spune Gabriel Muraru, de la serviciul Comunicare al primãriei.
Consiliul Judetean zice cã ar da lapte praf dacã ar avea. Dar nici la el n-a ajuns. „Laptele praf care ar fi trebuit sã se regãseascã în pachetele de la Uniunea Europeanã încã nu a ajuns la Consiliul Judetean, pentru a fi distribuit mai departe, cãtre primãrii. Avem o corespondentã cu Bucurestiul, care ne-a dat asigurãri cã va veni si acest produs. La rîndul nostru, facem promisiunea cã imediat cum vom intra în posesia lui îl vom împãrti mai departe. Sperãm sã ajungã cît mai curînd, pentru a nu ne prinde perioada de iarnã, cînd activitatea de distributie ar fi îngreunatã de conditiile meteo improprii“, a declarat Mircea Pintilie, vicepresedintele CJ Neamt, responsabil de împãrtirea ajutoarelor europene cãtre sãrmanii nemteni.

Articol afisat de 1637 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective