Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Blestemul vînãtorilor din Stãnita - toti au fost implicati în tragedii

• Cristian Mãlãu, pãdurarul care si-a împuscat mortal cel mai bun prieten era singurul vînãtor cu acte din Stãnita • de altfel, ultimii trei vînãtori din comunã au rãmas fãrã arme dupã ce au fost implicati în tragedii cutremurãtoare •

Este clar. Vînãtorii din comuna Stãnita sînt blestemati. Este concluzia la care au ajuns atît sãtenii cît si politistii, dupã ce au constat cã singurul vînãtor din localitate a rãmas fãrã armã în urma unui incident tragic. Ciudãtenia este cu atît mai mare, cu cît în ultimii cinci ani, cei trei vînãtori din comunã au rãmas fãrã autorizatii, dar si fãrã arme, dupã ce au fost implicati în evenimente care s-au soldat cu decesul unor persoane. „Era singurul vînãtor din comuna Stãnita care figura în evidentele Politiei. Trei vînãtori au fost în aceastã localitate, în ultimii cinci ani, si toti au rãmas fãrã arme, motivul fiind acelasi, si anume nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Din pãcate, deciziile au fost luate numai dupã ce au murit oameni. Este o ciudãtenie ce s-a întîmplat acolo“, ne-a declarat un ofiter care a participat la ancheta în cazul tînãrului ucis de pãdurarul Cristian Mãlãu. Tot ca o ciudãtenie poate fi interpretat si faptul cã pãdurarul si-a achizitonat arma în ziua de 13 a lunii noiembrie 2006.
Prima tragedie de acest gen a avut loc în Stãnita pe 8 aprilie 2005, cînd un adolescent a luat pusca de vînãtoare a tatãlui sãu, pãdurar la Ocolul Silvic Horia si a împuscat accidental un tînãr, de 23 de ani.
Pustiula manevrat gresit arma care s-a descãrcat în capul lui Traian Hoamea. Doi ani mai tîrziu, pe 20 mai 2007, Mihai Segneanu, de 45 de ani, pãdurar si vînãtor cu acte în regulã, a împuscat mortal un adolescent de 17 ani, tot din Stãnita. Victima se afla împreunã cu fratele sãu, pentru a strînge lemne, cînd au fost surprinsi de pãdurar. Acesta a tras asupra celor doi cu o armã IJ-Baikal, cu alice de 12 mm, iar adolescentul de 17 ani a fost rãnit mortal. Desi pãdurarul a invocat faptul cã la mijloc a fost vorba de un accident, expertizele balistice l-au contrazis, el fiind judecat acum pentru omor. Revenind la tragedia recentã, anchetatorii spun cã atît pãdurarul Mãlãu, cît si victima, se aflau într-o avansatã stare de ebrietate. Mãlãu era atît de beat, încît nu-si revenise nici dupã 8 ore de anchetã. Cam în aceeasi stare se aflau si martorii. Pusca, un IJ Baikal, cu alice, a fost ridicatã de politisti, urmînd ca în cauzã sã fie dispusã o expertizã balisticã. Anchetatorii sînt în continuare convinsi cã la mijloc a fost vorba de un accident nefericit, iar Vasile Bodescu a fost împuscat accidental de Mãlãu. Tragedia s-a consumat în locuinta mamei lui Stefan Vartic. Acesta îl invitase la un pahar cu vin pe pãdurarul Mãlãu, iar pînã la sosirea acestuia a primit si vizita lui Vasile Bodescu. La un moment dat, lui Mãlãu i-a alunecat pusca de pe umãr si a vrut sã o prindã. Atunci arma s-a descãrcat, alicele lovindu-l în cap pe Vasile Bodescu care a murit pe loc.

Articol afisat de 2285 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective