Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cu TIR-ul la sfãrîmat case si masini

• un sofer care consumase bãuturi alcoolice a dat buzna cu mastodontul din dotare într-o casã din Pipirig • un tîrgnemtean si prietena sa au fost la un pas de moarte în Suceava, dupã ce masina în care se aflau a fost lovitã de un alt TIR •

Un bãrbat, de 43 de ani, din Rãucesti, a fost artizanul unui spectaculos accident rutier petrecut, ieri dimineatã, în jurul orei 9,10, pe DN 15D, în Pipirig. Desi consumase bãuturi alcoolice, Toader S. s-a urcat la volanul unui TIR si a plecat în cursã. Ajuns în Pipirig, într-o curbã deosebit de periculoasã la stînga, soferul s-a angajat în depãsirea unei cãrute. Din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum, conducãtorul auto a pierdut controlul asupra volanului. ÃŽn aceste conditii, mastodontul a iesit de pe carosabil si a intrat în coliziune cu un imobil. ÃŽn urma impactului, deosebit de violent, soferul a rãmas prins în fiarele contorsionate ale cabinei. Pentru a-l elibera pe sofer, a fost solicitat ajutorul echipajul de descarcerare din cadrul ISU Neamt. Salvatorii au intervenit si au reusit sã-l scoatã din cabinã pe Toader S. Acesta a fost transportat de urgentã la Spitalul Judetean, unde a fost internat cu diagnosticul „plãgi escoriate faciale superficiale si fracturã antebrat drept“. La fata locului a ajuns si un echipaj al Politiei Rutiere, investigatiile efectuate de oamenii legii indicînd cã soferul se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Alcooltesterul a evidentiat o alcoolemie de 0,61 mg/l în aerul expirat. Cu alte cuvinte, îmbibatia de alcool în sînge este de peste 1,20, cu mult peste limita de 0,80, care constituie bariera între contraventie si infractiune. Imobilul a avut si el de suferit, fiind avariat în proportie de 30%.

Scãpati ca prin minune

Un tînãr de 25 de ani si prietena sa de aceeasi vîrstã, ambii din
Tîrgu Neamt, au vãzut moartea cu ochii, duminicã, 31 octombrie,
dupã ce un sofer ucrainean de TIR s-a „urcat“ cu mastodontul
peste Mercedesul lor, accidentul rutier avînd loc în judetul
Suceava. Ca prin minune, cei doi au scãpat cu viatã în urma
nimicitorului impact, care a transformat limuzina într-un morman de fiare. Din cîte au stabilit lucrãtorii Politiei Rutiere din judetul limitrof, nenorocirea a avut loc în jurul orei 7 dimineata, pe un sector al DN 2 - E85, imediat dupã iesirea din comuna Dãnila spre orasul Siret. Roman Krypa, de 27 de ani, domiciliat în Cernãuti, circula cu vitezã, la volanul autotrenului marca DAF, înmatriculat CE 2259 AC, încãrcat cu PAL si, la un moment dat, a efectuat o manevrã bruscã, a scãpat vehiculul de sub control si a intrat pe contrasens. Din directia opusã circula Mercedesul înmatriculat NT 85 ASY, la volan aflîndu-se Gheorghe Loghin, alãturi de care, în dreapta, se afla prietena sa, Andreea Tãtaru. TIR-ul a lovit violent în partea frontalã-stînga autoturismul, tîrîndu-l cîtiva metri si scotîndu-l în afara carosabilului. Un echipaj de descarcerare al ISU Suceava a intervenit la fata locului, tîrgnemteanul de 25 de ani fiind blocat între fiarele masinii. Acesta a fost scos în viatã si apoi internat la Sectia ortopedie a Spitalului Judetean Suceava. În ceea ce o priveste pe prietena sa, aceasta a scãpat fãrã leziuni grave. Marele noroc al victimelor a fost acela cã purtau centurile de sigurantã. În timpul anchetei, ambii soferi au fost supusi probei cu aparatul etilotest, rezultînd cã nu au consumat alcool.

Articol afisat de 2077 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 02.11.2010 08:25
In cazul soferilor vinovati de asemenea nenorociri,pedepsele sunt prea blande.
Indiferent cu ce fel de masini fac asemenea fapte,la al doilea accident grav provocat de catre un sofer,acesta nu mai are voie sa conduca toata viata.Iar in cazul accidentelor grave provocate de catre soferi beti,trebuie procedat la fel.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective