Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Incendiu devastator la vila afaceristului Rublinschi

• un puternic incendiu a cuprins, ieri dupã amiazã, casa lui Adrian Rublinski, situatã pe malul lacului Pîngãrati • asearã, la închiderea editiei, pompierii încã se luptau cu flãcãrile • locuinta valora cîteva sute de mii de euro • vila, cu o suprafatã construitã de peste 500 de mp avea subsol, parter, etaj, mansardã, saunã, piscinã, beci, garaj si terasã •

Adrian Rublinschi, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri nemteni din anii ‘90, a rãmas fãrã superba vilã pe care o detinea pe malul lacului Pîngãrati. Ieri dupã amizã, în jurul orei 15,40, un sofer care se deplasa pe DN 15 a observat flãcãrile care cuprinseserã o vilã de pe malul lacului. Fãrã a mai sta pe gînduri, bãrbatul a sunat la 112 si a alertat pompierii. ÃŽn scurt timp, la fata loculului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul Detasamentului de Pompieri Petrodava. Drumul greu accesibil a îngreunat serios munca pompierilor, acestia fiind nevoiti sã foloseascã o singurã autospecialã care, periodic, era alimentatã cu apã de alte douã autospeciale sosite la fata locului. Asearã, la ora închiderii editiei, pompierii încã se luptau cu flãcãrile. Desi s-a intervenit rapid, mare lucru nu s-a mai putut face, vila lui Adrian Rublinschi arzînd aproape în totalitate. „Au fost afectate si distruse mansarda si etajul. Am fãcut mai multe echipe care au intervenit si au reusit sã evacueze cîteva bunuri din casã. Este vorba de cîteva tablouri si aparturã electronicã. Interventia este foarte dificilã, întrucît vîntul bate destul de tare si ne îngreuneazã munca. Mai mult decît atît, pe drumul de acces spre locuintã nu încape decît o autospecialã. Aceasta a rãmas în zona incendiului, fiind alimentatã cu apã de celelalte douã autospeciale sosite la fata locului. Dupã ce urcã aproximativ 800 de metri, pentru cã nu au loc de întoarcere, soferii sînt nevoiti sã se deplaseze în marsarier, o manevrã dificilã pe un drum îngust si pe o distantã destul de mare“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamt. Asearã, pompierii se pregãteau sã lichideze incendiul de la parterul vilei, etajul si mansarda, ambele din lemn, arzînd în totalitate. Pompierii au constatat cã nici un membru al familiei nu se afla acasã cînd a izbucnit incendiul, Adrian Rublinschi ajungînd la fata locului dupã ce casa i-a fost cuprinsã de flãcãri. Specialistii ISU urmeazã sã stea de vorbã cu el pentru a afla care ar fi putut cauzele care au dus la producerea incendiului. „Este greu de spus care ar fi valoarea pagubelor. Vom sta de vorbã si cu proprietarul care ne va spune ce lucruri avea în casã si au fost distruse de incendiu“, a mai spus cãpitanul Jugan. Din informatiile pe care am reusit sã le obtinem, se pare cã vila era asiguratã la o societate de profil, ceea ce înseamnã cã proprietarul va avea sansa sã-si recupereze ceva din pierderi.
Cunoscãtorii sînt de pãrere cã imobilul, care era unul dintre cele mai frumoase din zonã, valoreazã cîteva sute de mii de euro.
Vila, cu peste 500 de metri pãtrati construiti, se afla pe un teren de circa 2.000 de metri pãtrati si avea subsol, parter, etaj si mansardã. De asemenea, imobilul era dotat cu saunã, piscinã, beci, garaj si terasã. În perioada cînd Adrian Rublinschi era un prosper om de afaceri, el îsi invita partenerii, nume grele si în acest moment, la vila de pe lacul Pîngãrati.

Articol afisat de 3339 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective