Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Povestea unei descinderi cu politisti, tigani cu „cier“, cartuse, sãbii si cutite

Povestea unei descinderi cu politisti, tigani cu „cier“, cartuse, sãbii si cutite

Puscasu cu pusca

• un sãtean din Gherãesti ne-a povestit cum a decurs o perchezitie în urma cãreia au fost gãsite o armã si munitie • Viorel Puscasu spune cã el, sotia si cei cinci copii nu s-au simtit prea bine în timpul descinderii • si cã nici nu prea stie cum aratã o armã deoarece a fãcut armata cu... lopata • „Ne-a fãcut vraiste toatã casa. Au umblat prin fasole, prin hainele copiilor. Am pus munitia în aragaz, am crezut cã sînt dornuri si voiam sã le ascut mai bine, sã le folosesc la zale, la bicicletã. Eu am fãcut armata la Racova, se fãcea metroul pe atunci, noi aveam lopata si parii, n-am stiut ce-i aia puscã“, sustine Puscasu •



Viorel Puscasu, de 43 de ani, din Tetcani, comuna Gherãesti, a povestit, în exclusivitate pentru „Monitorul“, clipele de groazã pe care le-au trãit la sfîrsitul sãptãmînii trecute, în urma unei perchezitii efectuate de cãtre politisti, care au gãsit în locuinta acestuia o armã artizanalã si mai multã munitie. Povestea, presãratã cu mult umor neaos si falsã naivitate, îi are ca eroi principali pe Viorel Puscasu, sotia Antoneta si cei cinci copii ai acestora, cu vîrste cuprinse între cinci si 13 ani. Sãteanul a precizat cã vineri dimineata, 27 august, înainte de ora sase, o „armatã“ de politisti, mascati si politisti comunitari au intrat în casã si i-au speriat copiii, rãscolindu-i toate bunurile din locuintã. Bãrbatul, cu multã nonsalantã si o dozã de siretenie, cum numai la sat poti gãsi, a povestit modul absolut „nevinovat“ în care a procurat arma si cartusele, „de la un tigan care comercializa „cier (fier-n.r.) vechi“. „Vineri dimineatã, la ora sase, m-am trezit cu «mascatii» la poartã. Copiii si sotia s-au speriat la culme, i-au sechestrat într-o camerã si au început perchezitia. Au fost 10 «mascati», doi politisti comunitari si trei de la Postul de Politie Gherãesti. Au rãscolit în toatã casa si au gãsit arma artizanalã si cartusele în aragaz. Dacã as fi stiut cã e o armã o tãiam cu toporul. ÃŽn urmã cu vreo douã luni, a trecut prin fata casei o cãrutã cu niste tigani care cumpãrau cier vechi. Aveau pusca asta cu dînsii si i-am întrebat dacã e din plastic, sã le-o dau copiilor, sã se joace“, spune sãteanul perchezitionat, care-si continuã astfel destãinuirea: N-am stiut o clipã cã aia era armã de rãzboi, cu cartuse pe teavã. Cînd bãietii au desfãcut pusca am crezut cã pe teavã sînt «dornuri», dar de unde, erau cartuse în toatã regula! Am si dat cu ciocanul în puscã, noroc cã n-a pocnit, altfel eram neom. Nu era o armã de vînãtoare, era o teavã cu un cier în spate. Cartusele erau pe teava pustii. Eu nici n-am strîns pusca, se jucau copiii cu dînsa, am crezut cã e din plastic“.

„Copiii sînt socati, iar mie mi-au zãpãcit mîinile cu cãtusele“

„Inocent“, sãteanul din Gherãiesti a mai spus cã a avut parte de un tratament cam dur: „Copiii sînt socati, iar mie mi-au zãpãcit mîinile cu cãtusele. Pe copii i-a sechestrat, i-a bãgat în casã. Mie mi-au luat cutitele toate, mi-au luat din acte ce-au vrut ei. Aveam o sabie în ogradã, cu care tãiam cauciucul pentru pus lãturi la porci. S-au gãsit altii doi, smecheri, ca sã se facã vedete cu pusca mea si cu sabia. Au început ancheta, care si cum a vrut. Au bãtut cîinele... ÃŽnainte cu o searã de perchezitie, mi-am dat seama cã nu e în regulã cu pusca, am adus-o în casã si-am bãgat-o sub pãturã“. Sotia acestuia, Antoneta Puscasu, a întãrit spusele bãrbatului sãu, precizînd faptul cã, timp de peste trei ore, cît a durat perchezitia, mamei sale i-a venit rãu. Si a fost completatã de sot: „Ne-a fãcut vraiste toatã casa. Au umblat prin fasole, prin hainele copiilor, generatorul ni l-a stricat, în plus, nu mai gãsesc actele la un motor, si fãrã ele o sã spunã cã l-am furat. Mi-au gãsit o bicicletã în pod si mi-au zis cã am furat-o, însã eu am acte pe dînsa. Au dus pusca la Piatra Neamt, sã vadã dacã s-a tras cu ea. Mi-au fãcut dosar penal, pentru detinere ilegalã de armã si pentru cã nu am permis pentru armã. Am pus munitia în aragaz, am crezut cã sînt dornuri si voiam sã le ascut mai bine, sã le folosesc la zale, la bicicletã. De unde, cã ele erau cartuse. Eu am fãcut stagiu militar, dar eu n-am vãzut arme, de unde sã stiu ce-s alea. Am fãcut armatã, dar n-am vãzut armã. Am fãcut stagiu militar în locul la altul. Eu am fãcut armata la Racova, se fãcea metroul pe atunci, noi aveam lopata si parii, n-am stiut ce-i aia puscã. Sînt revoltat pentru cã mi-au speriat copiii si mi-au fãcut distrugeri mari, cine-mi plãteste mie tãte pagubele? Mi-au stricat si butoiul de 200 de kile, în care trebuia sã pun murãturi la copii. Ne-au luat cutite din ogradã si douã din frigider. Le tineam în frigider sã nu se taie copiii prin ogradã. Trãim din alocatiile copiilor. Sã ne plãteascã despãgubiri. ÃŽn loc sã facã anchetã, politistii jucau table în ogradã. Eu sînt lemnar si am fãcut o cutie mare de table“. Reamintim cã, pe data de 27 august, lucrãtorii Biroului pentru ordine publicã pentru mediul rural si cei de la Postul de Politie Gherãesti, au descins în baza unei autorizatii de perchezitie la locuinta lui Viorel Puscasu. La domiciliul acestuia a fost gãsitã o puscã cu pat din lemn, confectionatã artizanal, 19 cartuse de rãzboi si douã tuburi confectionate artizanal, pentru calibrarea pustii. ÃŽn urma verificãrilor, lui Viorel Puscasu i s-a întocmit dosar penal.

Articol afisat de 3442 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gegeneamt la data 01.09.2010 14:23
puscasu si minciunile
Puscasu de ce nu povesteste si cum a pus curent pe gard, ca sa nu intre politia,stiind ca este cautat, in urma unei batai aplicate vecinului sau !?
Sa povesteasca cum umbla degizat in femeie si de ce a fugit daca nu era vinovat,fiind gasit in porumb!
Ad�ugat de CRISTIANO_RONALDO la data 05.09.2010 08:54
puscasu cu pusca
cel mai nerusit articol dar imi pare adevarat sa ai munitie
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective